Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość ala mała

jakie dokupić rybki do akwarium ?

Polecane posty

Gość ala mała

dostałam akwarium 60 l i są w nim gupiki kilkanaście sztuk jakie jeszcze dokupić rybki do akwarium najmniej kłopotliwe w utrzymaniu ? poradźcie

Gość w tym kraju nie ma pracy
welonki

ja mam welonka i kosiarkę. Mojego welonka kocham 😍 ale masz małe akwarium, więc może neonki?

Gość ala mała
miałam już bojowika w kuli i wiem, że był agresywny dla samiczek i 2 welonki też miałam w kuli a mi chodzi o akwarium

Gość ala mała
ale neonki to chyba muszą mieć żywy pokarm ? a ja chcę dawać tylko płatki

Jak można trzymać ryby w kuli ? Jaki masz filtr w akwarium ? Po pierwsze bojowniki sa tylko agresywne do swojego gatunku, do innych gatunków nawet nie zwracają uwagi.

Gość ala mała
unifilter 500 więc radzisz kupić 1 bojowika ?

Możesz kupić parę neonek. Możesz im od czasu do czasu podać kostkę mrożonej ochotki. Paczka kosztuje 3 zł, są tam 24 kostki. Zależy ile masz tych gupików. Mogłabyś kupić z 7-8 neonek. Może na dno z 3 kiryski są tanie i łatwe w utrzymaniu a porządnie czyszczą dno.

Gość ala mała
dzięki za radę

I pamiętaj by roślinki były żywe nie sztuczne. Jakbyś kupowała neonki musisz zrezygnować z muszelek, kamieni wapiennych itp. Neonki nie tolerują twardej wody a muszle ją bardzo utwardzają. Korzeń to dobre rozwiązanie.

Gość neonków to więcej trzeba
bo one to stadne są więc z 8 myślę .....taką ławicę fajną robią polecam i dla nich robaczki mrożone kupować

Gość ja86sia
welonki są zdecydowanie za duże do tego akwarium. Najlepiej jakby były to ryby nieławicowe, bo jedna ławica już wystarczy. Proponuję ze 3 otoski, które poradzą sobie świetnie z glonami. Przyjemne są także kiryski (minimum 4-5) jeśli chodzi o rybki denne ;) pamiętaj, że gupiki, jak sama nazwa wskazuje, plenią się jak głupie ;)

Na twoim miejscu sprzedałbym gupiki i kupił z 9 neonek, 5 kirysków. Ładne czarne wody można by zrobić.

Gość ala mała
dzięki za rady