Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość wiecznie spiaca

dlaczego moj syn tak ma?

Polecane posty

Gość wiecznie spiaca

dziewczyny nie wyrabiam moze ktoras miala podobnie i wie jak mi pomoc. od ok 4 tyg moj 7 miesieczny urwis budzi sie kilka razy w nocy, pierwsza pobudke mam zawsze miedzy 23,30-24, podam pic i spi dalej a potem to jest roznie od 3 do 6 pobudek mi funduje kazdej nocy. zaznaczam ze to nie zeby ma ich kilka i nie bylo z tym problemu. myslalam ze moze w ciagu dnia za duzo spi wiec kilka dni spal mniej ale to tylko pogorszylo bo byl marudny a potem ciezko mu bylo zasnac na noc, chyba ze zmeczenia:( juz nie wiem co mam myslec o tym, pomozcie

Gość mama ..................
ząbki?

Gość wiecznie spiaca
zabkni na pewno nie, glodny tez nie, wrecz niemozliwe po kapieli po 20 zjada 240 mleka, nie wiem o co juz chodzi, przestalam rozumiec wlasne dziecko:(

A w ciągu dnia dużo zjada?I dlaczego myślisz,że to nie ząbki,jest akurat w wieku ząbkowania

Gość wiecznie spiaca
zjada tak 4-5 nad ranem 210 melka 8,30 owoce, 12,30 obiadek sporo nawet, 16 kaszka przewaznie, a i tak mam problem zeby te 240 na noc zjadl ale jak przysnie to wciagnie;) mysle ze nie zabki bo jak wczesniejsze mu wychodzily zero problemow, dziasla nie sa opuchniete(na wszelki wypadek smaruje je), daje je bez problemu smarowac i masowac.

Gość katiuszaaa
mój wyczynia to samo jeszcze czesciej sie budzi

Gość wiecznie spiaca
i o co chodzi? czy to taki okres ? zeby jeszcze smoczek wzial, ale nie, ma wstret od ukonczenia 6 tyg zycia i smoka za nic nie chce, nie wiadomo dlaczego:(

Gość wiecznie spiaca
gorszej nocy nie mialam:( juz o 21 sie obudzil potem 22, a od 0,30 co godzine i tak do rana:( wstalismy przed 9 bo od 7 troche lepiej pospal, nie wiem co jest grane:(

Gość mama chlopca......
stawiam na zeby, u nas tez na poczatku nie bylo problemow, teraz tez sie budzi czesto jak go bola dziasla. i wcale niekoniecznie wtedy kiedy mu sie przebijaja, ale w ogole jak ida. ja juz poznaje kiedy moj sie od zebow budzi. ma 18 miesiecy

Gość gość
Mój syn też tak miał poprostu ząbkował wyszły dwa ząbki uspokoiło się i teraz robi się powtórka tylko że mój na śpiąco siada i zaczyna się bawić a czasem budzi się z płaczem taim jakby się czegoś bał lub ktoś go gonił. Podobno w tym okresie dzieci tak mają z reguły chodzi o ząbki.

Gość gość
U mnie bardzo ciężko mi było się do tego przyzwyczaić ponieważ jak miał 2 miesiące to już przesypiał całą noc. Teraz budzi się np koło 2-3 i potem 5-6 i już nie ładzie się

Gość wiecznie spiaca
kurcze moze na prawde kolejne zabki. a jak moge mu pomoc? viburcol na niego nie dziala wogole, a jakis syrop np calpol na noc mozna podac?tylko dlaczego w dzien nie ma tego problemu?

Gość ulalala..
hihihi a moje dziecko przez pierwsze 6 m-cy budziło sie równo co 2 h na jedzenie:( nic nie działało musiałam to prztrwać... teraz budzi sie z 2 -3 razy tyle ze juz nie je tylko wołą mama wiec mówie jestem i spi dalej:)

Gość wiecznie spiaca
nie ma porownania ze dziecko sie budzi bo glodne a budzi sie i nie masz pojecia dlaczego, to duza roznica, ja lepiej sypialam jak synek mial kilka dni czy tygodni, moze dlatego ze od pocz na mm. to co sie teraz dzieje to masakra, chce mu pomoc a nie wiem jak :(

Gość Dziewczyna Ja
moja corka spala dobrze do 6 miesiaca zycia. a teraz? ma 8 miesiecy potrafi isc spac kolo20-21 wstac o 23-24 zjesc a potem wstaje ok 2 i jest wyspana ;/ musze z nia siedziec do 4-5 pozniej zasypia i wsatje o 7. poloze ja kolo 11 pospi 1,5 h i do 8 wieczorem nic ;/ niech mi ktos wytlumaczy co jest? spi strasznie malo, ciagle chodza zla bo nie wyspana. z moim synem tak nie bylo heh

