Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość tinuśka

rozny wynik

Polecane posty

Gość tinuśka

czesc! chcialam zapytac jestem 2 tyg po wpadce.. do okresu jescze mi brakuje tydzien ale wolalam sprawdzic czy nie bede miala niespodzianki, wczoraj zrobilam test rano i wyszedl pozytywny, ze niby jest ciaza, ale dzis rano powtorzylam i nie ma tej drgiej kreski. mialyscie taka akcje? nie wiem co o tym myslec..

Gość a testy tej samej firmy
czy różne? Bo jeśli rózne to może jeden jest mniej czuły niż drugi i nie wykrył ciąży. Jeśli tej samej firmy to może jeden był uszkodzony.

To samo pomyślałam. Może testy miały rożną czułość i jeden już wykrył a drugi jeszcze nie.

Gość mamama27
idź na bete z krwi - tańsza niż kolejne kilka testów a pewna

Gość tinuśka
faktycznie roznej firmy, o tym nie pomyslalam, ale minely 2tyg wiec kazdy powinien wykryc. gdzie sie robi takie badania, u ginekologa normalnie?

Gość tinuśka
chociaz w zasadzie poczekam do okresu.. jesli nie zwariuje przez ten tydzien;P ale mam wesele w sobote i nie wiem..czy pic

Gość fakt faktem
generalnie testy powinno sie robic najwczesniej w dniu spodziewanej miesiaczki, wtedy sa najpewniejsze. Jeżeli tobie wyszedl tydzien przed okresem pozytywny to raczej sie nie pomylil, a byc moze byl czulszy niz ten ktory zrobilas potem. Testy bardzo rzadko wychodza falszywie dodatnie. Takze mysle,ze mozna Ci juz pogratulowac :-)

albo beta albo czekaj do okresu. Co do wesela to nie rozumiem dylematu -jeśli jest podejrzenie ciąży to chyba nie ma co sie zastanawiać czy pić. Przecież bez picia na jednym weselu przeżyjesz. A poza tym chciałabyś mieć potem wyrzuty sumienia że piłaś a tu ciaża jednak była? Nie warto.

Gość tinuśka
tyle ze ta cala wpadka byla 3dni po okresie wiec teoretycznie mialam nieplodne

Gość tinuśka
no wlasnie nie chce pic jesli jestem. ale dzwonilam w sprawie badan, zrobie dzisiaj ta krew.

Gość moze tak tylko
ja tak mialam... 1 test wyszedl pozytywnie, 2 dwa dni pozniej juz nie. Tez byly roznych firm. Nie jestem w ciazy... ponoc pre test bardzo czesto pokazuje druga blada kreske :/ nawet jak nie ma ciazy... moja kuzynka stara sie dwa lata i zawsze pre test pokazuje ciaze, ktorej nie ma :/

teoria to jedno a praktyka drugie jak uczy życie. :P zrób jeszcze raz jeden test tej samej firmy co ten pozytywny albo idź na beta hcg do lab. (bez skierowania jest koszt ok 25zł, wynik czasem jeszcze tego samego dnia, nie trzeba być na czczo).

jestem 2 tyg po wpadce.. do okresu jescze mi brakuje tydzien ale wolalam sprawdzic czy nie bede miala niespodzianki, - nic tylko pogratulować podejścia do sprawy :)

Gość tinuśka
to badanie na pewno wykryje ciaze jesli jest tak? nawet po 2tyg dopiero?

Gość moze tak tylko
mi beta wykryla ciaze 12 dni po stosunku, takze na bank pokaze, czy jestes w ciazy...

3 dni po okresie są niepłodne? U mnie na wykresie zawsze wychodzą płodne.

Gość 3 dni po okresie zaszlam
w ciaze przy cyklach 31 dniowych, wiec nie badzcie nigdy takie pewne co do tych dni nieplodnych :) Teraz jestem w 39 tc i corcia moze pojawic sie w kazdej chwili :)

Gość no a który
kwestia taka: 1. jak długi masz cykl. 2. w którym dniu cyklu była ta wpadka. Bo czasem moze i jeszcze są dni niepłodne (teoretycznie) a plemniki doczekają do owulacji i gotowe, Określ więc jak to jest u ciebie z cyklem.

Gość kto to jest starsza kobieta
moja mama zaszla w ciążę ze mną tuż po okresie, też myślała, że to "bezpieczny" dzień i oto jestem :D Szkoda, że przyliczyłaś wpadkę ale co zrobić...trudno.

Ja tam sie ciesze, ze tak wyszlo, bo zawsze chcialam, zeby zycie za mnie podjelo decyzje czy synek bedzie mial rodzenstwo czy nie :D Samej bylo mi cholernie trudno podjac taka decyzje...:) Ale i autorka widze tez nie placze z tego powodu i bardzo dobrze :D

Gość tinuśka
nie no nie placze.. mam 23 lata, prawie dwa lata jestm po slubie i ogolnie planowalismy dzieci, moze nie teraz bo warunki srednie ale tez przyznam ze liczylam na wpadke, a moj maz sie strasznie ucieszyl, tylko najgorsza ta niepewnosc.. chociaz przyznam ze mam obawy jsli chodzi o sama ciaze.. ale to podobno zawsze jest i kazda to przezywa

Bedzie dobrze, zobaczysz. Idzi dzis na bete i prawdopodonie bedziesz musiala powtorzyc badanie, zeby sprawdzic jak szybko rosnie, ale tu dokladnie nie wiem jak to dziala, bo nigdy bety nie robilam, wiec moze jakies inne mamy tu sie wypowiedza.

Gość lilyloo
może wczoraj piłaś dużo płynów, więc hcg był dziś tak rozrzedzony, że nic nie pokazało. Ja byłam >pewna< że jestem w ciąży, w dzień spodziewanej miesiaczki zrobiłam test i był negatyw, tego dnia piłam baardzo malutko płynów i następnego dnia był już pozytyw..........a teraz jest 20 tc :)

Gość tinuśka
malo wczoraj pilam za to non stop latalam do lazienki wiec mysle ze zadnych plynow we mnie nie bylo. pytalam o to badanie 50zl kosztuje, wiec jesli mialabym je powtarzac to lipa,

odpowiedz na to pytanie: 1. jak długi masz cykl. 2. w którym dniu cyklu była ta wpadka.

Gość tinuśka
cykl mam 28, wpadka byla w 8

no 8 dzień to mogło sie udać.