Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...
Zaloguj się, aby obserwować  
Gość mokateeee

kilka mandatów z fotoradaru

Polecane posty

Gość mokateeee

Sytuacja miała miejsce w sierpniu tego roku. Jadąc nad Morze Bałtyckie na tej samej trasie "zarobiłam" (jak narazie)3 mandaty z fotoradaru straży miejskiej o godzinie 8:34, 8:36, 8:39 wszystkie tego samego dnia, na tej samej trasie, chwila po chwili. Faktem jest, że przekroczyłam dozwoloną prędkość, ale nie jestem piratem drogowym, prędkość była przekroczona minimalnie zamiast 50 było 65 km/h. Są to moje pierwsze mandaty od 7 lat czyli odkąd mam prawo jazdy. Oczywiście wiadomo, że mandaty z fotoradaru mogą przychodzić jeszcze przez jakiś czas, w związku z czym niewykluczone, że na tych się skończy. Nadmienię, że fotoradary z pewnością musiały być tak ustawione, by były niewidoczne, ponieważ w samochodzie jechało kilka osób i nikt ich nie zauważył. Sytuacja jest o tyle dla mnie kontrowersyjna, że te fotoradary ustawione co kilka metrów tak by były niewidoczne nie miały służyć poprawie bezpieczeństwa na drodze tylko zebraniu jak największej ilości pieniędzy dla budżetu danej gminy. Teraz zaczynam na prawdę jeździć w 100% przepisowo, bo nie stać mnie na utrzymywanie instytucji państwowych.

Bądź aktywny! Zaloguj się lub utwórz konto

Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony

Utwórz konto

Zarejestruj nowe konto, to proste!

Zarejestruj nowe konto

Zaloguj się

Posiadasz własne konto? Użyj go!

Zaloguj się
Zaloguj się, aby obserwować