Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość wishbone123456789

Wydzielina z pochwy kiedy jest zjawiskiem normalnym a kiedy oznaka choroby ?

Polecane posty

Gość wishbone123456789

Na początku leczyłam się na grzybice pochwy kończyłam 2 razy leki i nic i w końcu ginekolog zrobił mi posiew i okazało się, że to bakteria zapisał mi antybiotyk i tabletki do pochwowe. Niedawno je skończyłam i teraz zastanawiam się kiedy wydzielina jest czymś naturalnym w cyklu a kiedy oznaką choroby. Bo aż głupio mi po raz kolejny pędzić do ginekologa i mówić że leki nic nie dały. Proszę o odpowiedz i z góry dziękuję.

Gość wishbone123456789
?? >

Gość wishbone123456789
nie mam pojęcia bo nie powiedziała a leki dostałam duomox i chyba gynalgin czy jakoś tak

Gość wishbone123456789
a czy mi pomogły to nie wiem jeszcze bo nie mam pojęcia jak wydzielina i kiedy jest prawidlowa

1. Wydzielina jest prawidłowa jeśli nie śmierdzi, jeśli nie występuje pieczenie, świąd, jeśli ma odpowiednią konsystencję (która zmienia się w trakcie cyklu-poczytaj o obserwacji śluzu), konsystencja twarogu nie jest prawidłowa, wydzielina powinna mieć kolor od przezroczystego do lekko białawego, nieprawidłowy jest kolor żółtawy, zielonkawy, gdzieś mi się "obiło o oczy", że bywa "szaro-sina" przy zakażeniach bakteryjnych.