Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

DorisHolden

Związek z rozwodnikiem a przyszłość...

Polecane posty

Zakochałam się w rozwodniku... wprowadziłam się , pobraliśmy się itd... od kilku ładnych lat prowadzimy wspólne gospodarstwo domowe ... zorientowałam się jednak ,ze generalnie nie jestem w żaden sposób zabezpieczona materialnie...mamy dzieci z poprzednich związków.. Nie byłam tak zapobiegawcza czy też przezorna i nie mam żadnego swojego majątku. Wszystkie moje dochody ( nie takie małe) przeznaczałam na wspólne życie i opłaty. Włączając w to kredyt,który zaciągnęłam. Jaka jest możliwość nabycia prawa do jego mieszkania?? Zaznaczam ,ze do tej pory spokojnie mogłabym kupić własne... jednak miłość nosi różowe okulary :)

Gość sgsjeyrukrk
Prawo do jego mieszkania możesz nabyć płacąc mu równowartość mieszkania, a jak nie będzie chciał sprzedać to spróbuj przepłacić trochę, może się zgodzi:)

kupić mieszkanie od męża ?? bezsensu :) czy np. możne mnie zrobić jego współwłaścicielem lub podarować mi ??

Gość sgsjeyrukrk
Pewnie że może, ale nie musi:)

Gość sgsjeyrukrk
Ale jak Ci podaruje to on będzie bez zabezpieczenia hihi

Jeśli zrobi darowiznę tylko na Ciebie to dzieci nie będą miały prawa do tego, ale myślę, że nie jest taki głupi

Gość sgsjeyrukrk
Nie mam pojęcia, jakiś prawnik by się przydał. A co nie chciała byś aby jego dzieci również miały do tego prawo?

Mąż ...była żona jest dobrze sytuowana, została spłacona...zastawiam się nam zabezpieczeniem siebie i swoich dzieci... wspólnych nie mamy...

Gość sgsjeyrukrk
Nawet gdyby Ci dał to mieszkanie i odziedziczyły by to Twoje dzieci to czy to Twoim zdaniem jest jakimkolwiek zabezpieczeniem? Najlepszym zabezpieczeniem jest wychować je tak aby sobie same dobrze radziły bez oglądania się na spadki jakieś.