Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość anexxis

Chciałam się pochalić zdolnym dzieckiem

Polecane posty

Gość anexxis

a spotkała mnie zawiść

Gość anexxis
za zdolności mojego dziecka spotkał mnie komentarza, że się nad nim znęcam od małego

Gość dfg$%
A CO POTRAFI TO ZDOLNE DZIECKO?

Gość zw
pewnie zapislas go na wszytskie mozliwe koła zainteresowan stad krytyka.

Gość anexxis
nie ważne już w jakich okolicznościach, ale była to bliska osoba dziecko ma skończone 20 miesięcy, zna wszystkie literki alfabetu i 10 cyfr plus kolory i niby fajnie, ale znajoma skomentowała że znęcam się nad nim, nie daje mu dzieciństwa a wie doskonale, że to nieprawda

Gość anexxis
a gdzie tam, dziecko jest za małe i uczy się samo, do niczego go nie zmuszam chciał znać kolorki to poznał przynosi gazete i mówi " oooo literki " i chce, żeby mu pokazywać to mam zabraniać ? zbaraniałam

Gość dfg$%
dziecko ma skończone 20 miesięcy, zna wszystkie literki alfabetu i 10 cyfr plus kolory//// SKAD ZNA TO WSZYSTKO ?tluklas mu do glowy czy jak?

Gość zw
jesli chce to nie ma problemu,a opinie innych olej i tyle.

Gość anexxis
nie po prostu jestem z nim na wychowawczym chodzimy duzo po świecie ;) i sta zna koloty np, bo na spacerach mówiłam mu to czarny kotek itd. liczyć nauczył się chodząc po schodach, czyli wchodziliśmy na górę i liczyłam mu a literki zna od niedawna, ale szybko mu idzie nauka i do niczego nie zmuszam a syt. była taka, że córeczka tej znajomej jest pół roku starsza.Pięknie śpiewa po swojemu i tańczy. Znajoma zapytała co umie mój syn , wiec jej powiedziałam. No a co mam ukrywać ? I taki chamski komentarz, że aż mnie zatkało

Gość anexxis
a doskonale mnie zna i wie, że nie zmuszam do niczego tylko jakby to powiedzieć, tak wyszło. Dzicko było zainteresowane wiec zna te kilka rzeczy

Oj tam przejmuj się zawiścią ludzi kobieto:O daj spokój. Fajnie, że dziecku dużo czasu poświęcasz oby tak dalej. :)

Gość zw
pozazdroscila twojemu dziecku,bo w zasadzie spiewa i tanczy kazde dziecko,nawet takie maluchy w pampersikach tany tany robia

Gość anexxis
po prostu zabolało mnie, że bliska mi osoba, która zna mnie od dawien dawna wyjechała do mnie z takim tekstem, że znęcam się nad dzieckiem gdzie kawałek nieba bym mu przychyliła i jeszcze sama mnie pyta o zdolności, rozmowa w normalnym spokojnym tonie a potem jakby w nią coś wstąpiło. ja natomiast pochwaliłam dziewczynkę, że ślicznie śpiewa, tańczy i nie powiedziałam o zdolnościach swojej pociechy po to, aby przyćmić tą małą dziewczynką. bez sensu wyszło i teraz będę się zastanawiać czy mówić takie rzeczy czy nie a przecież wiadomo, że rodzice zawsze są dumni ze swoich dzieci .

Ja nigdy nie mowie, co umie moje dziecko. Ludzie i tak przy okazji widza i sami z siebie chwala. Nie lubie za to, jak ktos nie pytany opowiada, jakie ma cudowne dziecko. Twoja kolezanka nie spodziewala sie, ze twoje dziecko umie wiecej od jej dziecka. Zbaraniala i wypalila taki komentarz, bo nie miescilo jej sie w glowie, ze mlodsze dziecko moze umiec wiecej. Kazda mama w jakis sposob mierzy inne dzieci miara swojego. Moje np. umialo jezdzic na rowerze bez podporek majac 3 lata. I ja sie bardzo dziwilam, ze inne dzieci w tym samym wieku nawet na rowerze z podporkami nie potrafily podalowac. Corka do 4 lat nie potrafila ukladac puzzli. Jak mama pewnego 2-latka mowila, ze jej dziecko to potrafi, to tez mi sie to w glowie nie miescilo i sie zastanawialam, czy kobita oby nie zmysla lub nie tresuje dziecka ;)

Gość mama podwojna;)
achh przesadzacie,jedno sie nauczy szybciej drugie pozniej a summa summarum w szkole beda sie uczyc na tym samym poziomie. tematy typu:moje dziecko takie zdolne i dlatego krytykowane,smiesza mine:)

Gość miałam podobną sytuację
synek ma 2 latka, świetnie posługuje się piłka - jest bardzo sprawny i na festynie wygrał konkurs dla dużo starszych dzieci, polegający na kopaniu piłki do celu.... ... zamiast pochwał usłyszałam, że "muszę go nie źle tresować" :O

jesli Twoje dziecko sie interesuje literkami i nauka przychodzi mu sama ze tak powiem to co sie przejmujesz kolezanka? Ty wiesz swoje i wiesz jak ta "nauka" wyglada. moglas jej powiedziec ze ona tez sie zneca kazac corce cwiczyc taniec i spiew po 12 godzin dziennie :P a jakby sie oburzyla ze przeciez tak nie jest to to moglas jej odpowiedziec ze w takim wypadku nie wiesz czemu ona twierdzi ze Ty swoje dziecko uczysz na sile. :P ja bym pewnie wzruszyla ramionami i powiedziala kolezance ze nie bede przed dzieckiem chowac literek skoro on je lubi i sie nimi sam interesuje. :P