Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość ;((((((((((((((((((((((((((9((

Mam 164 cm wzrostu i waże 70 kg. Jaka diete obrac?? POMOCY..!..

Polecane posty

Witam ;) Jestem 20-letnią dziewczyną. Przez ostatnie miesiące niezwracałam uwagi na to co jadłam, odjadałam się na noc, jadłam w fastfood-ach. A teraz zauwazam tego konsekwencje. Mam 164 cm wzrostu i waze ok 70 kg. Przez ten nierozsadek przytylam ok 10 kg. Jestem przecież młodą dziewczyną, więc moje ciało powinno być gibkie i zgrabne. Bardzo chcialabym to zrzucić, ale kompletnie nie weim jaką dietę obrać. Może macie większe doświadczenie w tym temacie. POMOCY!!

Wiem że odżywiam się nieodpowiedzialnie. Jem chipsy, czekolady, lody, sztuczne zupki, popcorn, cukierki "krówki", ptasie mleczko, coasteczka, ciasta itp, a pije przeważnie napoje gazowane. same wielokaloryczne smakołyki.

Gość jsqksd
noo to zapuscilas sie..teraz powinnas cwiczyc i dbac o diete...napewno nie jesc juz fast foodow, jesc jasne pieczywo i czesciej jesc ale w malych ilosciacxh...zaczac jesc owoce i warzywa no i duzo ruchu

Gość a co jesz ?
moge poradzic ci w ten sposob jedz male posilki ( 5 razy dziennie ) chleb jasny zastap ciemnym nie jedz smazonego i tłustych wedlin mieso najlepiej gotowane lub na parze ewentuallnie grilowane najmniej tłuste jest mieso drobiowe a najlepsze sa ryby jedz duzo warzyw - sa niskokaloryczne i dobrze wplywaja na przemiane materii ,oczywiscie nie zapomninaj o owocach przed kazdym posilkiem wypij szklanke mineralnej wody na obiad najlepiej jedz zupy warzywne na chudym miesie ( sa niskokaloryczne ) jedz jogurty nautralne . Zapomnij o smietanie , majonezie. no i radze troche ruchu - kup sobie rowerek stacjonarny lub orbitreka .Pobiegaj troche .

Gość jsqksd
ja mam 163 cm i jak dochodze do wagi 60 kg czuje sie jak wieloryb...ale 70 kg to masakra w takim wieku

Gość a co jesz ?
a o rzeczach ktore wymienilas po prostu zapomnij jesli chesz schudnac

Gość a ja mam,,,,,
165 cm wzrostu i w dniu porodu wazylam 64 kg i czulam sie jak wieloryb . a ty masz 70 kg !o matko !

polecam CI dietę south beach, jest mało wymagająca, naprawdę skuteczna i przede wszystkim zdrowa, w każdym razie ja po ciąży na niej schudłam, z 27 kg zostały mi 3 kg tylko do zrzucenia :) a naprawdę nie cierpię będąc na tej diecie...

south beach? Co to za dieta? Od jutra z samego rana zaczynam. Ja tez sie okropnie czuje w tej wadze, ale obiecuje Wam wszystkim, ktorzy bedą mnie wspierać ze w grudniu bede wazyła 55 kg. Wiec biore sie ostro do roboty jutro od samego rana, rower ;p

Gość Dietetykamatorek
Polecam Ci dietę MŻ... MNIEJ ŻREC :D

Gość terefere kuku
ojjj już przestańcie z tymi waszymi szłam do porodu wazyłam 64kg, jak waga dobija do 60 to czuje się już jak wieloryb ble ble ble, a kogo to obchodzi i nie wiem co to ma na celu??? dobić autorkę czy wy chcecie się dowartościować że jesteście tap madel? : buhahaha autorko ja ważyłam jeszcze niedawno 78kg po porodzie, teraz 69kg, mam 164, odchudzam się na diecie dukana. Z tym że u mnie wyszły zaburzenia tarczycy i teraz biorę leki. Może najpierw zbadaj sobie poziom tarczycy m.in. TSH, a potem pomyśl o diecie :) pozdrawiam i sukcesów w odchudzaniu życzę!

Podoba mi się dieta MŻ hehe;p;d;d;

wygoogluj sobie, albo wejdź na kafe na diety, tam dużo dziewczyn jest na tej diecie, dużo warzyw, miesa, serów, ryb, jaj, generalnie same pyszności :)

Gość nie polecam tej diety ....
dukana - jest bardzo niebezpieczna bo to dieta przede wszystkim oparta na bialku - a nadmiar bialka bardzo szkodzi ( np. nerki ) zreszta nadmiar kazdej rzeczy jest szkodliwy . lepiej jesc male porcje - pic duzo wody mineralnej i duzo ruchu ( zacznij biegac , pocwicz na rowerku stacjonarnym itp ) Przemiane materii wspomoga kefiry , maslanki , warzywa i owoce ciemny chleb ( wszystko to co jest bogate w blonnik )