Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość tereska19.00

Dzwoniłam wczoraj do babci i pytam na kogo zagłosuje ..

Polecane posty

messol - no właśnie to znamienne, że moje pytanie pozostało bez echa, właśnie chciałem je ponowić, zatem ponawiam: Wyznawcy PiSu powiedzcie mi jak pan Kaczyński odmieni Wasze życie po wyborach? Tylko proszę o konkrety, bez powtarzania bogojczyźnianych haseł, proszę o Wasze osobiste przemyślenia, nadzieje...

Mój syn ostatnio zapytał "Po co płacić podatki, jak można wydrukować pieniądze?". Mam wrażenie, że niektórzy zwolennicy PiS-u rozumują podobnie. :o

Gość 21latkaxyz
też jestem za PiSem ;)

Gość wygraja te durnie
- Złe. Od końca października i w listopadzie pokaże się, jak jest źle. A rząd, który powstanie, nie przetrwa całej kadencji. Rozpadnie się na przełomie dwóch lat, ale nie będzie nowych wyborów, tylko rządzić zacznie inna koalicja. Rozpad rządu będzie miał związek z fatalną sytuacją w kraju. Ten rząd doświadczy jeszcze jednej rzeczy - może za duże słowo rozpad, ale rozerwanie się Unii Europejskiej, co ostatecznie doprowadzi jednak do rozpadu. - Same złe rzeczy

"Wyznawcy PiSu powiedzcie mi jak pan Kaczyński odmieni Wasze życie po wyborach? Tylko proszę o konkrety, bez powtarzania bogojczyźnianych haseł, proszę o Wasze osobiste przemyślenia, nadzieje..." Może nie odmieni na lepsze. Po prostu nie będzie go pogarszał. Nie będzie tyle zła oszustw i korupcji. Nie będzie wyprzedawania kraju za bezcen, nie będzie wchodzenia w du.. innym dla nędznych groszy. Skończy się tworzenie kolejnych stołków dla znajomków i rozdawanie gigantycznych premii. Skończą się przeloty samolotowe, ogromne przetargi na telefony mieszkanka i inne atrakcje Tuska. Nie będzie plucia na moje wartości na moją religie. Nie wejdzie również podatek katastralny, któremu PiS stanowczo się sprzeciwia. Czyli ogólnie wyjdzie na +

Gość Arnold Strzelipyta.
12:23 [zgłoś do usunięcia] wątróbki nie lubię nie powiedziałbym, że Kaczor nie ma inteligencji, niestety jest inteligentny i to jest najgorsze, inaczej nie potrafiłby tak sprytnie manipulować ludźmi, skoro jest w stanie, wg sondaży, zbajerować az ok. 30 % wyborców, to jest to dobry gracz. Jego elektrorat to nie tylko mohery, to często ludzie wykształceni i młodzi. Łączy ich jedna wspólna cecha. Dziecinna naiwność." Piszesz dziecinna naiwność ??? To co łączy wyborców PO dziecinna głupota ???? A może kłopoty z myśleniem. Bo jak ktoś kto uważa się za wykształconego (a tak uważają się PO wyborcy) może zagłosować na chama ???? Z chama nie zrobi pana. Cham nie umie się zachować na salonach - patrz obecny rezydent RP. oprócz chamstwa rudego donalda cechuje bezgraniczna głupota, złośliwość, agresja, i lizanie dupska liderom obcych państw. :P Jest to żałosne. Na pewno nie zagłosuje na partie tego rudego patafiana. :)

"Bo jak ktoś kto uważa się za wykształconego (a tak uważają się PO wyborcy)" Elektorat PO wykształcony ? Nie żartuj ;) Elektorat PO to ludzie z prowincji którzy dziś wstydzą się własnych rodziców. Dziś są cool ateiści single i jedyna ich wartość to pieniądze. Studia owszem zaoczne wieczorowe prywatne. Auto na kredyt byle zabłysnąć mieszkanko też na kredyt i to we frankach bo tylko durnie brali w złotówkach ;) Tusk zadbał nawet o ich franki, żeby się cieszyli ;) i znów głosowali na swój cool świat.

Gość Arnold Strzelipyta.
12:33 [zgłoś do usunięcia] Polaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa a ja jestem pewna ze wygra PO od lat na nich głosuje i wiem że znowu wygraja" Biedaku umysłowy! To nie jest mecz piłki nożne gdzie są nasi i wrogowie. Tu chodzi o los państwa. Za rządów Partii Oszustów grozi nam to co Grecji. Nie da się tylko konsumować trzeba też pracować. Rudego obowiązkiem jest zarządzanie Państwem, nie płaci mu się za granie w piłkę. :P Qrwa ale Polska ma ćwierć inteligentne społeczeństwo. Stalin miał racje że my Polacy jesteśmy głupim narodem i własnego państwa nie powinniśmy mieć. :(

Rosalindo, jestem wykształcona, z miasta, nie mam mieszkania na kredyt ani samochodu na kredyt też nie, mam rodzinę i jestem wierząca. Głosuję na PO, podobnie moi znajomi. Nie ma większego objawu głupoty niż posługiwanie się schematami. nN dodatek te schematy stworzyłaś ty sama, aby udowodnić swoją tezę. Po wyborach zawsze publikują jakie grupy wyborców na kogo głosowały i wyraźnie widać, że tzw. Polska B popiera Kaczyńskiego. Podobnie osoby starsze i niewykształcone. Więc twoje "ironiczne" charakterystyki nijak się mają do rzeczywistości.

