Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gggggghjkl

ciaza!!!!!!!!!!!!!!!!!!a ja tyle pilam:(

Polecane posty

Gość gggggghjkl

-pozytywny coprawda druga kreska malo widoczna ale widoczna a ja ostatnio tak duzo pilam:( winko, piwko dwa piwka trzy piwka i tak w dzien w dzien mam nadzieje ze sie nic niestanie juz zadzwonilam o wizyte do lekarza

i po cholerę było chlac? nie ma to innych przyjemności na świecie? a potem dziwne, że takie zdechlaki sie rodzą, od urodzenia za wcześnie, za male, 100 alergii i innych przewlekłych schorzeń

Gość gggggghjkl
ostatniomialam b trudne chwile....po pracy piwka na relax ale mam nadzieje ze bedzie dobrze plus palenie musze rzucic czekam az otworza apteke i po plastry lece

Gość skóra z niedźwiedzia
A daj spokój, wiele kobiet we wczesnym etapie ciąży nawet o niej nie wie, a jak zarodek ma się utrzymać, to się utrzyma.

Gość gggggghjkl
nie vodki nienawidze, tylko piwa no i raz wino

Gość gggggghjkl
ale dodam ze moje dwa ostatnie okresy to byly plamienia kilkudniowe niemam zadnych objawow procz sennosci, zmeczenia i klucie brzucha

Gość jumjumjum
po jakie plastry? przeciez plastry na rzucanie palenia czy jakies gumy etc maja w sobie nikotyne. dalej chcesz dziecko truc? idz wpierw do lekarza i sie jego zapytaj co mozesz i czy w ogole mozesz brac :o no chyba, ze masz w dupie to dziecko.

Gość gggggghjkl
ja juz raz bylam w ciazy to mi gumy dali ale poronilam

To się ciesz, że nie rzygasz i nie masz mdłości :)

Gość po co ja pytacie w
na poczatku zarodek nie ma wspolnego krwioobiegu z matka, wiec nic nie przeniknelo. a nawet jesli cos jest nie tak, to natura tak to poukladala, ze po prostu nie przetrwa. co ty za bzdury o plastrach gadasz? przeciez tam jest nikotyna. rzuc fajki i koniec.

Gość crazy-angel
o tyle o ile mi wiadomo to jeśli alkohol bardzo zaszkodzi dziecku w pierwszych tygodniach życia (kiedy matka jeszcze nawet nie wie że jest w ciąży) to taki zarodek samoistnie obumiera czyli dochodzi do poronienia. To tak zwana naturalna selekcja. Więc spokojnie. Idź do lekarza żeby potwierdził ciążę i jeśli potwierdzi to odstaw wszystkie tego typu używki i dbaj o siebie...tzn o WAS ;)

Nie martw się. Ważne żebyś teraz nie piła. Zarodek w pierwszych tygodniach jest w swoisty sposób chroniony przed tym co spożywa matka. Tak mi powiedział lekarz jak byłam w ciąży Akurat obroniłam prace mgr i zrobiłam imprezę z tej okazji - piłam a nie wiedziałam że jestem w ciąży Też się wystraszyłam I właśnie lekarz mnie uspokoił Taki "mechanizm obronny" to dla tych mam co nie od razu wiedzą że są w ciąży:P Mój synek urodził się duży i zdrowy:)

Gość po co ja pytacie w
crazy-angel dobrze prawisz:) A akcje typu mdlosci pojawiaja sie troche pozniej, nie na poczatku. chociaz wcale nie musza.

Heh, no to ja miałam chyba pecha ;) bo mdłości od 5 tc, a skończyły się chyba w 17.

Gość dgsxdcvgx
Też piłam, tylko że raz, jak jeszcze nie wiedziałam o ciąży. Teraz jestem w 18 tygodniu, dzidzius rozwija się dobrze. No a mdłości miałam od 8 tyg. do 16. Teraz jeszcze też czasem są, ale to pikuś przy tym co było.

Ja w weekend poprzedzający zrobienie testu piłam drinki, nie żadne tam piwko, winko i dziecko też rozwija się prawidłowo. Ale oczywiście można straszyć FASem :D

Gość gggggghjkl
dzieki wam...ale niedaruje sobie jak znow poronie juz jutro na 8.30 sie umowilam i skieruja mnie na usg:)

Gość dgsxdcvgx
pamiętam też tak się bałąm jak ty. Jak poszłam do gina na usg, to tylko czekałam aż powie że żywa ciąża. No I powiedział:))) Teraz nie oszczędzam się tak jakoś mega specjalnie. Pracuje, czasem zapale, o czym lekarz wie. Najważniejsze że wszystko oki. I u Ciebie też tak będzie.

Ewo, to chyba nie jest Twoja sprawa kto jakie przyjemności preferuje. Dziewczyna napisała, ze nie wiedziała o ciąży i z pewnością alkoholu by tknęła, gdyby zdawała sobie z tego sprawę.