Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Ollga2445.

Mąż odmówił bycia chrzestnym dziecka brata i oni teraz nie chcąPrzyjscNaNaszŚlub

Polecane posty

Gość Ollga2445.

Bo są obrażeni. Niby rozmawiamy normalnie, ale widac, że coś jest nie tak. Miesiąc temu były chrzciny dziecka brata mojego męża, mąż został poproszony na chrzestnego, postanowiliśmy odmówic z tego względu że oboje mamy już dużo chrześniaków. on jest chrzestnym u dziecka siostry, ja u swojego brata i u kuzynki i razem mamy jeszcze chrześniaka u znajomych. wszystkie te dzieci są małe, co wiąże się z kosztami. urodziny, święta, dzień dziecka zawsze trzeba coś kupic i po prostu nie stac nas na kolejnego chrzesniaka. Męża brat tego nie zrozumiał i widziałam że poczuli się urażeni. Teraz za 2 miesiące bierzemy ślub i w tym tygodniu roznosilismy zaproszenia. Gdy im wręczaliśmy to powiedzieli, że nie wiedzą czy przyjdą. A po rodzinie nas obgadali.

Gość wertrfdsaw
w koncu maz czy nie maz?

Gość też mam czterech razem z mężem
i swojej siostrze bym nie odmówiła , ludzie wiedza ze nie stać mnie na drogie prezenty ale w naszej rodzinie nie o to chodzi :-) , tez bym była zła jak mi siostra odmówiła

Gość jakaś jedna wielka ściema
piszesz że to twój mąż, a teraz że ślub bierzecie... Cóż to za dziwactwo??

Gość bierzesz ślub z własnym mężem?
To chyba ta hamerykańska moda na odnawianie ślubu po iluś tam latach. Nie dziwię się, że goście nie palą się do pakowania Wam kopert z kasą skoro raz już to zrobili.

Gość kjkjkkkjkjkjkjkjkjkjkj
w byciu chrzestnym nie chodzi tylko o kasę. twoj "mąż" zachował się nieladnie odmawiając

Gość Scheiss Prfung
Nigdy się rodzicom nie odmawia!!! I to jeszcze rodzeństwo ?!?!?! Brak słów

Chyba nie wiecie co mówicie. Wyobrażacie sobie teraz np. w ciągu 2 lat dać na komunię wszystkim prezenty koło tysiąca? Dzieciaki już nie zadowalają Biblią czy różańcem na komunię.

Gość dididiid
rozumiem cie autorko , ja tez bym odmowila, mam 4 chrzesniakow to koszty!!!!!!!!!!!oczywiscie rodzice tego nie rozumieja!

Gość dididiid
dokladnie, dzieciaki teraz byle czym sie nie zadowola!ja mam juz dosc naprawde , powiedzilam sobie koniec pakowania kasy

Gość Tak się nie robi
Mało dużo bogaci biedni jest taka zasada nie odmawia się i pomyśl w drugą stronę.

Gość czerwona ciżemka
i to właśnie te rozpasane katolickie tradycje.... hehe niby powinno chodzic o opieke duchową, ale jak zwykle wszystko rozbija się o kasę! moja kuzynka dostała na komunie złoty łancuszek, zegarek i jakieś pierdółki, teraz trzeba nagle quady kupować? prezenty około 1000? ludzie, sami sobie krzywde robicie :P

Gość Ollga2445.
Dokładnie mamy cywilny, braliśmy 2 lata temu, ale nie było żadnego wesela ani nic. tylko obiad dla rodziców świadków i rodzeństwa i tyle, nikt też nie dawał nam kopert, było pare prezentow. Nie uwazam ze nie ładnie postąpił bo mamy już dużo chrzesniaków i teraz jeszcze wesele, nie stac nas na następnego chrzesniaka

Gość matka trojga
u mnie w rodzinie w wsrod znajomych jest zasada, ze nie odmawia sie dziecku. nie chodzi o prezenty ja mam kilkoro chrzesniakow i robie prezenty na jakie mnie stac, kazdy to rozumie i jest gicio:)

Niby wszyscy rozumieją, ale jak przyjdzie do jakiejś komunii czy wesela to obgadają, że za mało daliście.

Gość żę tak powiem
Ale patrząc na to z drugiej strony oni też mogą odmówić i powiedzieć że nie mają pieniędzy!! W końcu dziecko to tez wydatek!!! I nie stać ich żeby dac prezent na wesele

Gość matka trojga
a co tam niech gadaja:) chociaz w mojej rodzinie nie obgadaja:) watpie

To mogli chociaż tak powiedzieć, że nie mają pieniędzy, a nie wykręcać się i obgadać za plecami.

Gość ciezarnaaa
nigdy nie odmawawia sie gdy ktos prosi by byc rodzicem chrzestnym.

Gość Mysle ze powinnas się puknac
Skąpi i żałośni z was ludzie :o

Gość kkkiiikkkaaa
ciezarnaaa, a to dlaczego?? Bo chyba nie, bo "dziecku się nie odmawia"??

Gość jeśli to jest prawda to powied
zcie szwagrom szczerą prawdę: że Twój mąż nie może być chrzestnym, ponieważ w świetle zasad panujących w KK, które nie Wy w końcu wymyślacie, nie może nim być osoba żyjąca w grzechu. Dziwne, że katolicy szykujący chrzciny własnego dziecka o tym nie wiedzą.