Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość memememm

pieczenie w pochwie i dziwna wydzielina

Polecane posty

Gość memememm

od dwóch dni odczuwam pieczenie w pochwie, wydziela się z niej dziwna wydzielina w białym kolorze o konsystencji jakby twarogu, bardzo proszę o pomoc, co to może być?

Gość dfg$%
mleczko viss do szorowania piczy

Gość Niestety grzyb
Do giną i to szybko!

dobry płyn do higeny intymnej czyli najlepszy będzie z AA taki czerwonymi literami pisze help ..... i takie różne na swędzenie pieczenie..... koszt o koło 15zł.... dostępny w dobrych markietach np. TOPAZ;D

Gość channerdob
klasyczna grzybica, do ginekologa po globulki (clotrimazolum, gynalgin, gynoxin etc - wszystkie na recepte). bez recepty w aptece jest tylko krem clotrimazol, probityki (lacibios femina na przyklad, jeden z lepszych), vagosan, tantum rosa

Gość ladybronka
grzybica jak nic, na swedzenie clotrimazolum maśc + tabletki dopochwowe, provag z pałeczkami kwasu mlekowego, tantum rosa. a najważniejsza wizyta u ginekologa

Gość aniaks
idź do ginekologa, niech sprawdzi, czy oprócz grzybicy nie masz też zapalenia cewki moczowej lub pęcherza, skoro piecze cię w pochwie. ja raz tak miałam - 2w1 :/ pomogły mi globulki Pimafucin, a do tego Furaginum i Prouro.

Gość pestka28
provag żel do smarowania, pomaga na otarcia, zmniejsza swędzenie, probiotyki ginekologiczne bez recepty, mogą przynieść ulgę, jak nie przejdzie trzeba iść do lekarza

Gość grzybica precz
Klasyczna grzybica. Bez wizyty u ginekologa sie nie obejdzie. Jako pierwszą pomoc polecam clotrimazolum, osławione wszędzie i przez wszystkich, i słusznie bo działa. A na drugi rzut, już po leczeniu probiotyk ginekologiczny - lactovaginal. Pomaga przywrócic własciwy poziom mikroflory, zapobiega nawrotom infekcji.

Gość .,.,mastes,.,.
JA PIERDOLE CZEMU WY NIE MYJECIE TYCH CIP SMRODY!

Gość lubanska
wypowiedź nie na miejscu. można dbać o higienę, a i tak nabawić się grzybicy. ja miałam taki problem podczas brania antybiotyku, bo brałam osłonę na układ pokarmowy, a nie zabezpieczyłam układu moczowo-płciowego. teraz przy antybiotyku biorę provag, probiotyk ginekologiczny i nie mam żadnych problemów.

Gość agula8
na szybko bardzo dobry jest invag-bo jest dopochwowy i działa w "miejscu podania", do tego maść clotrimazolum.

maść clotrimazolum czy provag żel na pewno pomogą, można też stosować lactovaginal dopochwowo, ale grzybicę wyleczy tylko lekarz

Gość lady bronka
lekarz w pierwszej kolejności. a probiotyki jak lactovaginal czy provag warto zastosować po kuracji na grzybicę, aby odbudować prawidłowa florę bakteryjna w pochwie.