Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość suspicious

dziwna sprawa z sms'ami

Polecane posty

Gość suspicious

Witam Otóż pare dni temu, budzac sie rano mialam nowego smsa - raport o dostarczeniu wiadomosci do kogos ok 23, a do nikogo nic nie wysylalam, pomyslalam sobie ze moze bylam strasznie zaspana i nie pamietam wiec weszlam w wysylane, tam tez nic nie bylo. zapytalam osoby do ktorej 'wyslalam sms'a', powiedziala ze dostala ode mnie smsa, ze byl 'dziwny' i wiecej nie chce mi powiedziec... jakiej byl tresci itd. tak wiec stwierdzilam ze to nic takiego i dalam sobie spokoj a tu dzis w nocy, ok. 2 akurat sie przebudzilam i lezalam tylko, dostalam smsa - znowu raport o dostarczeniu wiadomosci do tej samej osoby co wczesniej.. i po chwili sms od tej osoby tak jakby odpowiedz na smsa ktorego ja nie wysylalam! chcialam sie dowiedziec co to za sms ale oczywiscie odbiorca nie wierzy ze nic nie wyslalam i mysli ze sobie robie glupie zarty... Tymczasem naprawde nie wysylalam zadnego sms'a po prostu dostalam raport o dostarczeniu z nikąd. Chcialam sie dowiedziec czy ktos wie co to moze byc?? Dodam ze kiedys mialam podobna sytuacje - zadzwonil do mnie facet strasznie wkurzony ze wysylam do niego smsy, grozil mi policja i w ogole, ale okazalo sie ze byly to smsy ktore wysylalam do kogos innego i moze przez jakis blad w sieci czy cos, nie mam pojecia, przekierowalo je na nr tamtej osoby.. ale teraz nie mam pojecia o co moze chodzic. Czy ktos sie na tym zna i jest w stanie mi pomoc ??

hmmm ja sie nie znam, ale to musi być nieprzyjemne... może jak śpisz, to wysyłasz smsy :) to byłoby całkiem dobre wytłumaczenie :)

Gość twims
a masz ustawione zapisywanie wysłanych wiadomości?

Gość 26!
Witaj, leczysz się psychiatrycznie?

Gość suspicious
tak zapisuja mi sie wszystkie wyslane. tez myslalam ze lunatykuje ale dzis ten sms przyszedl jak nie spalam... a mieszkam z rodzicami, wiec raczej nie w glowie im robienie mi takich zartow ;)

Gość twims
No i co, nie zapisują Ci się te co w dziwny sposób zostały wysłane z Twojego tel?

Gość suspicious
no nie, zaraz po otrzymaniu tego raportu weszlam w wyslane, ale nie bylo zadnych nowych wyslanych...

Gość NIuniula
spokojnie ja w nocy przez sen potrafie dzwonic do kogoś i budzić go o 3 w nocy. dlatego odkładam telefon daleko od lóżka a jak masz w nim budzik ustawiony to kup sobie taki tradycyjny. a teraz jestem w ciazy i jak do kogos o tej porze dzwonie to myślą że coś się stało. ostatnio przyleciała moja mama bo to taty zadzwoniłam ok 1 w nocy. ale teraz mam telefon daleko i juz nie dzonie ;)

Gość olgaola85
niunia widac czytanie zed zrozumieniem ci nie idzie wogole.

Gość padaka...
Zmień sobie telefon

Gość suspicious
Niunia ale ja dzis dostalam raport kiedy nie spalam, tylko lezalam ;) niestety zmiana telefonu nie wchodzi w tym momencie w gre... macie pomysl na jakie forum takie specjalistyczne wejsc zeby ktos mi cos poradzil?

