Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość kasztant kasztany

Dziś na placu zabaw

Polecane posty

Gość kasztant kasztany

Bylam dziś z dzieckiem na placu zabaw i przeżyłam szok. Była grupka chłopców w wieku mniej więcej 4-10 lat. Sypali się piaskiem, kopali, bili po twarzach, pluli na siebie. Padały takie słowa, ze aż mnie mroziło "spier. chuj. ; ty kuta." itd. I to głownie z ust takiego około 5 letniego. Skakali po zjeżdżalniach, drabinkach i karuzelach, zabierali dzieciom zabawki i je niszczyli rzucając nimi o chodnik. Nikt się nie odezwał. Rodzice udawali ze nie widzą. Jak zabrali mojemu dziecku samochodzik i rzucili nim w beton to wstałam. Kazałam oddać zabawkę i powiedziałam ze nie chcę widzieć ze zabierają coś mojemu synowi to mi ten 5 latek powiedział "znalezione nie kradzione stara kur." A z ławki wstał jego tatuś (okazało sie ze byl i tatuś i mamusia i nawet babcia i siedzieli i patrzyli na wszystko- szok!) i ten tatuś skomentował "niech się pani udławi swoim autkiem, kupie ci lepsze". Aż mnie trzepie jak sobie przypomnę. Sama mam 4 letnie dziecko i nawet przez myśl mi nie przyszło że dziecko może się tak zachowywać a rodziców to cieszy.

Gość rosaOporanu
tak tak a byli tam jeszcze ciocie, wujkowie i chomik

Gość moja jest lepsza
a ja dzis widziałam chłopca moze z 2,5 letniego jeszcze w pampersie i krzyczał do babci" ty stara babko " :-0 szkoda ze nie woła siku mały cwaniak...

Gość kasztant kasztany
Mowie poważnie. Na ławce siedziało 2 panów takich co lubią na siłownię chodzić, dziewczyna w czarno różowym dresie do której chłopiec mówił mamo i starsza pani do której zwracał się babciu. Obok ławki stała jeszcze jedna młoda para i to byli rodzice tego najmłodszego chłopca i mieli też córeczkę około 3 letnią, ona się bawiła kolo ławki. Najstarszy chłopiec przyszedł sam i jak ich okrzyczałam o tą zabawkę to poszedł sobie plując po drodze na lewo i prawo. Pewnie też bym nie uwierzyła gdybym tego dziś nie widziała na własne oczy.

No własnie jakoś trudno w to uwierzyć, że rodzice nie reagowali a właściwie tak zareagowali! To, że maluchy rzucają mięsem to fakt, słyszałam nieraz ale nie w takich sytuacjach... chyba Cię trochę poniosło ;)

Gość kasztant kasztany
Nie poniosło mnie bo zwróciłam im tylko uwagę żeby oddali zabawkę. Gdyby zabrali i się nią bawili to żaden problem. Inny chłopczyk wziął inną zabawkę mojego dziecka i się nią bawił. Na prawdę zero problemu. Ale oni ją psuli. Stwierdzili ze to szajs i rozwalą to i zaczęli rzucać z calej sily w chodnik, a to plastikowy samochodzik więc zaraz by się potrzaskał. I tak już odpadła drabina bo to wóz strażacki byl, ale nic nie powiedziałam jak usłyszałam oddzywke tatusia.

Pisząc, że Cię poniosło nie do końca o to mi chodziło ;) ale nie ważne. Myślę, że i tak miałaś szczęście, że tylko tyle Cię doleciało i nic gorszego się nie stało. Ja pewnie natychmiast zmieniłabym plac zabaw. Jak wybieram się z dziećmi na jakiś plac to zazwyczaj na taki, gdzie jest niewiele dzieci i raczej w jednym wieku.

Gość kasztant kasztany
Ja rzadko chodzę na plac zabaw bo mieszkamy w domu i dziecko ma piaskownice na podwórku. Byliśmy w odwiedzinach u teściów i wybraliśmy się z teściową do parku. Na początku było fajnie bo było dużo maluszków i mamy z niemi spacerowały. Cały plac zabaw jest wysypany piachem i ogrodzony wiec dla dziecka, które dopiero nauczyło się chodzić to idealne miejsce. Moje dziecko znalazło kolegę w swoim wieku i się razem bawili. Aż wpadła ta grupa. Oczywiście po akcji z zabawkami się zebraliśmy do domu.

Gość z powyższych niewiele
A ja jestem w stanie w to uwierzyć, bo to co się dziś ogląda a raczej słyszy to szok. Już dziś pisałam to w innym topiku, jak mamusia do 3-4 latka na środku ulicy wykrzyczała " Zamknij ten ryj bo ci kurwa przypierdolę" Dzieci słyszą to w domu na porządku dziennym i używają później.

Gość ja też wierzę, bo to bardzo
logiczne, że jeśli dziecko ma ojca czy rodziców prymitywów, bo to co powiedział w takiej sytuacji ojciec chłopca tylko świadczy o tym, że jest skończonym chamem, prostakiem i prymitywem, to i dziecko się zachowuje tak samo stąd te wszystkie wulgaryzmy i brak kultury (plucie itp.) ja, gdy tylko widzę, że towarzystwo zeszło się niepożądane na plac zabaw, to natychmiast zabieram synka nie mam ochoty nawet sama przebywać wśród takich ludzi

Gość kruca fuks
wierzę w to, bo często sama jestem na placu, najgorsze są matki - sorry za określenie "gówniary". Matka w dresie z koleżanką wpada na plac zabaw z dzieckiem ok. 2,5-3l. dzieciak nie ma żadnej zabawki, ona siedzi i plotkuje z koleżanką. Jej synek zaczyna się bawić z moim synkiem, naszymi zabawkami. Po chwili odchodze od piaskownicy, bo młody chce na drabinkę. I w ten czas matka chłopca krzyczy z drugiego końca placu zabaw: Filip zabierz te zabawki (czyt.mojego dziecka) i chodź tu! :O temat rzeka, o dzieciakach zabierających i uciekających z zabawkami mojego dziecka nie wspomnę :O a rodzice nie reagujący na złe zachowanie swojej pociechy to norma, te sceny widzę co rusz....

Gość a mnie np wkurzaa
w centrum handl.zrobili taki placyk zabaw duzo gunmwych zabawek ogolnie fajny wszystkie mluszki bez butów-bo jest zakaz a rodzice i starsze dzieci w tych wielkich buciorach tam właza