Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość yylka83

do kogo po pomoc?

Polecane posty

Gość yylka83

Wyczułam guzek o średnicy ok.1,5 cm w pachwinie, a dokładniej przy pzchwinie- bo bliżej wzgórka łonowego, zastanawiam się czy zgłosić się z tym do lekarza rodzinnego czy od razu do ginekologa. Niejestem już nastolatką ale trochę krempuje mnie taka wizyta u rodzinnego.

Gość nie wieeem
ale ja bym poszła chyba od razu do ginekologa

Gość wszybko do lekarza
Jeśli ten guzek jest w zgięciu tam gdzie węzeł chłonny to polecam jak najszybciej udać się do lekarza rodzinnego bo to może być chłoniak. moja znajoma tak miała, że najpierw był guzek w pachwinie, a miesiąc później operacja, chemia itp. Dziś jest zdrowa, ale wtedy to była masakra.

Gość yylka83
Też tak w pierwszej chwili pomyślałam ale właściwie to chyba nie jest problem ginekologiczny. Kurcze ale przed ginekologiem pokazać intymne miejsca jakoś tak łatwiej niż przed lekarzem rodzinnym :(

Gość yylka83
Właśnie w zgięciu, ale lekko na wzgórku, jutro lecę do ogólnego- tylko teraz boję się to miejsce wydepilować, a przecież zarośnięta nie pujdę, a na myśl o nożyczkach aż mnie trzęsie...

Gość a ja nawet pojde dalej i napis
ale to jest guzek taki w skorze czujesz? mozesz go zlapac palcami? czy czujesz wybrzuszenie jakby ze srodka?

Gość yylka83
nie wiem jakby z środka, a jaki lepjej żeby był?

Gość a ja nawet pojde dalej i napis
nie chodzi o to czy lepiej czy gorzej, bo jakby skora to byc moze jakis czyrak czy cos, to do dermatologa, jesli np nie mozesz tego zlapac to od srodka, to wtedy ja bym poszla albo do gina, albo do onkologa

Gość yylka83
Dzięki wielkie za odp. jutro lecę do lekarza.