Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość pomocyxxxxxxxxxxx

mandaty od MPK

Polecane posty

Gość pomocyxxxxxxxxxxx

tak jak w temacie mam 5 mandatów od mpk za jazdę bez biletu, kwota spłaty wzrosła do 800zł. dzisiaj otrzymałem list od mpk informujący do przekazaniu sprawy do windykacji. i tu jest moje pytanie, jestem osobą bezrobotną, pełnoletnią, komornik niema co mi zabrać. czy jest możliwe, że kwota zostanie umorzona? czy ktoś z was był w takiej sytuacji ?

ja mam jede mandaty i chyba napisze o rozłożenie na razy bo nie mam zamiaru płacic wszystkiego na raz,napisz do zarządu mpk zeby ci rozłożyli,ewentualnie do komornika o umorzenie,bo mogą cię wpisac do krajowego rejestru długów

Gość pomocyxxxxxxxxxxx
tylko właśnie chodzi o to że wcale nie mam ochoty tego płacić nawet nie mam za co

Gość a co mu sie stalo
pytanie podstawowe: to czemu jeździlas bez biletu????? ja tez jestem bez pracy, na utrzymaniu rodzicow a bilety zawsze kupuje wlasnie dlatego zeby potem nie miec takich problemow jak ty. i powiem ci wiecej: nie umorzą ci tego, bedziesz musiala zaplacic, oni maja gdzies ze nie masz pracy. bedziesz miec komornika, przyjdzie do ciebie do domu i ci zabierze np. komputer a jak nie to poczeka az znajdziesz prace i odsetki beda rosly.....

Gość pomocyxxxxxxxxxxx
hahaha ale nie ja kupiłem komputer więc conajwyżej mogą mi zabrać majtki lub szczotke do zębów

Gość ffgfgghhghjh
nie wiem z czego sie tak cieszysz kretynie. i tak bedziesz musial zaplacic i tak. jak pojdziesz do pracy to komornik wejdzie ci na pensje, i wtedy bedziesz musial oddac nie 800 ale kilka tysięcy, bo odsetki rosną. a ty sie debilu cieszysz nie wiem z czego wlasciwie? juz po pierwszym mandacie powinenes zaplacic i potem juz zawsze kupowac bilet. jakis kompletny idiota...

Gość tez wydawala mi sie ewidentnie
ffgfgghhghjh nie bulwersuj sie tak, ja bardzo rzadko kupuje bilety ale mandaty place zawsze. ale ile do przodu na tym jestem :D i tak taniej mnie wychodzi zaplacic raz na pare miechow mandat niz bilet

Gość Przydatne informacje
może coś znajdziesz na http://www.zaradni.pl/porady w dziale prawo? Możesz próbować ugody. Również na rozprawie. Na umorzenie nie liczyłbym.

Gość ffgfgghhghjh
bo ty moze czesto jeździsz, ja akurat jeżdzę dość rzadko i zawsze kasują bilet. keidys mnie zlapali ale to bylo jakies 10 lat temu, dalam w lape i tyle. ale potem juz zawsze mialam bilet, bo to wstyd, a wiadomo jakie kanary to chamy, traktuja czlowieka jak przestepce.

Gość a co!
trzeba było kupować bilety:]