Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Karona

Zgubiłam pigułkę

Polecane posty

Witam wszystkich. Pierwszy raz wypowiadam się na forum i akurat w wstydliwej sprawie. Może któraś z dziewczyn pomożecie mi albo doradzicie? Otóż biorę regularnie od dwóch lat pigułki antykoncepcyjne Kontracept, gdy kończyłam już zażywać blister ( zostały mi na nim 3 pigułki) po prostu zgubiłam jedna pigułkę ( wpadła mi do umywalki). Nie przyjęłam więc wieczorem pigułki a następne dwie (ostatnie) normalnie o tej samej porze. Czy skuteczność antykoncepcji zmniejszyła się? Czekam teraz na okres, czy dostanę go normalnie? (dodam , że odkąd biorę nie miałam żadnych problemów, regularnie miesiączkowałam). Prosze doradźcie coś. Pozdrawiam!

Gość 83713496383
To trzeba było nie brać ostatniej.

"(dodam , że odkąd biorę nie miałam żadnych problemów, regularnie miesiączkowałam)" Nie miesiączkowałaś :o tylko miałaś krwawienia z odstawienia, które występowały regularnie. Co do pominięcia ostatniej tabletki to wszystko jest w ulotce napisane. Jeśli to była 19. pigułka z opakowania i nie wzięłaś w jej miejsce kolejnej czyli nie zrobiłaś tak jak wyżej ktoś napisał, że brałaś tabletki przez kolejnych 20 dni pomijająć ostatnią tabletkę (wówczas należy wcześniej zacząć przerwę i wcześniej ją skończyć! nie może trwać dłużej niż 7 dni) to nie powinnaś w ogóle robić przerwy. Tak, skuteczność antykoncepcyjna zmniejszyła się.