Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość dominika_d

pytanie do mam przedszkolaków- fotograf w przedszkolu?

Polecane posty

Gość dominika_d

Czy możecie mi powiedzieć, jakiego typu zdjęcia robią fotografowie zapraszani do Waszego przedszkola? Ile one kosztują (ile ich jest?) oraz Czy kupujecie je na pamiątkę dla Waszych dzieci? U mnie w złobku był do tej pory świetny fotograf- robił zdjęcia dzieciakom podczas zabaw, podczas jedzenia, leżakowania- takie z pomysłem. A teraz w nowym przedszkolu (państwowym) byl fotograf, dał 4 fotki: 1 grupowe, 2 małe portretowe i 1 duże portretowe mojego dziecka. Za komplet 30 zł, ale kicz straszny. No ale kupiłam, bo co- nie kupię pamiątki dziecku? Jak to jest u Was?

u nas w przedszkolu fotograf jest 4 razy w roku pierwsza sesja już we wrześniu to jest jedno duże i dwa mniejsze zdjęcia na fajnym jesiennym tle które on przywozi druga sesja jakoś w listopadzie i wtedy też jedno duże i dwa małe na tle z jakiejś bajki ostatnio był kubuś puchatek przy czym to duże jest razem z kalendarzem ściennym i jak rok się skończy to się je wyciaga trzecia w styczniu w dzień balu przebierańców i wtedy jest zdjęcie grupowe i 2 średnie z balonikami a czwarta jest na wiosnę z tłem wiosennym jedno duże i dwa mniejsze koszt jest 23-30zł w zależności od sesji

Gość dominika_d
oo to aż z takim rozmachem się nie spotkałam, żeby aż 4 razy do roku. A te postacie z bajek fajnie wyglądają, a nie tandetnie? Bo mi takie tło kojarzy się jakoś z PRL-em :) Dziękuję za tak wyczerpującą odpowiedź :) pozdrawiam

własnie byłam na zebraniu w żłobku u córki i w tym roku fotograf przychodzi 2 razy . Teraz pod koniec października , porobi zdjęcia w ogrodzie wśrod liści + grupowe i kalendarz . Ma być jedno duże zdjecie za 12 zł , drugie mniejsze 15x21 , za 6 zł i kalendarzowe wraz z kalendarzem za 23 zł . W maju ma przyjść zrobic foty kazdemu dziecku do dyplomu ( 23 zł - dyplom fajny , bo będzie jedno duże zdjęcie dziecka a obok małe zdjęcia legitymacyjne wszystkich pozostałych dzieci z grupy.

Gość dominika_d
dzięki wielkie Teneryffa :) Widzę, że kalendarze popularne bardzo. Ja akurat nie wiem, czy bym kupiła kalendarz- chyba, że byłby rzeczywiście jakoś ładnie zrobiony... Ale zdjęcie grupowe to z pewnością- sama czasem wracam do swoich przedszkolnych zdjęć i nie wyobrażam sobie ich nie mieć :)

ja w tamtym roku kupiłam ten kalendarz - akurat u nas były fajne , nie jakieś nachalne i obciachowowe , powiesiłam w kuchni . . Do tego udało sie uzbierać dzieciaki na grupowe - z którego jestem bardzo zadwowolona , bo to niesamowita pamiątka . Dzieciaki miały wtedy po 2 latka , niektóre 1,5 roczku i niestety nie wszystkie dały sobie fotę zrobić , dlatego ja z tamtego roku mam tylko ten kalendarz i grupowe , bo na indywidualne nie dało sie mojej wojowniczki namówić . W tym roku zarzeka sie że będzie ładnie pozowac , no ale zobaczymy . Ja tam biore wszystko jak leci , własnie ze względu na pamiątkę . Generalnie zbieram wszystko : żłobkowe malunki , pierwsze kwiatki które dała mi córcia i które sama zerwała , pierwszy obcięty kosmyk włosków , mam nawet igłę którą w szpitalu po narodzinach pobierali jej krew z piętki , a no i jeszcze pępuszek odpadnięty :)

Gość dominika_d
:) up up

U nas nie ma fotografów na co dzień. Na mikolajki byl fotograf. Za komplet fotek dalam 15 zł. Zdjęcia byly beznadziejne, nieostre, rozmazane, brzydkie. Jedyne co to mialy mikolajkowe ramki. Nie podobały mi się. W tym roku biorę aparat i sama robię zdjęcia.

Gość dominika_d
jeśli tylko 15 zł za cały komplet, to możliwe, że to jakiś amator z kiepskim sprzętem robił... Bo jeśli ma się dobry aparat- to rzeczywiście zdjęcia mogą mieć nieciekawe ujęcia, być źle obrobione, nudne, przekolorowane itd., ale raczej nie nieostre i rozmazane. Ale w takim przypadku nawet 15 zł to dużo za dużo, skoro fotki były takie, jak piszesz :O

w poprzednim pzredszkolu fotograf bywal srednio 1 na 3mce i niestety zdj byly obowiazkowe do wykupienia po ok 30-35zl za 2-3zdj, nie bardzo mi to pasowalo bo zdj robie dziecku duzo a niepotzrebne mi takei jak dostawalam, jakbym chciala w wiekszym formacie to etz moge sobie takei wydrukowac :P raz w roku to jeszcze ale generalnie mi to nie pasowalo zwłaszcza jak byly z babcia i dziadkeim na okazje dnia babci a moje dziecko mialo z ciocia pzredszkolna bo babc i dziadkow nie ma...idiotyczne wyciaganie kasy natomaist w tym tyg ma byc fotograf w nowym pzredszkolu i ciakawa jestem co to beda za zdj :) 29zl 3 zdjecia i nieobowiazkowy zakup, mozna zdecydowac dopiero po ich zobaczeniu :) za to w zlobku bylo fajnie bo dzieci mialy robione grupowe zdjecie i uwazam to za swietna pamiatke zwlaszcza ze byly gratis :)

