Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Grocha5

Kwasy Omega3

Polecane posty

Gość Grocha5

Chciałabym swoim dzieciom zacząć podawać preparaty zawierające kwasy omega3. Może polecicie któryś?

Gość tiuuuat
Wystarczy zdrowo dziecko karmić (orzechy włoskie, tłuste ryby, oliwa z oliwek w diecie) i nie będzie potrzeba "preparatów".

Gość szaszanka
Nie ma potrzeby podawania jakichś cudów. Dawaj dziecku 1-2 razy w tygodniu ryby (najlepiej morskie), przygotowuj żarcie z dodatkiem oleju, rzepakowy jest super, dawaj orzechy, sezam można dodac do sałatki - i bedzie miało tej omegi ile trzeba. Po co obciażać wątrobe jakimis tabletami? A jak już koniecznie chcesz - to tran.

Fakt nasz polski olej rzepakowy jest niedoceniany, z tymże oleje rybne mają istotne kwasy EPA i DHA w wysokich stężeniach, dlatego tyle się mówi o rybach i zaleca ich spożywanie, nawet codziennie. Warto sięgać po suplementy dla dzieci z zawartością omega 3 z ryb.

Gość dankaa 77
Nad rybami to bym się zastanowiła. Nasze morze bałtyckie to jeden wielki ściek. Wszystkie syfy do niego płyną rzekami. Nie wiem czy nie lepsze są właśnie preparaty gotowe. Ja podawałam kwasy omega z firmy Aloe Forever. Coś takiego : http://www.aloelife.pl/forever-arctic-sea-tluszcze-wielonienasycone-omega3-i-omega6-p-34.html Moja pediatra powiedziała,że te kwasy omega z tej firmy są bardzo dobre. Chociaż tran norweski z apteki też jest ok. Tak w ogóle to okres jesienny jest najlepszy na rozpoczęcie kuracji tranem.

Gość Ossetka
Wspaniale byłoby gdyby dzieci tak z chęcią wcinały ryby-moje nie lubią ryb, ani orzechów nie wspominając o sałatce z sezamem. tez wspomagająco podaje witaminy z kwasami omega ale tu z kolei Vitamarin Junior, koleżanka podaje swoim dzieciakom od 3 m-cy i na razie nie ma przeziebień, pija z chęcia bo jest smaczny.