Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Kobita której już zabrakło sił

Potrzebuję opinii silnych Kobiet

Polecane posty

Kobieto. Nie bede konczyc mej historii, bo jednak wole prowdzic konwersacje, nie monolog :) Porozmawiamy zatem jutro, jak bedzie dane nam sie "spiknac" w tym samym czasie. Glowa do gory i nie mysl za duzo. Bedzie dobrze. Zobaczysz. Szybciej niz Ci sie wydaje. Gosciu... Pytasz pewnie o to, czy jestem szczesliwa i czy udalo mi sie stworzyc wlasciwy zdrowy zwiazek z kims ?

Odpowiedz powinna byc puenta mych wywodow zatem, czy nie ? Bo jesli tak, to pocieszenie dla Kobiety..jesli zas nie, to wciaz pozostaje uczuciowa dolina ...Czy tak ? Otoz powiem tak. Trzeba byc szczesliwym samym ze soba. Przede wszystkim i na pierwszym miejscu. Trzeba znalezc w sobie to, co nas cieszy i czyni szczesliwym.

Czyli akurat w tej chwili nie jesteś w związku. Bez owijania. ;) Zwróć na jedną rzecz uwagę. Sama napisałaś, że definicją szczęścia nie jest to czy kobieta jest z facetem czy nie. Jeżeli tak jest to znaczy, że nie liczy się czy masz kogoś. I czy wszystko skończyło się jak w bajce. Puentą powinno być to, że pomimo tego "syfu" jak to nazwałaś poradziłaś sobie. Żyjesz i funkcjonujesz. Jesteś szczęśliwa. A, że sama? Phi. I co z tego?

Sa kobiety, osoby, ktore tylko w ten sposob odczuwaja szczescie..majac kogos u swego boku. I rozumiem, bo sama tak mialam. A Ty ?

Najpierw zapytam a potem odpowiem. :) Czy uważasz, że po takich doświadczeniach zbudujesz w przyszłości nowy związek? Ja wierzę w miłość. Pisałem już o tym znaaacznie wcześniej na tym forum - dotykałem przez jakiś czas takiego uczucia. Prawdziwego. Nie chce w przyszłości zakochać się mocniej bo to by było już niebezpieczne dla mojego zdrowia. ;) Wystarczy żeby znalazł się ktoś kogo pokocham równie mocno. Wystarczy w zupełności. ;) A czy takie uczucie jest mi niezbędne do funkcjonowania? Nie. Jestem sam ale nie jestem samotny. Myślę, że wiesz co mam na myśli. Miłość mnie znajdzie. A do tego czasu nie zamierzam siedzieć z założonymi rękoma i czekać. Życie oferuje tak niezliczoną ilość możliwości, że szkoda byłoby tylko patrzeć jak przesypuje przez nasze palce i ulatuje gdzieś w przestrzeń...

Dokladnie :) Tak.Wierze, ze sie da. Niezbadane sa wyroki boskie ;) Mysle, ze duzo zalezy od tego, co sami chcemy. Jesli chcemy plakac nad MLEKIEM, to moze nam to zajac roznie dobrze reszte naszego zycia. Od nas zalezy. Trzeba patrzec w przyszlosc, nie wstecz. I co, ze bylo fajnie, ze ktos obiecywal itd...I co? Wielkie g*****o. :) Mysle, ze trzeba zaczac od siebie. Znalezc w sobie spokoj, pasje, hobby, cokolwiek. Spelniac sie i podnosic poprzeczke. robic cos, co nas nie nudzi. Ze nie szukamy dopelnienia naszego zycia w drugiej osobie. Tzn wiadome, ze ku temu sie dazy, byle to nie przeszkadzalo w funkcjonowaniu i samopoczuciu.

Myślę w podobny sposób. Powiem więcej - uważam, że ludzie którzy stawiają znak równości pomiędzy związkiem a szczęściem sami wpędzają się w pułapkę. Miłość to fantastyczne uczucie. Tylko, że bardzo często po wielu latach miłość wygasa. Pozostaje przywiązanie i przyjaźń. Mówię tu o normalnym związku. No tak... tylko, że w chwili kiedy miłość wygasa... co pozostaje komuś kto żył jedynie dla tego uczucia? Pustka. Dlatego w życiu należy mieć - tak jak napisałaś - pasje, hobby, należy się rozwijać, stawiać sobie coraz to nowe cele, poznawać nowych ludzi i zawierać nowe przyjaźnie. Trzeba też zaakceptować siebie i zrozumieć, że nic nie trwa wiecznie. W zamian za to pozostają wspomnienia i doświadczenia. I na samym końcu można spojrzeć za siebie i nie żałować. Zostawić coś po sobie. Cieszę się też, że masz takie pozytywne - choć naznaczone trochę żalem i złością - podejście do życia. :)

Gość Taka Sę
Czy jest tu ktoś kto jeszcze nie śpi ?

Wlasnie. Choc moze nie wygasa, co blednieje :) Trzba ja podsycac. I trzeba miec oprocz milosci sama siebie, samego siebie. Ile masz lat ? Wydajesz sie byc dosc dojrzaly :)

Gość Taka Sę
Ten post to akt ostatecznej desperacji. Potrzebuje opinii silnych ludzi. Powiedzcie jak pokonać paniczny lek przed rozmowa z kimś ważnym o czymś ważnym ? Właśnie dziś przeszłam milionowe podejście i znów schowałam głowę w piasek. Mam dość.. A zależy od tego tak wiele że muszę się przełamać tylko nie wiem jak.

To jestes 10 lat mlodszy ode mnie :) Taka Se...Moze pomysl, ze Oni to tez ludzie jak Ty. Ze bedziesz znow zalowac, iz schowalas glowe w piasek. Wyobraz sobie ich w roznych sytuacjach..krepujacych chocby. Pomysl, ze nie umrzesz od tego!!!Wyluzuj sie :)

Hmm... 33 lata. 5 lat w jednym związku. To daje 28. 3 lata dochodziłaś do siebie. 25. 10 lat byłaś we wcześniejszym związku. Byłaś ze swoja pierwszą miłością od 15 roku życia?

Mr Calculator :d Prawie tak. Ale slowa uznania dla zrozumienia kobiet w potrzebie. Dobrze, ze starasz sie komus pomoc.

:) Przeczytalam. Pogratulowac rozumu zatem. Wiesz...w Twoim wieku :D taka madra chyba nie bylam :O

Gość Taka Sę
Muszę kogoś przeprosić i panicznie boję się odrzucenia, chociaż logicznie patrząc to nie powinno nastąpić. Dodam tylko że trwa to już kilka lat i skutecznie paraliżuje mi życie.

Jak nie przeprosisz, a robisz to od kilku lat :) to co sie stanie ? Kolejny rok wiecej, tak ? a jesli to zrobisz ?

Gość Taka Sę
Wygląda na to że zacznę nowe życie i być może wszystko się jakoś ułoży. To bardzo skomplikowana sprawa ale sedno jest proste - tchórz ze mnie.

Udaje sie w objecia Morfeusza . Trzymajcie sie :) Pozdrowienia Kobieto. Gosciu- dzieki za rozmowe. Taka se- strach, to jedyna najstraszniejsza rzecz w zyciu. Albo przestaniesz sie bac, albo nic sie w nim nie zmieni.