Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Keino

Dlaczego od razu "Stara, zgorzkniała Panna?"

Polecane posty

Gość Keino

Możecie mi wyjaśnić, dlaczego kobiety, które wybrały (świadomie) życie w pojedynkę, bądź też nie czują potrzeby szukania drugiej połówki, z góry określa się mianem "Starych, zgorzkniałych Panien". To ich wybór, dlaczego nie mielibyśmy go uszanować? Równie dobrze można niektóre żony określic mianem: "Starych, sfrustrowanych kur domowych". Ale już wtedy podnoszą się głosy oburzenia. Naprawdę, nie wszystkim pisane jest życie w związku, w małżeństwie. Tylko ludziom trudno to zrozumieć.

bo ludzie o ciasnych horyzontach nie pojmują, że nie wszyscy są tacy sami, jak oni to lezy poza ich możliwościami intelektualnymi nalezy im współczuć i dalej życ po swojemu

Gość Keino
no właśnie "ciasne horyzonty".. bardzo dobrze to określiłaś... Juz u mnie w rodzinie pojawiaja się bardzo delikatne acz wciąż.. sugestywne komentarze na temat mojego stanu cywilnego :/

Gość znam kilka samotnych kobitek
które już swoje najlepsze lata mają za sobą, by tak rzec, ale nie są wcale zgorzkniałe, tylko miłe, koleżeńskie, inteligentne i ogólnie super osoby. Życie się różnie układa i nie zawsze brak partnera ma związek z jakimiś defektami charakteru. A rodzinką się nie przejmuj, bo jak zaczniesz wszystko brać do siebie, to naprawdę zgorzkniejesz ;).

ja swego czasu ogłosiłam wszem i wobec, że zamierzam zostać starą panną z trzema kotami i jakoś się odczepili może zrób tak samo? u mnie widocznie uznali już, że jestem stracona dla świata i szkoda gadać :)

Gość iiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiii
Tylko osoba chora umysłowo może chcieć być sama, ale życie układa się lub nie. Najróżniej powiem wam bywa i nie nalezy myśleć, że osoba samotna jest zgorzkniała. Dlaczego ludzie tak myślą i tyle :( Może być, ale osoba pozostająca w związku - zalezy jeszcze jaki też może być zgorzkniała i można się rozczarować, że osoba samotna ma o wiele więcej pogody ducha niż osoba pozostająca w związku małzeńskim i tyle w zasadzie.

no i tu mielibyśmy przykład ciasnoty, gdyby nie to, że powyższa panna jest schizofreniczką i to ją usprawiedliwia

Gość Grzegorz Kleszcz
nudzisz stara (zgorzkniała) panno :O :D

Gość Keino
no tak, ten wyżej jest klasycznym przykładem "zaściankowego społeczeństwa". A ty sie pewnie nie nudzisz, bo noc w noc uciekasz od nudnej żonki, która cie juz dawno nie satysfakcjonuje i używasz sobie ile w lezie w młodymi panienkami po miejskich klubach ;)

Gość Keino
Ewa 33: Hahaahaaaa, dobre!:D

"Samotne" życie to indywidualny wybór. Nie każdy chce/potrafi żyć w związku i osoby, które tego nie rozumieją są zwyczajnie ograniczone.... To, że one mają bardziej, lub mniej udane związki, nie znaczy, że każdy marzy o zakładaniu rodziny....

Gość obojetnie , czy ktos komus
dogaduje,ze jest starą zgorzkniała panna czy sfrustrowaną kurą domowa - wystawia sobie swiadectwo ubóstwa umysłowego. Odbijaja taka pileczke ludzie na tym samym poziomie. Jakos w moim srodowisku nie spotykam sie z czyms takim. Wystarczy zmienic towarzystwo -a wiadomo, znajomych wybieramy sobie sami.