Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość JUUY8

OSOBY KTORE NIE JEDZA MIESA ZADNEGO MAJA ZAWSZE ZEPSUTE ZEBY I WLOSY PASKUDNE!!

Polecane posty

Gość JUUY8

LEKARZ MI MOWIL ZE JAK PRZESTANE JESC MIESO A BEDE JESC TYLKO NABIAL I JAJKA ZAMIAST TO WYPADNA MI ZEBY I WLOSY BO MIESO MUSI BYC BO TYLKO MIESO DAJE LADNE WLOSY I ZEBY TO PRAWDA??

Gość To prawda niestety
a szkoda bo nie lubie miesa

Gość kropilenica podwójna
nieprawda

Gość To prawda niestety
prawda tylko zelazo z miesa jest tak dobrze przyswajane osoby nie jedzace zadnego miesa nawet drobiu wczesniej czy pozniej beda miec problemy z zebami i wlosami

Gość fajna...
słyszałam, że też oczy wypadają hahahah dobre :P

Gość zamiatam ulice*
bzdura, znam 5 osób, które nie jedzą miesa od nastu lat, pozazdrościć im można skóry, zębów czy włosów, więc to bzdura co piszesz, niestety większość lekarzy to ignoranci jeśli chodzi o wege

to dziwne, bo nie jem miesa od 7 lat i od niejednej osoby słyszłam juz, ze mam ładne włosy i zęby :D

Gość baśka mi ukradła nicka
MI wypadała sztuczna szczęka jak przestałam jeść mięso, ale nie wiem czy to od tego.

Gość To prawda niestety
bo moze jesz jakies mega ilosci warzyw i owocow i wegetarianskie specjalne jedzenie z witaminami na ktore innych nie stac

i nie przypominam sobie kiedy miałam problem z wypadającymi włosami. ja tez slyszalam same negatywy od mojej lekarki, ale badania jednak pokazują swoje, a wyniki mialam b. dobre, ze zdrowiem problemów nie mam.

Gość To prawda niestety
powiedzcie wiec cwaniary czym zastepujecie to mieso ?

nie jadam żywności specjalnej dla wetagetarianów, bo tez nie mialabym na to pieniędzy.

Gość To prawda niestety
powtarzam cwaniaro ze moze i nie jesz miesa ale dbasz o zdrowe zywienie totalnie i jesz soje i inne zdrowe rzeczy,groch soczewice itd,,

Gość To prawda niestety
do cholery wiec co ty jadasz zeby miec zelazo? przeciez tylko mieso ma zelazo dobrze przyswajalne jesz jakies jajka albo nabial ? NO CZYM ZASTEPUJESZ BRAK MIESA?CZYMS MUSISZ BO INACZEJ BYS MIALA BIALACZKE,ZROZUM

Gość fraszka na sell
moja przyjaciółka nie je od 15 lat, właśnie urodziła córkę, badania b. dobre, poród ok, dziecko wege zdrowe:) była pod opieką lekarza wegeterianina bo taki przeciętny lekarz ignorant pierwsze co mówi kobiecie w ciąży to żeby natychmiast zaczęła jeść mięso dla dobra dziecka:) w dużych miastach jest już lepiej ale wege ciężarne na prowincji mają przekichane

Gość rejczel zolii
białaczka od niejedzenia mięsa???? kuźwa ludzie edukujcie się bo płakać się chce:(

nie unos sie tak drogie dziecko. jedyna cwaniarą jaką tutaj widzę jestes ty. jadam wszystko procz miesa, proste. a zelaza dwa lata temu mialam w nadmiarze. skad- nie wiem.nie pamiętam co takiego wtedy jadałam, ze tak wpłynęło to na moje wyniki.