Gość frghjk
U nas w Zerówce przyszedł fotograf, cyknął jedno zdjęcie klasowe przed szkołą i zgarnął 5 zeta od każdego z dziecka

Gość dominika_d
myszsza: ale jak to obowiązkowe? Nie rozumiem... A jeśli kogoś nie stać/ ktoś nie chce? Jak można kogoś zmuszać i to jeszcze kilka razy w roku do zbędnego wydawania pieniędzy? Pierwszy raz się z czymś takim spotykam... A zdjęcia co 3 miesiące to też chyba lekka przesada...

Gość dominika_d
mysza: ale to było przedszkole prywatne? podpisywałaś jakąś umowę, że będziesz co 3 miesiące te zdjęcia kupowała? Naprawdę mnie to zastanawia... rodzice się nie buntowali? Strasznie to dziwne, ja osobiście byłabym mocno wkurzona- bo z jakiej racji TRZEBA kupić?

prywatne przedszkole i co miesiac bylo cos do zaplacenia dodatkowo a to teatrzyk a to sala zabaw a to jakis koncert, zdjecia itp oni z tymi zdjeciami zawsze celowali w jakies uroczystosci ze np na dzien matki i musisz kupic bo dzieci beda do tego ramki robic same albo ze na dzien babci i na przedstawieniu kazde dziecko ma to jako prezent dla babci itp no to jak kuzwa odmowisz i co to twoje dziecko bedzie z pustymi lapami bo mam chciala zaoszczedzic? zawsze byla gadka ze to przeciez tylko 15-25-39zl nikt sie nie buntowal bo 90% osob co tam chodzilo to sralo kasa wiec dla nich 25zl to tak jak dla mnie 25groszy teraz mam fajnie bo teatrzyk jest raz w mcu ale z komitetu rodzicielskiego, a zdjecia nieobowiazkowe :) ale za to kurna rytmika obowiazkowa na ktora moje dziecko prawie eni chodzi bo albo placze i nie chce albo w tym czasie spi a 12zl co mc trzeba zaplacic, ang mimo ze nieobowiazkowy to i tak wszyscy chodza i taniocha bo 23zl na mc a w poprzednim placilam 120zl za ten sam wymiar godzin

Gość dominika_d
Teraz rozumiem :) Rzeczywiście trochę chwyty poniżej pasa i ciężko odmówić.

Gość gość
Jak sie teraz cenia fotografowie w przedszkolach? I jaka cena za jakie formaty zdjec?

Gość gość
Na pewno raz na jakiś czas się taki fotograf zdarzy. W http://przedszkole-promyk.pl/ jednak te zdjecia nie są jakieś kiczowate, tylko naprawdę dobrze wygladają. No i żal dziecku odmówić, wiadomo.

Gość gość
U mojej córci w przedszkolu Biały Kotek http://www.bialykotek.pl/ był teraz fotograf i zrobili naprawdę fajnie zdjęcia :) potem będzie fajna pamiątka... a co do ceny to jakoś około 10 zł chyba. Także do przeżycia :)

Gość gość
To tanio u nas w tym roku byl juz zrobil trzy pozycje tj legitymacyjne 13 zl klasowe za 12 zl i takie w kostiumie pilota o zgrozo 39zl. Ale fakt pamiatka fajna. W tamtym roku byl większy wybór ale i fotograf super bo zaprosil rodzcow i nawet zaproponował ze jak kogoś nie stać to może sobie podczas przygotowań zdjęcia cyknąć. I tu wyszla fajna pamiatka bo zdjęcia byly robione na salce do zajęć korekcyjnych dzieci rozbiegane i oprócz pakietu mam ok 30 zdjec które sama robiłam w różnych pozach bo aby mu dzieci i rodzice nie przeszkadzali to wmiedzy czasie kazał się różnie ustawiać. Tak na godzien na szkole nie można robic zdjęć a tu fajna okazja

Gość gośćzenek
Sam robię zdjęcia e przedszkolu i czasami jestem kilka razy na miesiac ale rodzice maja wybór czy chca i jesli tak to które chca

U nas był dwa razy: - 2 zdjęcia 10x15 i 2 takie większe (jedna poza) plus grupowe 29 zł (nie można było wziąć samego grupowego) - odbitka 10x15 8 zł (było 8 różnych do wyboru), kalendarz 27 zł można było zamówić też obraz/kubek itp Nie było obowiązku zakupu...

Gość Viollka
Super, takie sesje zdjęciowe w przedszkolu to wspaniała pamiątka zarówno dla dzieciaków, jak i dla ich rodziców :) Podobają mi się tego typu inicjatywy. Teraz coraz więcej ciekawych akcji dzieje się w przedszkolach. Na przykład tutaj http://safari-krakow.pl w ofercie jest dogoterapia :)