Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Niepewna przyszła mama

Relacje z partnerem po urodzeniu dziecka. Zmienilo sie cos u Was ?

Polecane posty

Jestem w 4 miesiącu ciązy i troche sie obawiam. Z mężem jestem 6 lat, układa nam się fajnie, dziecko było planowane. Jednak mam pewne obawy, jak to będzie jak pojawi się dziecko... Jak to było u Was ? Zmieniło się coś na lepsze, czy też na gorsze między wami ?

Zmieniło się a czy na dobre czy złe to ja już sama nie wiem:P Dziecko jest teraz dla mnie najwazniejsze poświecam mu swój czas i uwage w 100% Czesto nie mam chwili dla męża A w sypialni?? ech szkoda gadac:P

Gość nikt na forum nie odpowie
bo to zależy od twojego faceta i jego stosunku do Ciebie i dziecka jeśli jest odpowiedzialny i będzie chciał się angażować w opiekę i Ci pomagać będzie ok a jeśli jest niedojrzałym egoistą to....szybko się o tym przekonasz jeśli facet sam z siebie nie ma empatii by pomagać żonie, jeśli sam z siebie nie ma potrzeby do tego by poznawać i budować relacje z własnym dzieckiem....to żadne prawo, żaden przepis, prośby ani groźby nie pomogą we wspólnej opiece nad dzieckiem nie chodzi o zmienianie pieluch, karmienie itp ale właśnie budowanie relacji jeśli facet stoi z boku i unika obowiązków związanych z opieką nad dzieckiem to zaburza relacje zarówno z dzieckiem jak i z jego matką

Znam swojego męza i wiem, ze nie będzie unikał obowiązków. Bardzo się cieszy, że będzie tata. Niepokoję się tak ogólnie, bo wiadomo to dla nas nowa sytuacja... Boję się, że po prostu oboje skupimy całą uwagę na dziecku, nie będzie już czasu dla nas jako pary, no sama nie wiem jak to wyjaśnic.