Gość Dziewczyna Ja
chodzę*

Gość wiecznie spiaca
moj to az ma oczy czerwone ze zmeczenia, w dzien mam na niego sposob zeby dluzej pospal niz 45 min bo zazwyczaj tak sie wybudza, ale w nocy nie da sie tak, w listopadzie macierzynski sie konczy i do pracy ja nie wiem jak to bedzie, licze ze to jak dziewczyny pisaly, zeby, ze bedzie lepiej. zeby bylo dziwniej, on sie calkiem nie wybudza noca tak jakby przez pol sen placze, musze go calkiem obudzic badz posadzic to sie uspokaja i ie placze.

Gość wiecznie spiaca
napisze do czego doszlam.. zeby-podawalam na prawde super srodki przeciwbolowe itp-nie pomogly wiec to nie zeby glod-podalam dodatkowa butle, nawet polowy nie wypil wiec nie byl glodny ale......... zauwazylam ze noca mocno charczy mu w nosku, jakby katar??ale czy to mozliwe ze tylko noca? w ciagu dnia kompletnie nic:(

Gość gość
Ząbki te tylnie są bardzo bolesne A z reguły ząbki przebijają się w nocy więc dziecko się budzi bo go boli.

Gość wiecznie spiaca
on ma same jedynki wiec chyba niemozliwe tylne ząbki? a ten katar?jak to jest?

Gość D.BillI
czasami jest to objaw refluxu, czy refuksu, ale z tym to do lekarza

Gość mój ma 2 lata i dalej się
budzi ze 4 razy w nocy.... jak był niemowlakiem to budził się co godzina.... jak się budzi to tylko pije, nie chciał nigdy pic mleka, smoczka nie uznawał od urodzenia... ...odkąd się urodził chodzimy do tyłu.... co zrobić?

Gość wiecznie spiaca
jak objaw refluksu??nie kumam...mial jak byl maly teraz juz praktycznie mu pzreszlo... napisz cos wiecej

Gość D.BillI
dużo więcej CI nie napiszę - syn znajomej miał tak, że nie sypiał w nocy i nikt nie wiedział dlaczego, dopiero gdzieś ok. 2 roku życia lekarz stwierdził reflux - innych objawów za bardzo nie miał, ale podobno coś mu się tam cofało w nocy właśnie w pozycji leżącej, a on nie umiał o tym powiedzieć

Gość wiecznie spiaca
hm ciekawe...tylko dziwne by bylo ze dopiero teraz to by sie pojawilo wczesniej jak mial refluksa jako maluszek nie bylo problemow ze spaniem noca,sa od kilku tygodni, wiec to chyba nie to

Gość wiecznie spiaca
poskladalo mi sie cos- ma rownie zd jakiegos czasu probelmy-zaparcia ten niby katar w nocy, o tych oczach pisalam nie wiem czy przemeczenie czy nie a dzis-wysypka, szorstkie krostki buzka ramiona brzuszek nic nowego do jedzenia nie dostal, tylko owoce kupowane w roznych sklepach czy to mozna w calosc jakos zlepic?powiecie mi idz do lek, bylam ale mnie nie przyjeli bo dzis pt i pewnie nie chce im sie (uk) ja tu szalu dostane :(

Gość wiecznie spiaca
napisze moze komus pomoge w przyszlosci krostki na skorze (na 90 proc) alergia na psia siersc, moj partner tez ja ma ten niby pelny nos noca-tego jestem pewna, maly mial katar duzo wczesniej to zawsze na noc kropilam poduche mu olejkiem na katar taki dla doroslych i dzieci od 3 mies wiec go stosowalam, wczoraj mnie tknelo kupilam taki sam ale tylko dla dzieci, spal cala noc!!!!czyli olejek musial mu nie pasowac za mocny moze, ale to zdecydowanie to:)wyspalam sie hehe i maly chyba tez w lepszym humorze niz zawsze boszeeee ile to trzeba kombinowac zeby w koncu dojsc do sedna sprawy

moj 8 miesieczny synek wstaje 3 razy w nocy na jedzenie i po kaszdym posilku usypiam go godzine:( Daje mu jesc na spiaco bo wstaje zrobic mleko jak tylko zaczyna sie krecic Jak karmilam piersia bylam zawsze wyspana a teraz jest coraz gorzej Mam nadzieje ze w koncu z tego wyrosnie i bedzie spal jak czlowiek Dodam ze w ciagu dnia spi max godzine Szczytem szalenstwa byly kiedys 2 godz Nie wiedzialam co zrobic z czasem;)