czy nam się to podoba, czy nie, jesteśmy państwem na dorobku i przez długi czas będziemy uzależnieni od dobrych stosunków z bogatszymi krajami i w pewnym sensie nasza negocjacyjna pozycja zawsze będzie słabsza, niezależnie od tego, czy premierem będzie Tusk, któremu zarzuca się uległość, czy Kaczyński, który wymachuje szabelką. Niestety taki jest układ geopolityczny i nic tego nie zmieni. Każda uprzywilejowana pozycja rodzi patologie, tak jak Tusk lata samolotem do Gdańska jak taksówką tak i Lech Kaczyński latał helikopterem do Juraty, tak jak wśród polityków PO są przekręty, tak i za rządów PIS/LPR były patologie, był Lepper, Łyżwiński, Begger, z którymi Kaczyński, taki niby praworządny i ideowo czysty jednak zawiązał koalicję. To za Kaczyńskiego stworzono IPN w którym za 150 mln rocznie siedzą jacyś historycy i grzebią w teczkach, powstało becikowe, które poważnie obciąża budżet - normalnym ludziom decydującym się na dziecko ten 1000 zł nie robi wielkiej różnicy, za to jest bodźcem do rozwoju patologii, nie mówiąc już o kosztach konkordatu i nauczania religii w niby świeckich szkołach za pieniądze podatników. To władza PiSu promuje polskie klęski jak Powstanie Warszawskie, w którym banda cwaniaków posłała na niepotrzebną śmierć 200 tys. ludzi itd. Ja mam zwyczajnie dość polityki historycznej i martyrologii, trzeba patrzeć przed siebie, a nie rozdrapywać rany. Frustrat, który nie ma rodziny i nie potrafi zadbać o uzębienie nie nadaje się na przywódcę kraju i tyle w temacie.

Gość 23232323232323232323232
Kto to zrobił ? Krasnoludki ? NIE, to niestety PO Likwidacja stoczni polskich podczas gdy Niemcy dofinansowują swoje upadające Afera przekrętów Karnowskiego w Sopocie Afera z 50 krotnym zmniejszeniem podatków od pól golfowych -Drzewiecki dla Wejherta ITI Uzależnienie na lata od rosyjskiego gazu Tusk gra w piłkę, a dowożą go trzy rządowe limuzyny Dobre stosunki z Rosją. Bardzo dobre. Polska umorzy rosyjskiemu Gazpromowi 1,2 miliarda złotych. Głosujcie dalej na PO :)

"a co by było, gdyby nie było Pisu i Kaczyńskiego? Kto wówczas byłby lekarstwem na wszelkie zło? Inne populistyczne ugrupowanie?" Na dziś dzień nie ma nikogo innego kto myślał by o Polakach i Polsce. I to jest tragiczne.

Nie mogłoby nie być Kaczyńskiego. Nie wiem czy czytałeś "Wojnę i pokój", ale Tołstoj twierdził, że to nie ludzie tworzą historię, ale historia tworzy ludzi. Tam pisał, oczywiście, na przykładzie Napoleona. Uważał, że gdyby małpę postawić na jego miejscu, to zrobiłaby tyle samo. Bo wtedy akurat był czas na kogoś takiego. Podobnie mówi się o Hitlerze, że przegrana w I wojnie, zagrożenie komunizmem i kryzys ekonomiczny skutkowały pojawiniem się silnego przywódcy, który przywróciłby niemcom wiarę i dumę. Gdyby nie był to Hitler, byłby ktoś inny. Ozywiście faszyzm miałby wtedy inną formę, ale założenia byłby podobne. Więc u nas akurat był czas, aby pojawił się populista o patriotycznym zacięciu. Gdyby nie było Kaczyńskiego, byłby kto inny.

Choc tu to pewnie strach się przyznac, że czyta się rosyjską literaturę. :D

oczywiście, zgadzam się, wszystkie takie zjawiska są odpowiedzią na na nastroje społeczne, są trudne reformy, trzeba płacić podatki to zaraz pojawią się rzesze takich, co powiedzą, że władza kradnie i znajdzie się jakiś odpowiednio charyzmatyczny demagog, którego te nastroje wyniosą na wyżyny. To niestety jedna z wad demokracji, jak ktoś mądrze kiedyś zauważył, parafrazując, że durny ogół decyduje o losach mądrych jednostek. Z drugiej strony dotychczas nie wynaleziono chyba lepszego systemu.

Jak twierzdził Hitler w MK masy są politycznie nieuświadomione i w swoich wyborach kierują się emocjami i sentymentami. To najlepiej było widoczne w ostatnich wyborach prezydenckich, kiedy Kaczyński na wypadku lotniczym ugrał prawie połowę głosów.

Gość Meble Venus
zapraszam do zakupów w meblowym sklepie internetowym ,,Venus'' - NISKIE CENY! NOWE MODELE! Największy wybór stołów, krzeseł , mebli tapicerowanych , narożników, sof, kanap , niesamowitych tapczaników dziecięcych oraz wielu innych mebli. ****** PRODUCENT *****NISKIE CENY **** SPRAWDZ***** http://venus-meble.eu/

Gość Kaska43
Nie dziwię się, że niektórzy nie przyznają się do głosowania na PiS. To żenada. Czy wśród takich osób, są ci z filmiku yt "Oni pójdą głosować, a Ty?"

Gość mysllw
miejsce kartofla jest na polu,tudzież w piwnicy,albo w warzywniaku,następnie w zupie,potem w dupie itd