Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość too onaa100

Wpadł mi telefon do wody...

Polecane posty

Gość too onaa100

i co...? to juz koniec??

Gość ggyuiooooppppizda
wysusz suszarkom:)

Gość too onaa100
suszylam troche ale nic...

Gość too onaa100
te wszystkie śrubki też mam rozkrecic?

Gość Mojej córce
Wpadł ajfon 4 do kibelka , naprawili

dlugo go susz zeby tam nawet kropelka nie zostala baterie wszystko co dasz rade rozbierz na czesci. i susz zostaw do jutra conajmniej i sproboj jutro właczycz :)

Gość lakowata
a mi gosc mowil w komisie..zeby nie suszyc,tylko do sloika wac ta wode,i wsadzic telefon i tak oddac do naprawy serio :) oni sobie to osusza po swojemu

Gość lakowata
a tu tak piszą Jeżeli telefon został zamoczony, należy szybko wykonać poniższe czynności: Należy jak najszybciej wyciągnąć z telefonu baterię, wyjąć kartę SIM, oraz wykręcić antenkę. Nie należy suszyć telefonu - wręcz przeciwnie: rozkręcić na czynniki pierwsze, a potem jak najszybciej przepłukać go w wodzie destylowanej. Ma to na celu usunięcie zanieczyszczeń oraz osadów różnych związków chemicznych z nieczystej wody (rzeka, jezioro, kałuża, kawa). W dalszej kolejności należy telefon delikatnie przepłukać czystym spirytusem. Spirytus zmniejsza korozyjne działanie wody oraz rozpuszcza zanieczyszczenia, które nie da się usunąć wodą. Uwaga: spirytus może zmyć niektóre napisy (np. stemple z płytek drukowanych), ale poza tym nie jest groźny dla telefonu. Telefon należy zostawić w suchym i stosunkowo ciepłym miejscu do całkowitego wyschnięcia. Najlepiej zostawić go tam na 2-3 dni. Zbyt wczesne włączenie telefonu może być dla niego szkodliwe. Kartę SIM oraz styki w telefonie należy przytrzeć suchą szmatką bawełnianą. Akumulator po dokładnym umyciu należy delikatnie naładować korzystając z dobrej ładowarki skutecznie ograniczającej prąd.

Gość z tym zyzem to prawda
tak sie robi bo ryz wilgoc wyciaga z telefonu :classic_cool: