Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Talia_D

Zachodzimy w ciaze!

Polecane posty

hey ja dzis dostalam jak zawsze @ wypisuje z forum zycze wam wszystkiego dobrego i powodzenia jak by ktoras chciala numer gg cxy cos to podaje maila jogobelle82@wp.pl pozdrawiam

Hej.Dziewczyny.boję sie zrobic test że bedzie jedną krecha.. jak tam po weekendzie? bo my leniuchujemy cały dzien.Panterko dlaczego naw zostawiasz?:(

Gość no i co zrobiszzzz nic
ja już tak zachodzę prawie dwa lata i jakoś dalej nic

cześć dziewczyny. Zwykle na weekend cisza zapada na topiku:) każdy zajęty sobą i pobyciem przez chwilę razem bo w tygodniu nie ma dużo czasu. Ja czekam na dni płodne mają nadejść we wtorek choć już dziś mam dużo śluzu i lekko podolewa mnie podbrzusze. Ale czekam na ten faktyczny moment.

Talia ja też zawsze boję się robić testy bo jak za każdym razem kiedy Ci się wydaje że to może być to a test pokazuje negatywa to się nie chce nawet patrzeć.. a i kolejnym razem nawet nie ma siły podejść do testu z pozytywną nadzieją....ale nadzieje zawsze musimy mieć. Nie możesz powtarzać, że się nie mogło udać!!!! właśnie że mogło, po to każdego miesiąca się staracie, żeby właśnie mogło się udać.

nie pamiętam kiedy masz mieć @ ale chyba 1 list powinnaś dostać? bo jak tak to spóźnia CI się ta @ sporo a wtedy ogromna nadzieja powinna Ci towarzyszyć:)

Byłam dzis u gina w linice "Ładna owulacja" - jak zawsze... tylko efektów brak ;( Mamy zbijać prolaktynę. Ale jakos nie wierzę,że to jest przyczyną...wg niektórych lekarzy liczy się poziom bez obciążania, albo, że jak jest owulacja to prolaktyna nie ma znaczenia...No i dodatkowo mam brać metypred, ale trochę się boję sterydów :( W sumie gin o tym zapomniał, ja mu przypomniałam bo coś o tym poprzednio wspominał....Ale mówi, że ognisk endometriozy nie widzi:) Działamy 3 mce naturalnie a potem inseminacja - dam się namówić na max 2-3. Potem wracamy do myśli o in vitro...

Bahati a na co ten "metypred" bo ja też zbijam prolaktynę od ponad 2 miesięcy w czw idę do lekarza po skierowanie, żeby sprawdzić ile spadła. Ale ja miałam wysoką bez obciążenia i potem z obciążeniem chyba też...

Metypred to paskudny lek na(m.in) ewentualną endometriozę (miałam 2 razy torbiel endometrialną), chociaż nie mam żadnych objawów, ani torbieli ani nie widac ognisk endo na usg...i jak wyżej pisałam gin zapisał mi to w sumie po moim pytaniu..

Talia przykro mi:* uda się następnym razem:* u mnie pewno nici z Dzidzi bo byłąm chora organizm osłabiony itp. a pozatym z tego co zauważyłam to chyba miała 12 owulke, czyli 2 dni przed teminem, chyba że się mylę:*

Dziewczyny nie możemy sie poddawać:) trzeba wierzyć:) głowa do góry!!!gdy przychodzi kolejna @ jest każdej przykro, ponieważ mamy wspólny cel, musimy się wspierać. Ja w tym miesiącu się wyluzowałam i nie myślałam zbyt intensywnie o dziecku, taki mały dystans jest dobry:) trzeba się skupić na czymś innym, bo siła naszej psychiki jest wielka, a takie ciągłe rozmyślanie tylko pogarsza sprawę;) i przez to nie wchodzi, przez ten cały stres:)

Gość Viviii
Czesc wszystkim :) jak tam dzień mija i humorki dopisują?? Talia chcialam Ci powiedziec ze bardzo Ci kibicuję :) zreszta jak każdej z was :) prędzej czy pozniej sie uda :)

A jak Ci wykryli tą torbiel? Robiłaś jakieś badania? Bo ja miałam torbiel na prawym jajniku i teraz jak ide do gina w czw to mam też dostać skierowanie na usg żeby sprawdzić czy jeszcze jest czy już się może wchłonęła, ale to o czym ty piszesz to chyba innego rodzaju dolegliwość związana z torbielą.

