Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość pytająca - 27 latka

Ciąża, czy nie ciąża? poradzcie i napiszcie swoje doswiadczenia

Polecane posty

Gość pytająca - 27 latka

Czesc Dziewczyny! mam pytanie, moze ktoras ma podobne doswiadczenia: a wiec tak, mam cykle 27-31 dni, miesiaczka trwa ok 7 dni, we wrzesniu dostalam okres 9 września, od 22-26 wrzesnia bardzo bolal mnie lewy jajnik, kochalismy sie z mezem 22 i 24 wrzesnia. Czy jak np dzisiaj zrobie test bedzie za wczesnie, i jak duze jest prawdopodobienstwo ze moglam zajsc w ciaze? Dodam, ze to nasz pierwszy cykl bez zadnego zabezpieczenia;/ tak po prostu nas ponioslo wiec wiem, ze za pierwszym razem raczej nikomu sie nie udaje Dzieki za madre rady i odpowiedzi Ps. jak robic teraz test, to jaki? Dodam, ze od wczoraj bolą mnie piersi i brzuch na dole ciągnie jak na okres

Gość mamatralalalala
wiesz co, z tego co piszesz to jest duże prawdopodobieństwo że mogłas zajść w ciąże pisałaś że między 22- 26 września bolał cię lewy jajnik tzn że w jednym z tych dni na pewno miałaś owulacje. jak 27 września już cię nie bolał to pęcherzyk na pewno pękł, czyli jajeczko zostało uwolnione i mogło dojść do zapłodnienia bo jak piszesz kochaliście się 22 i 24 a plemniki potrafią przeżyć ok 5 dni w ciele kobiety i być może jakiś dowędrował do jajeczka, czego ci życzę. jeśli chodzi o test to jest jeszcze za wcześnie najlepiej jest to zrobić w dniu spodziewanej miesiączki i z samego rana wtedy stężenie hcg jest wysokie. sama osobiście jestem już w 28 tyg ciąży, ciąża była planowana nam się udało w 3 cyku starań też bardzo bolał mnie lewy jajnik ale kochaliśmy się od 13 dnia cyklu jak tylko pokazał się śluz płodny i robiliśmy to codziennie w 16 dc sobie odpuściłam ale czułam że pęcherzyk nadal nie pękł bo bardzo mnie bolał jajnik i w 18dc znów się kochaliśmy a na drugi dzień już mnie nie bolał i po dwóch tygodniach zobaczyłam dwie kreski byłam w szoku , to nasze drugie dziecko mamy córeczkę a teraz czekamy na syna pozdrawiam i życzę szczęśliwych dwóch kresek i objawy jakie opisuje to są takie same jakbyś miała mieć okres i jak byś była w ciązy

Gość mamatralalalala
mam nadzieję że troszkę ci pomogłam, czekam na wieści jak wyszedł teścik nie stresuj się bądź dobrej myśłi

Gość pytająca - 27 latka
Czesć:) Dziękuję za odpowiedź:) Ciąża, gdyby była nie jest planowana, ale jakby się okazało, że jest, to też bym się cieszyła:) Czyli jeszcze ze 4 dni trzeba poczekać na zrobienie testu.. A za pierwszym razem, za ktorym razem Wam się udało? Pozdrawiam!

Gość pytająca - 27 latka
:)

Gość hm hm co
co jeszcze chcesz wiedzieć?

Gość do 27 latki
Wiesz, ja z mężem też tylko raz poszalałam bez zabezpieczenia i pomimo, że nie było wytrysku w środku to w ciążę zaszłam, ale niestety poroniłam. Jeżeli nie zamierzasz za bardzo się zabezpieczać to zacznij już łykać kwas foliowy. Ja teraz już biorę go cały czas.

Gość pytająca - 27 latka
:) Mnie bardzo boli brzuch na dole, tak typowo okresowo, aż promieniuje na plecy, no i piersi tez juz zaczely mocniej (zawsze tak mam przed @) Czyli znak, ze @ przyjdzie terminowo, za 4,5 dni

Gość pytająca - 27 latka
Kurcze, przykro mi z powodu Twojego poronienia;/ Ja łykałam kwas i witaminki jakies 2 miesisace, a 2 tyg temu odstawilam, tzn tak jakos samoistnie zapominalam brac