Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość hmhmhhhmmmmmmmmmm

co by tu zrobić z fileta z kurczaka?

Polecane posty

Gość hmhmhhhmmmmmmmmmm

Mam filet z kurczaka i chciałam zrobić kotlety na obiad z buraczkami i z ziemniakami ale okazało sie, że nie mam bułki tartej, ani płatków żeby opanierować kotlety. Chciałabym jednak zrobić coś z ziemniakami i buraczkami ale nie wiem jak mogę jeszcze te filety przyrządzić?

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość biedna kaska
w ciescie nalesnikowym np

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość może pieczone?
Pokrój ziemniaki w łódeczki, obtocz w odrobinie mąki, w przyprawach, buraki pokrój w kostkę, wszystko razem ułóż w naczyniu żaroodpornym, posól, popieprz, skrop oliwą, wstaw do piekarnika na ok. 200 stopni, po ok. 25 minutach dołóż do tego przyprawionego i podrumienionego fileta, piecz ok. 15 - 20 minut, zależy jak duży jest kawałek mięsa, nie za długo, żeby nie wyschło. Sos najlepszy do tego jest jogurtowy a'la tzatziki na przykład. Jak dla mnie taka wersja jest dużo lepsza niż nasiąknięty tłuszczem kotlet i puree...

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość hmhmhhhmmmmmmmmmm
o na ciasto naleśnikowe nie wpadłam ;) a jak zrobię np o jednej porze część kotletów to mogę po kilku godzinach z reszte filetów obtoczyć w tym pozostałym cieście i usmażyć kolejną partię? Nic się z tym ciastem nie stanie po kilku godzinach? Chodzi o to, że każdy wraca o różnych porach a odgrzewane już chyba nie będzie miało takiego smaku :)

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość hmhmhhhmmmmmmmmmm
tzn buraczki mam już tarte w słoiku a w domu ani majonezu ani jogurtu nie mam :( Mogłabym zajść do sklepu ale chora jestem i nie chcę wychodzić, zwłaszcza że do sklepu mam trochę drogi...

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość może pieczone?
Aha, buraczki ze słoika... A nie możesz usmażyć bez panierki? Ja najbardziej lubię takie bez panierki, mam wrażenie, że mniej tłuszczu wsiąka. Często robię też na patelni grilowej fileta, to już w ogóle dietetycznie, a jak masz buraczki ze słoika to już w ogóle super.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość upanieruj w otrębach
będzie pyszne

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
mozesz zrobc nugetsy filety duszone z pieczarkami filety zapiekane z keczupem na ostro i moje fsworyty kurak po japonsku :)

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość hmhmhhhmmmmmmmmmm
a buraczki ze słoika ale własnoręcznie tarte i zaprawiane ;)

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość jestem w małżenstwie
Zrób ciasto naleśnikowe z olejem, wtedy praktycznie nie potrzeba już tłuszczu na patelnię, więc nic ci nie wsiąknie, do ciasta dajesz łyżkę oleju, tylko pierwszy naleśnik smażysz na odrobinie tłuszczu, a pozostałe bez tłuszczu. więc może tak spróbuj, ja zawsze takie robię i tylko ten pierwszy jest tłustawy, więc go wywalam, a reszta jest ok.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość w panierke z bułki też
wsiaka dużo tluszczu, jeśli radzisz sobie z nim wtedy papierowym ręcznikiem to i teraz się on sprawdzi, a jak nei chce to się kopnij do sklepu po bólkę tara albo pozycz od sąsiadów jeśli masz taka możliwosć i nie marudź :P 🌻

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość lliankaaa
cycki kurze w kostke zamarynowac sosem sojowym,przesypac przyprawa gyros albo jakimi lubisz zrobic mieszanke mozna dodac kapke oleju i niech sie przeżre to...potem na patelnie ale chwilke zeby mięsko bylo soczyste na koniec łyzka ketchupu ..i masz cos innego na obiad

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość lliankaaa
albo kupuje sie 2 zupy knorr cebulowe miesza z opakowniem smietanki 30% piersi uklada w czyms do zapiekania i zalewa ta smietanka z cebulowa zupa,zapieka,...tez smaczne

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość lliankaaa
moja kolezanka moczy piersi w maslance najpierw,chodzi zeby mieso sie zamarynowalo tak kilka godzin potem te piersi tnie na paski i obtacza w jakby bułce tartej zrobionej z krakresów (krakarsy miazdzy na drobno) i uklada na blaszce i zapieka,pycha kotleciki i soczyste bez smazenia,

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
A może pierś z kurczaka w sosie kurkowo- śmietanowym z makaronem, do tego brokuł. Lub piersi z nutą cytrynowo- tymiankową( marynata na bazie miodu) plus pieczone ziemniaczki i sałata.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość hmhmhhhmmmmmmmmmm
niestety na wsi mieszkam i nie mam sąsiadów tak blisko :p ok, zrobię te z ciastem i olejem ;) Dziękuję wszystkim za przepisy, wypróbuję następnym razem jak zakupię składniki :)

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość lliankaaa
ale w tym ciescie to za dobre nie bedzie i tluszczu nałapie,moze piersi napierw choc w przyprawach zostaw a w kurkach...w tymianku,...ehh bajka :P pozdrawiam paa🖐️

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
A może pierś z kurczaka w sosie kurkowo- śmietanowym z makaronem, do tego brokuł. Lub piersi z nutą cytrynowo- tymiankową( marynata na bazie miodu) plus pieczone ziemniaczki i sałata.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość hmhmhhhmmmmmmmmmm
no w sosie kurkowym pycha ale kurek też nie posiadam :D Pomyślałam, że zrobię w sosie koperkowym, pół śmietany znalazłam w lodówce, koperek mam zamrożony więc w tym sosie zrobię.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość tę śmietanę możesz zamiast
majonezu uzyć

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość daniel 83
polecam proste i szybie roladki z bochkiem zoltym serem i pietruszka w srodku przyprawiaone sola pieprzem i tymiankiem usmazone na oliwie do tego sos z pomisorow bez skorki bialym winem i smietana 30% . jezeli cie to interesuje to napisz a podam dokladny przepis :D pozdrawiam

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość ale ze mnie filEciara
nitka od swetra temat stary ,ale odgrzebałam szukając propozycji na fileciaka ,no i robię to co nitko zaproponowałaś , tylko bez majonezu bo nie chciało mi się lecieć do sklepu i z musztardą francuską , taką granulkową :P zobaczymy co wyjdzie

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

×