Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Nickmen

Co powinienem zrobic? MATURA

Polecane posty

Gość Nickmen

Witam wszystkich, na tym forum wypowiadam się po raz pierwszy, dlatego bardzo prosiłbym o wyrozumiałość. Mam ogromny problem. Chciałbym w tym roku poprawić maturę z angielskiego na poziomie rozszerzonym ( a właściwie pisać ją po raz pierwszy- wcześniej zdawałem ten język na podstawie). Zapisałem się na kurs maturalny do pewnej szkoły językowej - byłem dopiero pierwszy raz, jednak zdecydowanie nie jestem zadowolony. Tak, jak już wcześniej wspomniałem, pisałem poziom podstawowy, bo tylko taki program miałem realizowany w szkole. natomiast na kursie są osoby ze zdecydowanie (jak sądzę) wyższym poziomem wiedzy i umiejętność niż ja(Są to osoby z ILO i II LO - najlepszych szkół w moimi mieście.) Generalnie nie jestem zadowolony ani z lektorki( odniosłem wrażenie, że lekcja ta przeprowadzana była tak "na odwal") - dala przykładowy egzamin maturalny - no i ok - ale sposób, w jaki go "rozwiązywaliśmy" - pozostawiał wiele do życzenia. Np. rzuciła hasło, robimy zadanie 4. Chwila ciszy. Już zrobione? No to sprawdzamy... //Wpisałem byle co, bo nie rozumiałem wielu rzeczy// Jakaś osoba z najlepszej szkoły powiedziała odpowiedzi, w przypadku błędnej babka poprawiła nie podając czemu taka odpowiedź. Zero wyjaśniania gramatyki, zero wyjaśniania nieznajomych słówek. Ja wiem, jak powinna wyglądać dobrze przeprowadzona lekcja angielskiego - w LO miałem ocenę 5, wpatrzony jestem w tę moją byłą nauczycielkę i jej sposób prowadzenia lekcji "jak w obrazek". Przed LO Nienawidziłem ang. PS Dodam tylko, że wpłaciłem tzw. wpisowe do tej szkoły językowej, a teraz chcąc Zrezygnować z tegoż kursu i pójść (być może) na prywatne korki nie oddadzą mi już kasy (taką umowę podpisałem). Co zrobilibyście na moim miejscu? Jakie podjelibyście decyzje? Będę wdzięczny za każdą odpowiedź. Pozdrawiam

Gość Sheen
Zawsze możesz poprosić o materiały dodatkowe, jeśli nie odpowiada Ci się poziom prowadzenia zajęć. Poza tym możesz poprosić o innego lektora, lub przeniesienie do innej grupy.

Gość Nickmen
Ma ktoś jeszcze jakieś propozycje?