Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Kalinka maja

Czy to skaza białkowa? :(

Polecane posty

Gość Kalinka maja

Witam, prosze o pomoc. mam synka 8 tygodniowego, od 5 tyg karmię go mlekiem modyfikowanym Bebilon. od paru dni synek ma szorstką skórę na policzkach i brodzie. takie małe krosteczki. Nigdzie indziej ich nie ma. Czy to moze być skaza białkowa? Wczesniej nic takiego nie było, a stosuje tylko to jedno mleko. Kąpię go w Oilatum Soft.

Moja córka miała podobnie - lekarze to bagatelizowali, kazali stosować kremy (dermosan nawet pomagał) i kąpiele w krochmalu. Bywało różnie, raz lepiej raz gorzej. Dużo później dostała dziwnej wysypki, któraś lekarka zaczęła podejrzewać celiakię - ale badań nie zleciła. Zastąpiłam według jej zaleceń zwykłe mleko sojowym, pieczywo tylko ryżowe i chyba kukurydziane (szczegółów już nie pamiętam, bo to było dawno). Potem powoli wróciliśmy do normalnej diety, wszystko przeszło.

Droga Kalinko, Objawy, które opisujesz, mogą, ale nie muszą oznaczać skazy białkowej. Alergia jest reakcją indywidualną i może pojawić się w każdej chwili. W trosce o Twojego maluszka, polecam konsultacje u lekarza specjalisty, który zdiagnozuje dolegliwości i zaleci stosowne leczenie oraz pomoże Ci w doborze mleka odpowiedniego dla potrzeb Twojego Dziecka. Pozdrawiam Doradca NUTRICIA

Gość nie polecam oilatum bo jest
na parafinie. wysusza skore.