Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość hipotekaciagleczeka

ubezpieczenie kredytu a choroba ,pomocy!!!!!!

Polecane posty

Gość hipotekaciagleczeka

Witam! Mój przyszły mąż zaciągnął kredyt hipoteczny , kredyt był ubezpieczony , spłacał go sobie , spłacał i wyjechał na jakiś czas za granicę w tym czasie kredyt miała spłacać Jego żona , z którą od wielu lat nie jest razem , mimo to kredyt wzieli wspólnie,mój Pan wrócił z tej zagranicy a tu firma windykacyjna siedzi na kredycie , tak czy inaczej dogadał się z tą firmą i spłacał po 1000 zł , pózniej wpłaty sukcesywnie się zmiejszały ponieważ zachorował na raka i musiał zrezygnować z pracy , nie należało Mu się nic ... ostatnia wpłata na konto kredytu wyniosła 50 zł , bo na prawdę nie mamy pieniędzy , cz w tej sytuacji mamy sdzansę na powołamnie się na ubezpieczenie kredytu, ? czy da się coś zrobić? firma chce już całości bo wpłaty za małe :( ludzie , doradzcie , proszę

Gość hipotekaciagleczeka
czy Ktoś zna podobną sytuację ? przeżywał to ? proszę o rady

Gość hipotekaciagleczeka
Ona je ma i teraz wielce obrażona że stawiamy sytuację na ostrzyu noża ,nie chce ich dać , twierdzi że mamy poczekać , jak tu nie ma na co czekać :( czy bank wystawi duplikację umowy albo telefonicznie udzieli jakiś info? to kredyt w pko

telefonicznie bank Ci nic nie powie. osobiscie dostanie Twoj facet duplikat umowy. dokladnie przeczytajcie na czym polega to ubezpieczenie i kto powinnien splacac kredyt

Powinien dać. Ważniejsza jest umowa ubezpieczenia jeśli jest oddzielnym dokumentem. Nie wierzę, że ta kobieta nie chce dać Wam umowy. W końcu to na nią przejdzie obowiązek płacenia rat.

Gość hipotekaciagleczeka
chyba nie przejdzie bo bank może zabrać dom to po co by mieli ja zmuszać do płacenia rat , chyba ze wejdą jej na pensję , Ona ma stały dochód

Gość hipotekaciagleczeka
ale czy w przypadku kredytu hipotecznego może dojść do zajęcia pensji ? czy zaraz dom idzie na licytację ?

Przejmowanie domu to ostateczność, a i tak część długu najczęściej pozostaje.

Gość hipotekaciagleczeka
Boże tak się cieszyłam , to dom mojego faceta po rodzicach , walczyliśmy z tą chorobą , oszczędzałam żeby wymienić okna , dbałam o wszystko , a tu taki cios... sama nigdy nie miałam prawdziwego domu , ciągle się tułaliśmy. nie mam pieniędzy na adwokata

Gość hipotekaciagleczeka
Gusztav , myślisz że wejdą Jej na pensję ? jeśli tak to ja dołoże połowę do każdej raty , nie chcę Jej krzywdy ale to byłoby idealne rozwiązanie

Gość hipotekaciagleczeka
tutaj część dlugu by nie została , dom z działką jest wart ok 300000 a zadłużenie to jedynie 79000 :(

Czemu się boisz iść do banku i zapytać. Dla nich to nie jest tajemnica, że macie kłopoty ze spłatą.

Gość to ubezpieczenie
zwykle działa tylko w wypadku smierci (a i tak spadkobiercy muszą zwykle się zrzec spadku) i raczej nie uda ci się z niego skorzystać kredyt trzeba spłacić. gdyby każda choroba umożliwiała niespłacanie kredytu to pół polski byłoby na L4 a składka ubezpieczenia równałaby się kwocie kredytu. Niestety.

dom zostanie zlicytowany przez komornika. Pierwsza licytacja 75% wartości nieruchomości, Jeśli nie znajdzie się kupiec to druga licytacja 67% wartości nieruchomości. Jeśli sprzedaż domu nie pokryje kredytu wtedy bank ściąga należności z wynagrodzenia i pozostałego majątku kredytobiorcy. Radzę dogadać się z bankiem i spróbować samemu sprzedać nieruchomość. Koszty sądowe i komornicze was zjedzą.

Gość to ubezpieczenie
żeby sprzedać nieruchomośc należy uzyskać warunkowe zwolnienie hipoteki. Jeżeli nie macie innego zabezpieczenia szanse są marne

Gość hipotekaciagleczeka
to już nie z nie z bankiem tylko z firmą windykacyjną , a jak wygląda konsolidacja takiego kredytu w przypadku kiedy oni są w bik ? mają szansę na coś żeby to spłacić ? ja nie dostanę , pracuję na zlecenie

Gość hipotekaciagleczeka
albo kredyt gotówkowy jakieś 70000 , skąd to wziąć? chciałabym sama to spłacać ale nie mam zdolności kredytowej

Gość to ubezpieczenie
z firmą windykacyjną nie załatwia się nic jedynie z wierzycielem - bankiem bik = 0% szansy na kredyt umowa zlecenie = 0% szansy na kredyt (no chyba że masz na tej umowie 15 tyś netto i ciągłość umów - ale wtedy wg prawa pracy powinien być etat)

Gość to ubezpieczenie
spłacanie cudzych długów to zdecydowanie zły pomysł. pomyśl nad intercyzą.

Gość hipotekaciagleczeka
no to co on może teraz zrobić? jestem wykończona:(

Gość hipotekaciagleczeka
a ja myślałąm że bank sprzedał ten dług do tej firmy i że teraz firma jest wierzycielem , tak jest napisane w upomieniu przedsądowym

Gość to ubezpieczenie
komornik to nie koniec świata. niech ratuje ten majątek co ma. podpisujcie intercyzę i od nowa polska ludowa:) macie coś co możecie sprzedać aby pokryć dług,pożyczyć od rodziny czy jesteście czyści?

Gość hipotekaciagleczeka
wystawiliśmy dom na sprzedaż ale nic z tego nie wyszło , chętni byli ale zawse rezygnowali , to dom na wsi , małej wsi więc trzeba byłoby przestawić swoje życie zupełnie żeby się tu przenieść

Gość to ubezpieczenie
przecież napisała że to PRZYSZŁY MĄŻ. Na intercyze jest w sam raz

Gość hipotekaciagleczeka
intercyzę teraz? jak mają wspólny kredyt?i to na wypowiedzeniu

Gość hipotekaciagleczeka
ale mi zależy na tym żeby nie stracił tego domu , co my zrobimy , bez dachu nad głową .,zadłużeni , jaki tu start w nowe życie

Gość to ubezpieczenie
to obniżcie cenę