Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

chaotyczna

możliwa ciąża?

Polecane posty

Witam! Dwa miesiące temu odstawiłam tabletki antykoncepcyjne i zdecydowaliśmy się na maleństwo. We wrześniu miałam okres 15.09 i pod koniec miesiąca dni płodne, w trakcie których staraliśmy się o maleństwo. Od kilku dni boli mnie podbrzusze i ogólnie czuję się jakoś słabo, bolą mnie mięśnie, zastanawiałam się czy to oznaka choroby? Dzisiaj zrobiłam test, który wyszedł negatywnie, tylko czy nie jest zbyt wcześnie na robienie testów? Czy mogę być w ciąży? Pozdrawiam.

Gość z testem
czekaj do terminu okresu. Co do objawów to może cie choróbsko bierze i tyle.

mnie test ciąże pokazał dopiero 3-4 tygodnie po terminie okresu. Wczesniej tez robilam ale wychodziły negatywne. Odpusciłam i zapomniałam, ze powinnam miec okres itp. Potem zrobilam kolejny tak z głupiego no i wyszło...chociaż ginekolog bez usg nie był w stanie nic stwierdzic.

wg mnie jesli jestes w ciazy to masz szczescie ale tak naprawde mysle ze baardzo chcesz i szukasz u siebie objawow.. ja tak mialam tez w 1 cyklu staran... potem juz racjonalniej sie czeka na okres. ale 1 raz tez tak robilam.. moze cie grypa bierze?

Gość Eliz@
witaj, ja @ miałam 16.09 czyli dzisiaj jest 20dc. pierwszy test(nauczona doświadczeniem) zrobię w 28dc(średni cykl 31dni). W tym terminie w pierwszej ciąży na teście zobaczyłam słabą kreskę. Objawy: pieczenie piersi zewnętrzne srony,mrowienie i kłucie w okolicy sutków, skurcze podbrzusza. Wszystkie te objawy obserwowałam poprzednio. Tak więc test dzisiaj to zdecydowanie za wcześnie odczekaj choć do pierwszego dnia spodziewanej miesiączki:)

Często jest tak, że kobieta na siłę wyszukuje u siebie objawów. Mnie piersi bolały od samego poczatku.( a test nie pokazywał ciaży). Ból brzucha czy skurcze - tego nie zauważyłam. Ogólnie nie miałam chyba żadnych objawów. Dopiero teraz łapie się na zachciankach i na niektóre rzeczy reaguje mdlosciami. A no i jeszcze zanim dowiedziałam sie, że to ciąża ale krótko przed mdliło mnie jak paliłam papierosy lub piłam piwo...co było dziwne bo piwo bardzo lubiłam.

grypa na pewno nie, bo dzisiaj się już dobrze czuję, może rzeczywiście bardzo chcę i dlatego wydaję mi się, że się uda. Dzisiaj np cały mam wrażenie sytości i takiej pełności.

Gość Eliz@
ooo...wyszukiwanie objawów ...coś o tym wiem 13mcy staraliśmy się o dziecko i co miesiąc zawód ...objawy we wczesnej cięży są bardzo osobnicze, ta sama kobieta dwie ciąże przechodzi inaczej. Moja koleżanka dwa lata starała się o dziecko, robiła wszystko,badała temp,rysowała wykresy,testowałą owulację obserwowała swoje ciało...gdy zaszła w ciąże przeleżała ją prawie całą.Nudności, bóle krzyża, piersi, nerek dramat. Z drugą ciążą do trzeciego miesiąca nie wiedziała ze jest w ciąży:) tak więc obserwacja to podstawa ale wyszukiwanie objawów które miała inna mama może się pokryć ale nie musi. Cierpliwości, zatestować w pierszy dzień spodziewanej @ i będziemy prawie w domu. Wiem że pisząc cierpliwości jest mi łatwo, bo sama czytywałam takie komentarze i doprowadzało mnie to do szału, ale nic innego nie pozostaje:)

Hej dziewczyny:)ja również mam problem bo już miesiąc czekam na @ i caly czas nic!! Bolą mnie piesi i krzyż i mam nie dużo białego gęstego śluzu..dodam że z chłopakiem kocham się w każdy weekend już od jakiegoś czasu..robiłam testy ciążowe w dniu spodziewanej @ i tydzien po i wyszły negatywne.czy jest możliwość że to jednak ciąża?nie ukrywam że dzidzia by mnie ucieszyła:)Z góry dzięki na odp:*

Gość pytanie czy to stanik
zrób jeszcze raz test i niezależnie od wyniku idź do gina. Miesiac spóźnienia to dużo.

Gość Eliz@
Powiem tak, jak istnieje mozliwość że w dni płodne współżyłaś to prawdopodobieństwo ciąży zawsze istnieje. Tak jak pisałam chyba w innym wątku test ciążowy pozytywny wyszedł mi 8 dni po owulacji czyli tydzień przez spodziewaną @. Starając się o dziecko zaopatrzyłam sie w większą iliść testów ciążowych i dla śmiechu zrobiłam sobie test w 7 tyg ciąży i wyszedł negatywny:) oczywiście biegiem do lekarza zobaczyłam bijące serducho i kamień spadł mi z serca. Tak więc test nie jest 100% pewnością najlepiej zrobić betę z krwi w większości laboratoriów można z marszu ją zrobić. U mnie w Bytomiu kosztowała ok 26zł czyli niewiele więcej co mniej pewny test

Ja tez się przejechałam na testach ciażowych. Niby powinny juz pokazywać ciąże a nie pokazywały...