Gość NOATSUFF
ALE NA PEWNO COS JECIE MEGA ZDROWEGO I SAME WARZYWA I OWOCE I INNE ZDROWE RZECZY ZE MACIE DOBRE WYNIKI BEZ MIESA...DZIWNE MI LEKARZ POWIEDZIAL ZE BEZ MIESA ANEMIA OD RAZU BEDZIE JESLI NIE ZASTAPIE TEGO SOJA I INNYMI RZECZAMI

Gość pastico 698574
ja jem rośliny strączkowe (fasola, soczewica, mung), zielone, świeże warzywa (brokuły, papryka, szpinak, natka), owoce (suszone figi), nasiona (sezam) i płatki śniadaniowe, robiłam właśnie badania, żelaza mam o 30% więcej niż norma:)

Gość a ja nawet pojde dalej i napis
faktem niepodwazalnym jest dla mnie taki fakt, jakie zęby ma człowiek. człowiek jest wszystkożerny. należy jest mięso, choćby i troszkę.

nie jem ryb. jajek w nadmiarze tez nie jadam, mysle, ze w odpowiednich ilosciach. oprocz tego tylko i wylacznie ciemno pieczywo, duzo jakis tam płatków ze zbożami, w sumie to często jadam dania z warzywami, naleśniki z warzywami, ryze tez i makarony z warzywami, ale zazwyczaj właśnie ciemne.

jak sobie robie kanapke to ładuje do niej po kawałku każdego warzywa jakie mam tlyko w lodówce, pomidor, papryka, ogórek, cebula, rzodkiewka.

Gość vi-
nie jem mięsa i niczym go nie zastępuje. Jem dużo warzyw, owoców, kasz, grzybów itd. Dużo zdrowiej niż wielu mięsożerców, zapewniam. Nie zastanawiam się - czym by tu dziś zastąpić schaba - to bzdura. jem rzeczy urozmaicone, nieprzetworzone. Jesteśmy wege rodziną - bezmięsną od 12 lat, mamy dzieci, które również mają żeby i o dziwo włosy :) To wspólczesna kultura ukształtowała konieczność jedzenia mięsa codziennie i to na każdy posiłek. Jeśli odwołujecie się do natury człowieka to musicie pamiętać, że w naturze człowiek złapał jelenia raz na wiele miesięcy. A jesli był słabym myśliwym to nie złapał wcale i mięsa nie jadł

Gość a ja nawet pojde dalej i napis
vi- ale np tez łowił ryby. ja jem ryby, mieso jem ale nie opycham sie nim co dzien na sniadanie obiad i kolacje. bylam wege, nie sluzylo mi to. jak czujesz, ze potrzebujesz miesa, to zjedz troche. za tym jestm. nic na sile, ograniczanie takie.

Gość vi-
a próbowałaś kiedyś złowić rybę? złapałas coś? sliskie to takie i wymyka się z rąk. Zapewniam cię, że z moją zwinnością w epoce kamienia łupanego byłabym wege :) i prosze nie namawiaj mnie na mięso - nie, nie mam na nie ochoty, ani trochę. Brzydzi mnie. Brzydzi mnie jedzenie zwłok. Brzydzą mnie leżące w mięsnym świńskie nogi, tak samo jakby leżały tym nogi ludzkie. Brzydzi mnie myśl, że mogłabym jeść czyjeś mięśnie, kark. Nie, nie mam ochoty na mięso

Gość kunta kinte 2
jak to jest ze kulturyście jedzą surowe jedzenie http://www.youtube.com/watch?v=a-wBfi8uu0I jak to jest ze Kris Carr wygra ła z rakiem a lekaze nie mogli jej pomudz dzięki surowemu jedzeniu Co poleca? Dietę wegańską, warzywa, owoce, orzechy i zboża. Najlepiej na surowo. Ale nie jest ortodoksyjna. Jeśli chcesz jeść mięso, to dwa, trzy razy w tygodniu, i tylko z ekologicznych gospodarstw. Przepis na zielony drink: 2 duże ogórki (jeśli nie pochodzą z ekologicznego gospodarstwa, należy je obrać) duża garść jarmużu lub sałaty rzymskiej duża garść kiełków groszku 4 5 łodyg selera 1 brokuł 1 2 gruszki lub zielone jabłka szpinak Przepuścić przez sokowirówkę. I pić na pohybel rakowi

Gość kunta kinte 2
jak to jest ze biblia mówi będziesz jadł mięso będziesz chorował skąd 3 tys lat temu ludzie wiedzieli o tym

Gość sdfdfdfdfdf
nie jem miesa od lat i powiem wam ze zeby zawsze mialam slabe, nawet jak jadlam mieso ;) a co do wlosow to akurat zawsze mialam mocne i piekne, zlocisty blond.