Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość giordina

wyjazd do Tokio

Polecane posty

Gość giordina

hej szukam Polakow ktorzy sa lub ktorzy mieszkali w Tokio. dzis dowiedzilam sie, ze za tydzien ta sie przeprowadzamy i bardzo zalezy mi na kontakcie z kims kto moglby odpowiedziec na kilka moich pytan.

Gość miałam tam koleżankę i wiem,
Kochana czy Ty nie wiesz, że tam jest ciągle promieniowanie ? I nie wierz co mówią media, że promieniowania nie ma, ponieważ o tym Japonia nie mówi. Po za tym różnice kulturowe, brak polaków i bardzo wymagająca praca za niewyższe pieniądze sprawią, że szybko zatęsnisz za polskimi stronami. Będziesz się tam czuła jak biała wśród murzynów, czyli jak wielkolud wśród krasnali. Nie wiem, czy zmieścisz się przez drzwi do sklepów czy restauracji. Po za tym nie szyją tak dużych tam ubrań na Europejki. I tak można wymieniac bez liku, nie wspomnąć, że nie ma tam świat Bożego Narodzenia, więc dobrze sięzastanó, bo promieniowania już nie cofniesz.

Gość giordina
dziekuje bardzo za ostrzezenia, dziekuje serdecznie ale wyjezdzam tak czy inaczej, moj maz zostaje tam wyslany na dwuletni kontrakt i oboje mamy juz wykupione bilety, zarezerwowany na dwa tygodnie hotel, dzis zamawiam przesylanie rzeczy, wiec wyjezdzamy. znalazlam na necie kilka informacji ale chcialbym porozmawiac z kims kto juz tam mieszkal.

Gość A CO TU DUŻO MÓWIĆ
JAPOŃCZYKI NIE DADZĄ CI ZAROBIĆ, WIĘC NIE LICZ NA ZYSK. JAPOŃCZYKI NIE SĄ TOLERANCYJNI W STOSUNKU DO EUROPEJCZYKÓW, WIĘC UWAŻAJ W JAKIE DZIELNICE BEDZIESZ SIĘ WPROWADZAĆ. JAPOŃCZYKI NIE ZDRADZĄ CI TAJEMNICY ICH SUKCESU, WIĘC NIE WIEM NA JAKĄ NAUKĘ I DOŚWIADCZENIE LICZY TWÓJ MĄŻ. NIE PRZESYŁAŁABYM PACZKI NAWET UBEZPIECZONEJ, BO ZAWSZE ZGINIE PO DRODZE I NIE DOJDZIE. NAJWAZNIEJSZE, JAPOŃCZYCY MAJĄ PENISY DO 6 CM NIE WIĘKSZE, WIĘC NIE POUŻYWASZ SOBIE GDY BEDZIESZ CHCIAŁA Z KIMŚ PÓJSC DO ŁÓŻKA. ZA TO JAPONKI MAJĄ PONOĆ WIELKĄ CHUĆ, WIĘC PILNUJ MĘŻA !!! BO SĄ ŁAKOME NA POLAKÓW. TO TYLKO CO WIEDZIAŁAM.

Gość giordina
maz bedzie oplacany przez swoja firme a nie firme japonska wiec pieniadze to nie problem. bardziej wlasnie chodzi mi o informacje gdzie wynajmowac mieszkanie, jak jest ze sluzba zdrowia i tego typu rzeczy. skrzynie wysylamy prywatnym posrednikiem wiec nie boje sie, ze zagina:)

Gość giordina
podnosze bo moze ktos tam byl