Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość pomozcie bo oszaleje

okropna wysypka na ciele i twarzy dziecka!!

Polecane posty

Gość pomozcie bo oszaleje

wczoraj dziecko dostalo wysypki na nozkach, ma alergiczna skore wiec czasami powjawiaja sie jakies zmiane skorne, wiec posmarowalam aflodermem i tak minal dzien wieczorem jak ja przebieralam zobaczylam ze sie rozprzestrzenilo na rekach i placach, pojechalam na pogotowie lekarz przepisal rutinoscorbin i wapno w nocy dziecko wymiotowalo i bolal ja brzuszek wydawalo mi sie ze jest moze troche lepiej ale niestety wysypka sie powieksza i jest juz na twarzy a wyglada tak jakby dziecko wpadlo w pokrzywy! to sa takie czerwone placki duze i w niektorych miejsach takie jakby babelki napuchniete miejsca zaczerwienione sa gorace! uszy dziecko tez ma cale czerwone i tak jakby podpuchniete nie sa to zadne krosty! ani bąble z plynem. panikuje bo lekarz powiedzial ze ma przechodzic ale sie pogarsza, moze dlatego ze dziecko drapie to ?? czy mam dzis znowu jechac na pogotowie czy jeszcze poczekac i w poniedzialek isc do lekarza rodzinnego???

Ile dziecko ma? I czy wiesz na co jest uczulone? Możesz kupić bez recepty fenistil w kropelkach, jest na swędzenie.

Poza tym na pewno musisz iść do alergologa lub dermatologa.

Gość dzik jest dziki
może to jakaś choroba zakaźna

może to pokrzywka:( ja z nią u córki męczę się 4 miesiące i jestem na straconej pozycji jak na razie bo nie mogę wychwycić alergenu:( byliśmy i u dermatologa i alergologa małą wysypuje mi tylko i wyłącznie w trakcie snu