Gość asjksdjhdflasa
Może idź do Biura Obsługi Klienta. No przecież sms sam się nie napisze i sam się nie wyśle- to jakieś czary mary.

jakie forum jaka zmiana tel idz po prostu do salonu w ktorym masz siec powiedz im o problemie i spytaj co sie dzieje. oni spojza w bilingi i powiedza czy cos sie wysyla czy nie moja mam taka miala tylko ze jej tel wysylal puste smsy np do mnie. nawet jak spala czy cos wiec nie ma mowy ze to wina niezablokowanej klawiatury jak nosi w kieszeni czy cos bo nigdy nie nosi, telefon miala daleko od siebie a i tak wiad sie wysylaly kasa znikala. w koncu to ustapilo

Gość suspicious
mam w Play'u, tez myslalam zeby zadzwonic czy isc do biura obslugi ale z drugiej strony oni mi tylko moga powiedziec czy sms byl wyslany czy nie, a skoro dostalam raport i osoba do ktorej niby wyslalam tez dostala tego smsa to oni zapewne tez mi powiedza ze zostal wyslany... a jeszcze martwi mnie co bylo w tym smsie.... bo dzis kolega do ktorego niby wysylam te smsy odpisal mi ze 'jezeli tak bardzo Ci na tym zalezy to moze przy nastepnym spotkaniu..' zaczynam sie bac ze to byla jakas propozycja seksu albo cos takiego :P

to moze w salonie ci pokaza wydruki tych wiadomosci? mzoe sie tak da? albo na policje idz zeby skombinowali ci wydruki twoich wiad wyslanych mzoe jakis znajomy policjant zalatwi ci to

Gość suspicious
wydruki wiadomosci to chyba tylko z karty pamieci mozna uzyskac, jezeli byly one zapisane a potem skasowane, problem w tym ze u mnie ich w ogole nie bylo...

na fb byla ostatnio taka afera. ludzie sie zalily ze fb sam wysyla wiadomosci do ich znajomych, pisali na tablicy ze jesli jeszcze raz dostana tego typu wiad to niech nie reaguja. to byly wiad typu hi, how are you itd jakies linki sie slay itd. same...

A jaką masz ustawioną ważność wysyłanych smsów? Czasami wiadomości dochodzą np po tygodniu (jeśli jest np słaby zasięg) a ty już nie pamiętasz że coś takiego wysyłałaś. Tak miałam z teściową, napisała mi np żebym jej bramę otworzyła, a sms przyszedł 2 dni później.

Gość możesz mieć wirusa w telefonie
:o

Plus miał tak kiedys awarie z połaczeniami, a smsy - może być to iwna telefonu ze sam je wysyła. Wirus lub oprogramowanie. zmien kartę do innego. Napisz co masz za fona? Na androidzie? masz włączonego bluetootha? bo jest tez taki program ze ktos inny moze operowac twoim teleofnem ale musisz miec właczonego bloototha i on wtedy wysyla i widzi twoje smsy..

Gość suspicious
o fejsbuku wiem ale w telefonach wydaje mi sie to malo prawdopodobne.. nie wiem jaka mam waznosc ale ja w ogole raczej rzadko wysylam sms'y czesciej dzwonie, a do tego kolegi to juz w ogole wyslalam moze z 3 smsy w zyciu

oooooooooo! to przydalby mi sie taki program !!! pow bym chlopakowi zeby wlaczyl blututa ze wysle mu cos ble ble itd a przeszperalabym mu skrzynki :D jee:D:D:D

Gość suspicious
wirusa ;O nie mam wlaczonego blutootha, telefon LG Prada [chyba ke850], mam go juz strasznie dlugo, chyba ze 4 lata, nawet ostatnio z kims gadalam i sie chwalilam ze tak dlugo sie trzyma bez zadnych problemow... a tu prosze

Gość suspicious
a jak to wirus to co? tylko zmiana telefonu?

Gość KLEJ KAFETERYJNY
admiration adoration agitation alienation anger apprehension attachment bitterness cheerfulness concern depression desire desperation disappointment distress emotion envy fear feeling fondness grief happiness hatred impatience jealousy joy longing love etc.

niekoniecznie. wystarczy wgrac softa. tak jak robisz na kompie format tak sie robi tez na tel. jesli znajomy jakis ci nie zrobi to znaies do serwisu

Gość suspicious
yy a jak sie dowiedziec czy to wirus czy nie? isc do Playa czy od razu do jakiegos serwisu??

do serwisu najlepiej chyba. albo jeszcze lepiej gdyby znajomy ci pow. bo w serwisie robia tak ze mowia ze tak wirus (choc np nie ma wcale) wyciagaja kase za naprawe a tak naprawde nic nie robia albo robia ale nie ma co

Gość suspicious
hm no to musze rozejrzec sie za kims kto sie na tym zna.. dzieki za pomoc ;)