Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Zdesperowana Domowa Żona

cos slodkiego z jablkami..

Polecane posty

mam kope jablek i robilam z nich juz racuchy i 2 razy szarlotke na kruchym ciescie z beza... macie jakies wyprobowane przepisy na cos slodkiego z jablkami??? jezeli tak to poprosilabym o pomysly :) zaznaczam, ze nie mam smietany i twarogu ani papieru do pieczenia :)

Gość fantastico Chlopak
Zdz,smutno mi dzis :( . Dziewczyna chyba mnie nie chce.. Jaka masz bielizne na sobie ? Moze mnie to rozweseli.. :(

Apple crumble ! jablka w kosteczke, wymieszac z miodem, migdalami, orzechami, rodzynkiami, cynamonem (wedle uznania), na to kruszonka z cukru, maki i masla i do pieca, wychodzi PRZEPYSZNE !

Gość hmm*hmm*
jak masz 3 jajka i 2 torebki ryżu oraz mleko i cynamon to miozesz zrobic ryz z jablkami i cynamonem ,chyba ze nie lubisz:)

Gość lotkaklotka ej
wloz sobie jablko w dupke i czekaj na meza dobrze wypieta. bedzie mega slodko i z jablkami ;-P

apple crumble to tesciowa robi w kolko... (to ich takie narodowe mozna rzec danie) i juz mi sie przejadlo... a takie cos z jablek z karmelizowanych na patelni, jakos to sie przeklada pozniej na talerz.. kiedys widzialam w tv ale nie pamietam nazwy, cos francuskiego?

Gość kompotu nagotuj
ja uwielbiam :) jabłka tez fajnie ususzyć robiąc z nich czipsy jabłkowe, do chrupania i do płatków z mlekiem pyszne sa też jabłka pieczone - wydrążasz środek, wsypujesz cukier, albo wkładasz łyżeczkę dowolnego dżemu i do piekarnika

Gość kompotu nagotuj
naajprostsze i pyszne - ciasto francuskie, albo kruche, na to plasterki jabłek oprószyć cukrem i upiec na złoto

aha zapomnialam wspomniec ze to z "ekologicznych" (haha) drzew czyli polowa z nich ma robaki, nie przekonasz sie poki nie przekroisz na pol... a do tego obite. no ale dobre sa, nie chce zmarnowac, pewnie maja o wiele wiecej witamin niz takie sklepowe.

Gość Jablkowy Fistaszek
Wsadz sobie w cipke kilka jabluszek pokruszonych i powiedz mezusiowy ,ze w twojej piczce znajdzie obiad :)

Gość Jablkowy Fistaszek
Ja bym chetnie zjadl taki desereq z twojej piczki :)

Gość Jablkowy Fistaszek
Zdz...przepraszam. Nie chcialem Cie obrazic :) .

bo tak myslalam ze moze wlansie tak przerobic na mus i potem brac do ciasta albo do nalesnikow jak tkos wyzej wspomnial... no ale nie mam sloikow a za to duzo miejsca w zamrazalce. moglabm to poporcjowac do kontenerkow i zamrozic?

Gość Jablkowy Fistaszek
Zdz... tak mi teraz smutno ,jak sobie pomysle ,ze musialas to czytac :( . Mam lzy w oczach..przysiegam :(

Gość biedna zona opuszczona
a co to jest zamrażalka?!??! :D :D :D

Gość Jablkowy Fistaszek
Poloczenie pralki z zamrazarka.

musu chyba zamrozić nie można, na pewno straci smak... taka moja filozofia życiowa ;) też jestem ciekawa jakiegoś fajniutkiego przepisu z jabłek...

Gość Jablkowy Fistaszek.
Mimo iz jest mi przykro i mam lzy w oczach , nie moge przestac myslel o tych karmelizowanych jabluszkach w Twej muszelce :(

Gość Jablkowy Fistaszek.
Czy to niemoralne , ze mam takie mysli ? :(

Gość jak masz ciasto francuskie
to potnij je w kwadraty na srodek kazdego kwadrata poloz kawalek pokrojonego w kostke jablka, mozesz dac rowniez cynamon, zlep brzegi ciasta w trojkat, wyloz na blache wysmarowana tluszczem i oproszona maka lub kasza, piecz az sie zarumieni, po wyjeciu z piekarnika oprosz cukrem pudrem, mozesz zrobic rowniez takie jablka z patelni, jablko pokroj w duza kostke, wsyp na rozgrzana z olejem patelnie, dodaj cukier i smaz az cukier sie roztopi a jablka beda miekkie, mozesz dac rowniez cynamon, ja to jem samo albo z bita smietana