Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość smutna mamuśka

depresja poporodowa, czy któraś z was miała?

Polecane posty

moze nie jakaś superdepresje, z której nie umiałam wyjść ale miałam 1-2 tygodniowego baby bluesa ryczałam non stop...

Gość mamajuli
mnie to na szczęście ominęlo, ale tekst fajny

Gość kaskadaaa
ja miałam przez 3 miesiące gdy karmiłam piersią ale gdy odstawiłam małą od piersi przeszło.

Gość carmencarmen
ja też miałam baby bluesa, po jakichś 2 tygodniach mi przeszło

Ja miałam coś dziwnego, odrzuciłam dziecko po porodzie. Nie wiem dlaczego tak się stało. Przywieźli mi ją na salę i tak leżała obok mnie, nie wzięłam jej na ręce ani nic. Nie potrafię tego wytłumaczyć. Tak samo nie dawałam jej jeść, tak jakby jej nie było obok. Ocknęłam się dopiero 3 dni po jak wyszłam ze szpitala. Wtedy jej pierwszy raz jeść dałam.

Gość pocahontas8k
Moje dzieciątko jak się urodziło było wczesniaczkiem, a do tego złapało jeszcze jakąś infekcję, więc musiało zostać w szpitalu 2 tyg. Przez ten czas czułam się koszmarnie. Byłam cały czas smutna. Myślałam że to minie jak synuś będzie już w domu, ale jakoś mi to nie przechodziło. Jakoś dziwnie się wtedy czułam- naprawdę nie potrafię tego opisać- tak jakbym się cały czas czegoś obawiała... np, że nie dam sobie rady itp. Nie wiem... Moje zachowanie było naprawdę dziwne. Ale na szczęście wszystko po krótkim czasie minęło i teraz nie wyobrażam sobie życia bez mojego dzidziusia.

Nie wkrecaj sobie za wczasu, ze bedziesz miala depresje (no chyba, ze masz ku temu medyczne powody: wczesniejsza depresja, leki, depresje w rodzinie itp.) To co dziewczyny opisuja to baby blues. Normalne, hustawka hormonow, zmeczenie, nowa sytuacja. Przechodzi po kilku dniach lub tygodniach. Faktyczna depresja trwa dluzej i jest bardziej nasilona. Jesli znasz angielski, to sprawdz link: http://www.fresno.ucsf.edu/pediatrics/downloads/edinburghscale.pdf Ja mialam przez ok. 2 lata. Chodzilam do psychologa, ktory mi mowil, ze najlepszym lekarstwem jest odciazenie w opiece nad dzieckiem, i ze wyjde z depresji jak dziecko podrosnie. Zadne rewelacje, faktycznie to prawda.