Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość szukam niani ...

Facet niania? zdecydowałybyście się?

Polecane posty

Gość szukam niani ...

Aktualnie prowadzę poszukiwania odpowiedniej niani dla swojego synka. Trafiłam na ogłoszenie pana. Czy spotkaliście się z panem nianią? Dla mnie jest to jednoznaczne. Nie powinnam mieć uprzedzeń, ale nie powierzyłabym facetowi swojego dziecka. Jakoś wydaje mi się, że do tego stworzone są kobiety. Oczywiście w rodzinie to co innego tatuś, dziadek, wujek, brat. Ale męska niania odstrasza. A zauważyłam, że wielu panów się ogłasza. Ja osobiście sądzę, że nie mają co liczyć na zatrudnienie w takiej roli. Bałabym się powierzyć jakiemuś facetowi dziecko i nie mogłabym spokojnie siedzieć w pracy. Wiadomo o co chodzi.

czemu nie czytalam o panach niania niedawno, ktorzy gwalcili podopiecznych ale na filmie nowszy model pan niania byl fajny

Gość moglabym, znam fantastycznych
facetow ktorzy uwielbiaja dzieci i maja z nim wspolny jezyk. nrapwde, to chore ze teraz juz zawsze i wszedzie wietrzy sie podstep i grozbe pedofilli eech slyszalam o gosciu ktory widziac 4 letnia dziewczynke idaca poboczem drogi samotnie nie zatrzymal sie zeby jej pomoc. ppozniej gdy znaleziono ja martwa powiedzial ze ja widzial ale bal sie zatrzymac i pomoc zeby nie byc posadzony o uprowadzenie.

Gość odswiezam...
nie, nigdy w zyciu, tylko kobieta i to starsza bo te mlodsze to dziwki i jeszcze ci faceta mogą zabrac. no a faceci nianie tez mi sie kojarzą dziwnie

Gość szukam niani ...
Ty znasz fantastycznych facetów, ale w momencie kiedy szukasz kogoś z ogłoszenia nie wiesz kim jest ten facet. Ja mam wrażenie, że suzkają łatwego dostępu do dzieci.. pewnie sie myle, bo nie kazdy jest pedofilem, ale wole byc przezorna.

u mnie na kierunku, a studiowałam pedagogikę było kilku chłopaków, więc teraz pewnie szukają pracy jako nianie, no bo co po tym robić :)

Gość wujek dziwna rada
nie, nigdy w zyciu, tylko kobieta i to starsza bo te mlodsze to dzi**" Ta, jasne, każda młodsza to dziwka a każdy facet to pedofil. Żal dzieci, które mają takie tępe ograniczone matki ;/

Gość szukam niani ...
Nie chodzi tu tylko o to czy facet jest pedofilem. Po prostu kobieta to kobieta lepiej się zajmie dzieckiem. Mając do wyboru kobietę i mężczyznę zawsze wybiorę kobietę. Nie szukam przez żadną agencję, te nianie nie są weryfikowane ani wykwalifikowane. Jednak sądzę, że kobieta wie jak zajmować się dzieckiem, a facet nie koniecznie. Nawet jeśli się ogłasza, nie jest to równoznaczne z tym. Facet może wychować dobrze swoje dziecko, czasem posiedzieć kilka godzin z nim. Ale obcy facet i obce dziecko nie. Nie siedzialabym spokojnie w pracy. Nie powierzylabym mezczyźnie dziecka. Moim zdaniem zawod niani jest typowo kobiecy.

to ze facet idzie na pedagogie to tez juz podejrzane. czytalam wywiad z pedofilem ktory wlasnie na pedagogike poszedl zeby miec latwiejszy dostep do dzieci. w moim miescie pół roku temu zamknieto lekarza pediatre-pedofila. lepiej byc przezornym!

Gość szukam niani ...
Farida co inne facet pedagog czy nauczyciel, a co innego niania. Nie sądzę by ktoś studiował tylko po to by potem wylądować u kogoś w domu jako niania. Przecież w większości jest to praca na czarno i nie potrzeba do tego studiów.

Gość czytam i wiedze, jak jednak
straszny seksizm panuje, czepiamy sie facetow,ze nas dyskryminuja, a tu...

Gość ja mialam faceta
A ja was zaskocze :D Pmaietam ze ja miewalam nianki, i kiedys takze mna sie facet opiekowal, w okresie 6-8 lat bo wtedy rodzice mieli prace na poludniwe zmainy do samej nocy i nie moglam sama zostac w domu.Prze [pnad 2 lata sie mną zajmowal

Gość wujek dziwna rada
Moim zdaniem zawod niani jest typowo kobiecy. " Tak jak powiedzieć, że zawód nauczyciela jest typowo kobiecy....Stereotypy i tyle. Ale rób co uważasz. Tak się tylko skłąda, że znam faceta, ktory kilka lat pracował jako baby-sitter i był w tym świetny. Rodziny - zadowolone, dzieciaki go uwielbiały. Ty od razu byś go skreśliła.

Gość hehehehehejhajUIUKZJSFczfgv
ja bym sie bala ze pedofil wiec nie

Gość szukam niani ...
wujek dobra rada. Jeśli jest matka, która zatrudni faceta - ok. Nie neguję jej decyzji, ale ja sama bym się nie zdecydowała. I w przypadku innych zawodów nie jest istotna sądzę płeć. Ale w przypadku własnego dziecka człowiek kieruje się najwiekszym dobrem. A kto inny niż matka kilkorga dzieci z doświadczeniem w wychowaniu zajmie się lepiej moim dzieckiem? facetem, który ledwo ma 20 lat? Co on moze wiedziec o dzieciach? moim zdaniem nic. Bo zawodu niani mozna sie uczyc na kursach, ale glownie ida na niego kobiety i nie potrzebuja przeszkolenia, bo maja doswiadczenie zyciowe. A to jest najwiekszy atut.

Gość ja mialam faceta
i mimo ze wczesniej mialam kobiety opiekunki do mnie to mysle ze z nich wszystkich on jedyny najlepiej zdal egzamin a pamietam bardzo dobrze bo mam pamiec .Od 3 lat w zwzy juz pamietam osoby i zdarzenia w moim zyciu .Poniej po roku przewry znow rok sie mna opiekowal ,glownie w lekcjach pomagal bo rodzice takze musieli pracowac od poludnia do nocy Teraz mam 16 lat i ja bym sie nie bala zatrudnic faceta do mojego dziecka

Gość ja mialam faceta
dziwie sie ze teraz jest tyle nagonek na plec męską, wy nawet kobiety sobie nie zdajecie sprawy jakie babki potrafia byc okrutne do dzieci i takze źle traktowac, nawet jesli ni bic (bo to slady zostawia) to jechac po psychice i wyladowywac swoje nerwy na tych dzieciach.Ja pamietam jak mnie jedna zamykala na kilka godzin w ciemnej wnece albo pod zimny prysznic wszadzala ..to bylo okropne Nie idealizujecie tak kobiet bo to tez pizdy potrafa być

do szukam niani ... niestety ofert w zawodzie jak na lekarstwo :) a co do tematu mając do wyboru mężczyznę i kobietę wybrałabym kobietę i raczej także brałabym pod uwagę jej wiek, doświadczenie i referencje, gdy moje córki były małe, a ja pracowałam to zatrudniałam nianię, no a później to już przedszkole

Gość ja mialam faceta
ja bym zdecydowania wolala faceta do moich dzieci, jest bardziej konkretny i mniej histeryczny :p