Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość fasol fasol2

Za 2 tyg mam spotkanie klasowe ale chyba nie pójdę boNawetNieMamSięCzymPochwalic

Polecane posty

Gość fasol fasol2

Minęły 4 lata od skończenia lo i moja była klasa robi spotkanie. Najpierw w knajpce z wychowawczynią, a później jakaś impreza. Z chęcią bym poszła spotkac się z nimi ale na takich spotkaniach przeważnie opowiada się o sobie, co się robiło przez te lata, co się robi teraz. A ja nawet nie będę miala co powiedziec. Na studia poszłam ale wytrzymalam tylko pół roku i zrezygnowałam bo dobijały mnie dojazdy (mieszkam na wsi) a na wynajem mnie nie stac. Pracowalam rok czasu jako kelnerka i to tyle. W tym momencie ani nie studiuje ani nie pracuje, szukam pracy ale nie mogę nic znalezc.W przyszłym roku wychodzę za mąż ale nie chce o tym mówic bo pewnie połowa uzna że jestem za młoda, bo w tym wieku liczy się kariera. Moja klasa była ambitna tzn większosc osób studiuje nawet po dwa kierunki, czesc pracuje, a ja wypadne przy nich jak sierota i dlatego chyba zrezygnuje z tego spotkania.

Gość odrzucona beznadziejna w sidła
to przynajmniej partnera masz, ciesz się:o

Gość fasol fasol2
Ale przecież jak inny będa opowiadac o pracy czy studiach to ja nie wyskocze nagle że ja to mam narzeczonego. to będzie dziecinne, ok można wspomiec ale nie jako jedyne moje osiągnięcie.

Gość halucynogenki
a moze popatrz na to z drugiej strony - moze bedzie tam ktoś kto pomoże ci albo wrócić na studia, albo znaleźć prace?;) i jesli nie bedziesz miała za bardzo co opowiadac o sobie, to bedziesz słuchac - a dobrzy słuchacze są w cenie;)

Gość odrzucona beznadziejna w sidła
nikt Ci nie każe tam iść ;)

Gość fasol fasol2
nikt mi nie każe, ale właśnie o to chodzi że ja bym chciała, tylko się wstydze bo nie studiuje ani nie pracuje i nie będę miała co powiedziec o sobie. moze bedzie tam ktoś kto pomoże ci albo wrócić na studia, albo znaleźć prace? oj wątpie w to, wiesz kazdy teraz patrzy aby sobie zapewnic prace i jesli nie bedziesz miała za bardzo co opowiadac o sobie, to bedziesz słuchac - a dobrzy słuchacze są w cenie ale jak będzie spotkanie z wychowawczynią to ona na pewno będzie pytała i każdy po kolei będzie musiał coś o sobie powiedziec

Gość efdefderferf
masz partnera, UKOXHANa osobe ...osoby latajaxe za akriera zazwyczaj tego nie maja i moga pozazdroscic.

To tym bardziej powinnaś pójść.. Myślę, że na tym etapie juz każdy spokorniał, liznął dorosłego zycia i na pewno każdy ma swoje problemy, dlatego nie będzie się przechwalał, co on to nie osiągnął w zyciu.. a może akurat ktoś ci podsunie jakis pomysł na życie, może ktoś cos doradzi.. ja bym poszła na twoim miejscu, choć z pewnością miałabym obiekcje..