Katrina ja w zeszłym miesiącu byłam na L4 i owu przesunęła mi się o 5 dni do tyłu, ale lekarze mówią, że każdego miesiąca może wystąpić w innym terminie. Ja mam mieć teoretycznie mieć na dniach (dziś jutro pojutrze), czekam i nie wiem jak się zająć czymś innym. Nie umiem chyba... zawsze znajdę moment w ciągu dnia, kiedy się zastanawiam dlaczego tak jest i dlaczego nic ciągle!!

Dziekuje kochane jestescie,co ja bez was bym zrobiła?! Okresu nadal nie mam,nie wiem co mam myśleć,wczoraj dzwonilam do dwóch wrozek,powiedziały obie ze w 2012 zajde w ciążę..

Gość do taliaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa
do talia ty dalej wierz wrózkom i czekaj do usranej smierci zamiast isc z partnerem zrobic badnia a twój brak okresu moze oznaczac klopoty z hormonami nadzerka lub cos innego cuda sie zdarzaja ale rzadko

Gość Viviii
ja tez wierze wróżkom i sie sprawdzilo mi wszystko co powiedziala!!!

Do Taliaaaaaaaaaaaa a ty sie nie wtracaj,takie komentarze są mi kompletnie nie potrzebne...

Do Taliaaaaaaaaaaaa a ty sie nie wtracaj,takie komentarze są mi kompletnie nie potrzebne...

moze i nie sa potrzebne ale moze najwyzszy czas sobie uswiadomic sobie ze bez badan sie nie obejdzie jak idzie wyczytac starasz sie 3 lata a to nie mało a badania to podstawa!!!!w tym partnera!!!

aaaa i po drugie albo kłamiesz albo zmyslasz jak najęta albo masz cos już z głowa od tych staran jak ktoś juz tu napisal najpierw miałaś dostać okres potem niby ze pomyłka ze pózniej mialas dostac teraz zas ze ci sie spóznia hmmmm cos z tobą nie tak testy ci wychodzą negatywne sama nie wiesz kiedy masz dostać @ tak naprawdę !!! ciekawa jak wrózka by ci powiedziala ze bedziesz miala czworaczki czy tez byś uwierzyla strasznie jestes dziecinna zamiast isc na badania w szczególnosci twój samolubny myslący tylko o sobie partner idz póki co za wczasu na badania bo moze sie okazac ze bedziesz musiała l sie długo leczyc albo bedzie za pózno !!!!!bo ciąza to raczej nie jest więc sobie to przemysl

i skoncz wklejać te podwójne posty co ty pisac nie umiesz na forum czy co:/ jakos inni umia i nie wklejaja tego samego po 10 razy dziwne to u ciebie bo np. pojawia sie 0 21.00 a potem 21.20 to samo sie wkleja podwójne posty po takim czasie??????:O

asik pytałaś o moją torbiel? No wykrył mi ją (a właściwie 1 i2) gin podczas usg. Nie wchłonęły się po tabletkach więc miałam laparoskopie, podczas których okazało się, że "torbiele miały brunatną zawartość" czyli były endometrialne...czyli to endometrioza...Innych objawów po za torbielami nigdy nie miałam... A ty jak długo masz tę torbiel?

Talia @ faktycznie sporo Ci się spóźnia.... Powinnaś zrobić bete...ona wyjasniłaby sprawę, a jak nie to do gina, bo cos się mogło rozlegulować...Talia nie obraź się...ale ja się zgadzam z powyższymi wpisami...oczywiście nie w takim tonie, ale kurcze jak twój facet może skazywać cię na taką mękę i niepewność?! Ja też staram się ponad 3 lata i mam świadomość, że po takim czasie, jeśli nic się nie zmienia, nic się nie leczy to zajście to prawdziwy cud przez wielkie "c" a raczej loteria (jak wygrana w totka). Po tylu latach trzeba diagnozować i leczyć a nie żyć trochę bezpodstawną nadzieją...:( Ale może juz trafiłaś swoją "6";)