Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Filomenikana

Pasztet - jaki lubicie?

Polecane posty

Gość Filomenikana

jak w temacie - jakie lubicie pasztety?

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość Filomenikana
raczej trudno osiągalny :) ale pyszny bo kiedyś jadłam

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość z mięsem to tylko
Ja lubię jedynie taki zrobiony przez moją teściową :) Za każdym razem robi inny (inne składniki, proporcje), za każdym razem ma inną niż poprzednio konsystencję, ale za każdym razem jest przezajesmaczny - tylko moja babcia robiła kiedyś równie pyszny. O kupnych się nie wypowiem, bo kupiłam kilka razy w tzw. "delikatesowych" sklepach i były po prostu niedobre :( Przede wszystkim - za słone i za tłuste.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość fajnoł dziołszka
kupuję produkty i sama robię :)

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość krystalk
Moja babcia robi najlepszy na świecie, taki pieczony w rynience-niebo w gębie! sama chciałabym kiedyś posiąść taką sztukę, ale na razie z braku laku próbuje sie zadowolić tym, co jest w sklepach. Niedawno skusiłam się na "leppszy". do babcinego smaku mu dalekoooo, ale w porównaniu z innymi daje rade.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość Wertona
O leppszy pasztet tez mnie smakuje. Jesli chodzi o pasztety to najbardziej przypadl mnie do gustu, ale lubię też przede wszystkim masła. Je mogłabym pochłaniać kilogramami.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość nie jem :( ....
Nie jem pasztetu od kiedy byłam mała -od zawse lubiłam króliki, teraz też mam jednego hasającego po mieszkaniu... Dziadek kiedyś się "zajął" moim króliczkiem jak pojechailśmy z rodzicami na wakacje, bo też miał króliki - tyle że na pasztet. Zrobił jedzenie z mojego przyjaciela króliczego :(

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość Kamil35
Wiadomo że najlepszy pasztet to taki domowej roboty :) no ale zazwyczaj się nie chce samemu przygotowywać. Ja kupuje "Leppszy" bo mi baaardzo smakuje, szczególnie wersja z Chilli :)

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Ja bardzo lubię z dziczyzną- kiedyś była fajna seria z dodatkiem jelenia zająca lub dzika. najczęściej kupuje taki na wagę w zaufanej masarni.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość Filomenikana
pewnie, że swojej roboty jest najlepszy ale nie wszyscy w tych czasach mają czas na jego żmudne "wypracowanie" :) ostatnio moja siostra się zajadała pasztetem leppszy z pomidorami, jest w ciąży i szuka wszystkiego bez konserwantów, jak zachcianka to zachcianka, nie ma zmiłuj! :) a tak na marginesie to mało jest na rynku pasztetów gotowych wyłacznie drobiowych i bez konserwantów, macie jakieś typy?

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość Lilkaa!
Ja bardzo lubię pasztety w takich niewielkich plastikowych opakowaniach, bo akurat można go zjeść na raz i nie musi obsychać;) z leppszych to jadłam z chilli i przyadł mi do gustu, muszę spróbować też pozostałych. A ja jeszcze robię tak, że często wyjadam ten pasztet prosto z pudełka nie smarując w ogóle kanapek;p

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość sdfghjkl
gdzie kupujecie ten pasztet leppszy? chetnie bym spróbowała

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość Filomenikana
z tego co sie orientuje to w sklepie osiedlowym kupuje ten pasztet moja siostrunia :) sama muszę kupić

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
raz jadlam u znajomej pasztet zrobion z samych kurzych watrobek, masla i koniaku. byl pyszny, ale taki bardziej na zasadzie gladkiego smarowidla. ogolenie lubie pasztety bardziej grubo mielone, z podrobami, bez bulki w srodku, z surowego miesa nie gotowanego one chyba sa.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
2selery 2cebule 4grzyby 2ząbki czosnku 2rosolki 4jaja 1szkl. bulki tartej 1masło przyprawy, sol, pieprz, kminek Warzywa surowe zemleć.Maseko roztopić dodać rosołki rozpuszczone w szkl. wody wymieszać z warzywami.Gotować 15min.Wystudzić,dodac przyprawy,bułkę i jajka - wymieszać.Włożyć do formy keksówki i piec w temp.220 około godziny. Wierzch posypać kminkiem.Smacznego!

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
Ogólnie to sama robię. Kiedyś kupiłam w sklepie u znajomej w warszawie, był pyszny, ale nie pamiętam jakiej firmy. Ekspedientka zawinęła go w papier, bez folii na której była nazwa.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gryszka222
ja jem tylko pasztet profi, kojarzy mi sie z dzieciństwem ;P

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
najlepsze są te z kogucikiem od profi a już w szczególności pomidorowy :))

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
GÓWn00fi, spamerski pomiocie! Że też takich d3bilnych spamerów tu nie banują... :o

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

×