Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość joasiaasia7

Allegro. Co myślicie?

Polecane posty

Gość joasiaasia7

Kupiłam pewną rzecz na allegro- częsc do komputera. Nie jest to sklep internetowy tylko prywatny sprzedawca, rzecz była używana. Przesyłka ok, ale okazało się że ta rzecz nie pasuje mi do kompa. Napisałam do sprzedawcy czy mogę ją zwrócic, ale mi nie odpisuje. Nie ma numeru telefonu. Co mam zrobic? przecież jest kilka dni na odesłanie. bez kontaktu odesłac mu ją spowrotem, skoro się nie odzywa? co z kasą myślicie że mi odesle?

Gość podejrzewasz coś
jeżeli część była w sposób wystarczający opisana i jest zgodna z tym opisem a problem stanowi niekompatybilność z twoim kompem to już nie jest problem sprzedawcy. Osoba prywatna nie ma obowiązku przyjmowania twojego zwrotu. Możliwość zwrotu dotyczy tylko i wyłącznie firm.

ja mam jeszcze inny problem :/ jest czwartek, pieniadze wplacilam we wtorek w zeszlym tygodniu kupilam buty a jeszcze ich nie mam:/ sprzedawca napisal ze wyslal ale juz czwartek a po butach ani widu ani slychu :O

Gość podejrzewasz coś
Agnieszka a jaka przesyłka? Bo jeśli paczka albo polecony to poproś o dowód nadania.

wybralam najtansza opcje wiec chyba polecony, kupilam buty zimowe za 56, byla licytacja, a przesylka 14zl wybralam najtansza bo nie mam kasy :( i kurde napisalam do niego maila bo ani numeru kom ani niczego :(

Gość podejrzewasz coś
Poczekaj i zobaczysz co ci odpisze. A paczka może iść długo a nawet moze zaginąć -takie są uroki poczty polskiej. Dlatego proś o dowód nadania a potem żeby sprzedawca dowiedział sie na swojej poczcie co z paczką. Po 14 dniach od wysłania nadawca może złożyć reklamację jeśli paczka nie dotarła do nadawcy.

Gość joasiaasia7
Kurcze, zależy mi zeby zwrócic bo kosztowała ponad 100zł szkoda mi tych pieniędzy bo z tą czescią i tak juz nic nie zrobie skoro nie pasuje. Napisałam do tego sprzedawcy, może odpisze. Myślałam ze na alegro jest co takiego ze do 7 dni można zwrocic towar i sprzedawca musi przyjac.

Mogło zaginąc avizo. Kiedys tez się wkurzałam, ze nie dostałam paczki, więc sprzedawca zeskanował mi dowód nadania, ale nim doszłam na pocztę, to w skrzynce pojawiło się avizo powtórne. Więc zamiast się denerwować, skontaktuj się ze sprzedawcą. No, chyba że ma dużo negatywów za opóźnione przesyłki, to wtedy musisz uzbroić się w cierpliwość.

ma duzo pozytywow, jeden negatyw ze wlasnie spoznona przesylka ale ja nie mam zadnego awizo mieszkam w akademiku i dzien w dzien ide do portierni pytac czy byl listonosz widze ze przynosi paczki, ze sa listy ale nie ma mojej paczki :(

Gość joasiaasia7
agnieszka weszłam mi w temat. czemu nikt więcej się nie wypowie na temat mojej sprawy. Naprawde nie ma takiego czekos ze towar mozna odezłac w ciągu 7 dni nawet u prywatnego sprzedawcy?

Gość joasiaasia7
weszlaś*

Nie, nie ma czegos takiego. Mozesz spróbowac go przekonać, aby tę część przyjął, ale nie musi tego zrobić. Mozesz ostatecznie sama wystawić ją na allegro.

Gość joasiaasia7
O to jest myśl. Jak nie przyjmie to sama ją wystawie. Ale mam nadzieje ze przyjmie

Gość Dobrawka88
Agnieszka półtora tygodnia to nie tak długo. Ja czekam miesiac na zasraną bluzę z JAPAN STYLE nie kupujcie tam.

Gość podejrzewasz coś
nie ma opcji zwrotu w ciagu 7 dni. Jest opcja zwrotu w ciągu 10 dni ale dotyczy ona TYLKO i wyłącznie FIRM a nie osób prywatnych. Czy sprzedawca prywatny zgodzi się na zwrot to tylko i wyłącznie jego dobra wola. Nie ma żadnego obowiązku. Agnieszka, do mnie wysłano kiedyś list i były 2 awiza -których w skrzynce nie było a o liście dowiedziałam się czystym przypadkiem. Inny list -zwykły tez do mnie nie dotarł a wysłany za granicę w tym samym dniu doszedł.

• NAJŚWIEŻSZE

• 0
      Hej