Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość lolka898

Ubranka dla dzieci

Polecane posty

Gość lolka898

Drogie kobietki, Mam do Was pytanie, jak sądzicie...warto kupować nowe ubranka dla niemowlaków czy może lepiej kupować używane?

Gość nudziarka1
ja miałam i takie i takie, większość jednak nowych

Te najmniejsze w rozmiarach 56 i 62 mam w większości nowe. Dostałam od rodziny dużo większych ubranek. Tych malutkich nie kupowałam zbyt dużo. Najwięcej mam bodziaków i pajacy.

Gość to chyba zależy jak
stoicie finansowo. Ja kupiłam pełno uzywanych firmówek (wyglądały jak nowe bo wiadomo tak małe dziecko ich nie zniszczy). nowe miałam tylko te co dostałam od rodziny. Do 1roku nowych prawie nie używałam bo bym zbankrutowała. teraz córka ma 3latka i ubranka na dłużej starczają to mam większość nowych tylko ciuchy po domu kupuję używane

Gość lolka898
No właśnie...czy zawsze ubranka muszą być drogie? Dziecko wiąże się z gigantycznymi wydatkami. Ostatnio odszukałam stronke, na której można kupić ubranka taniej pod warunkiem, że sporo osób rownież kupi te ubranka. Byłybyście sklonne? Podeślę Wam przykładowego linka: http://www.mergeto.pl/merged-auction/6468/kaftanik-niemowlecy Bo ja bardzo chętnie nabędę je dla moich bliźniaków. ;)

Gość to chyba zależy jak
te kaftaniki są okropne, pierwszy guziczek jest tak wysoko przyszyty że miałam wrażenie że dziecko zaraz mi się udusi

Gość nudziarka1
ja dziekuje, bo już mam duze dziecko

Gość lolka898
Nie udusiłoby się. Poza tym zawsze ten jeden guziczek można zostawić niezapięty. Jeszcze myślałam o tych śpiochach http://www.mergeto.pl/merged-auction/6471/spioch-niemowlecy Na pewno minusem kupowania nowych ubranek jest fakt, że nasze pociechy bardzo szybko z nich wyrastają..szczególnie w pierwszych miesiącach życia. A skoro już o rozwoju maluszków mowa, kiedy Wasze maleństwa zaczęły siadać?

Gość nudziarka1
mój jak skończył 7 miesięcy

Ja takie śpioszki kupowałam na allegro, tylko tamte miały chyba napki w kroczku. Ponieważ wzięłam każdego koloru po 1 sztuce facet dał mi jeszcze rabat. To link do jego aukcji : http://allegro.pl/spiochy-spioszki-sliczne-100-r-56-najtaniej-robik-i1842026978.html Jak zaopatrujesz się u niego w ubranka, to nawet z kosztami przesyłki się opłaca.

Gość lolka898
Moje maluchy mają już 6 i jeszcze się na to chyba nie zanosi...:) Nie ufam Allegro. Raz kupiłam butelki dla maluszków, bo stwierdzilam że jak kupię więcej na Allegro to troszkę zaoszczędzę. Towary były uszkodzone...praktycznie z każdą z 7 butelek coś było nie tak. Potem były problemy z odzyskaniem pieniędzy. Tak samo, gdy kupiłam śpiochy...prałam zgodnie z zaleceniem, a po pierwszym praniu materiał skurczył się do tego stopnia, że nawet na lalke by to ubranko nie pasowało, a co dopiero na któregoś z moich chłopców. Tutaj jednak firmy muszą się bardziej dokładnie weryfikować. Stąd moje zainteresowanie w ogóle tym portalem. Ubranek co prawa jeszcze tam nie kupowałam, ale podkłady Revlon i tusz owszem...Transakcje bez zarzutu. Ale dziękuję serdecznie za linka, moze się przełamie. ;)

Gość Nie znosze drożyzny i bezguści
Faktycznie jak czasami oglądam niektóre zdjęcia to mi nie dobrze...Czy ludzie na prawdę już nie mają gustu? Albo myślą,że dziecko i tak sie nie zna, bo za małe to może każde paskudztwo nosic? Nie wiem, w każdym razie ja znalazłam sklepik, gdzie gatunkowo super, bardzo ładne i tanie, np kaftanik nie jak tam 13zł tylko 7,20!!! body za 8,50 albo moje ukochane skarpetki z grzechotką:D :D :D też coś koło 6 zł. Za przesyłke płaciłam tylko raz i na drugi dzień miałam już w domu. Jestem bardzo zadowolona, bo zrobiłam duże zakupy a mało wydałam, a to lubie:D stronka to www.wszystkodlamaluszka.com.pl obejrzyjcie sobie i porównajcie...