Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

25-latek

amazon

Polecane posty

Kupowaliście kiedyś coś na amazonie? Jak tam się płaci, ile kosztuje przesyłka, ile czasu trzeba na nią czekać?

Gość szuruuubuuruuuu
ja kupowalam na amazon ale nie w polsce. moja karta bankowa jest polaczona z kontem na amazon i przy placeniu wpisuje tylko haslo i pieniazki zostaja automatycznie przelane.bardzo proste. nie wiem jak to dziala w polsce.

szuruburu: tzn ja chcę kupić coś z zagranicznego amazona, a mieszkam w Polsce. Nie wiem, co do tego jest potrzebne, ile idzie taka przesyłka, jak za to się płaci.

Gość szuruuubuuruuuu
musisz sobie zalozyc konto na amazon i musisz miec karte bankowa. i miejmy nadzieje ze zadziala bo te polskie banki sa o doope roztrzasc! chyba ze sie duzo zmienilo. powodzonka

Gość szuruuubuuruuuu
tego wszystkiego dowiesz sie przy zamawianiu produktu

to karta bankowa też jest potrzebna. Kurcze, mam tylko konto, ale karty nie mam. I jak się za to płaci z tej karty?

Gość szuruuubuuruuuu
przy zakladaniu konta na amazon wpisujesz wszystkie dane karty jakie znajduja sie na twojej karcie plus trzy cyfrowy kod z tylu karty. i te dane sa zapamietywane i za kazdym razem kiedy cos kupujesz zajmuje ci to tylko sekunde .

no z tej tabeli wyczytałem, że priorytetem do Polski idzie 2-4 dni, a normalnie 7-10 dni. Tylko nie wiem, czy tak jest naprawdę. Są całe te urzędy celne itd. Nie znam osób, które zamawiają stamtąd, dlatego mam takie wątpliwości.

a jak na karcie będę miał złotówki, to jak oni pobiorą sobie w funtach? Nie wiem, nie znam się na tym.

Gość szuruuubuuruuuu
ja nie narzekam , dostawy zawsze byly na czas a zamawialam rowniez z krajow poza europa i wiadomo trzeba sie liczyc z tym ze to troszke potrwa. jak jest w linku aceptuja tylko karty...

a te przesyłki to doręcza kurier z mojego kraju, czy jak to jest? I ile kosztuje taka przesyłka?

Gość szuruuubuuruuuu
jak cena byla w dolarach to przeliczali mi na funty. niewiem jak to jest ze zlotowkami....

Gość szuruuubuuruuuu
tak jak dojdzie do granicy polskiej to jest przejmowany przez polskiego kuriera i nic dodatkowo nie placisz.

Gość szuruuubuuruuuu
szczerze jak tak patrze na koszta przesylki to jest cholernie drogo niewiem czy ci sie oplaca zamawiac na amazon! 25.99 za np 1 DVD i Ksiazke to masz jakies 150 zl za przesylke.....

Gość szuruuubuuruuuu
sorry ale nie wiem jak stoi funt wiec pisze domyslnie. ja na twoim miejscu bym sobie odpuscila. zalezy tez co chcesz kupic.......

Gość Marian11
Z amazon.co.uk masz darmowa dostawe na wiekszosc produktow jak zamowisz powyzej jakiejsc kwoty (nie pamietam - 20 funtow, moze mniej). I to dosyc dobrze dziala, ale nie przed swietami - wtedy maja taki burdel, ze polowa paczek nie dochodzi. Ale bez problemow oddaja pieniadze... ---------------- Wygraj weekend z Toyotą Yaris! Konkurs na Fanklub Toyota. http://www.fanklubtoyota.pl/konkurs-yaris

Gość szuruuubuuruuuu
tak jest ale to chyba dotyczy tylko uk drogi marianie.... a cenniki do innych krajow podalam w linku

Gość szuruuubuuruuuu
a czekaj jest super saver free delivery jesli wydasz powyzej 25 funtow ...... zwracam honor Marianie