Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

agivp

do mam przedszkolaków

Polecane posty

dzisiaj w przedszkolu sie zdziwilam jak pani dala mi kartke do zaplaty 265zl. skoro dziecko chodzi do przedszkola na 5 godz. tych nie platnych i mam tylko sniadanie i obiad. za wrzesien wplacilam 96zl za posilki a dzis sie dowiaduje ze wsumie za wrzesien i pazdziernik mam 265 zl. moze wi ktos jak to jest naliczane? dodam ze corka ani raz nie byla dłuzej niz te godziny

sporo jak na tyle godzin :( córka zapisana jest na 10 h płacę ok 420 zł w tym 4 posiłki .Autorko może naliczyli jakieś dodatkowe opłaty np wyprawa ,rada rodzicielka ,skarbonka grupy?

chodzi na 5 godz - tych bezplatnych. nigdy nie byla dluzej, posilki sa wypisane ze obiad i sniadanie to 96zl. a tu nagle pani dzis mi daje karteczke 265. pytam sie jej za co? a ona mowi ze za wrzesien i pzadziernik, to pytam sie skad taka kwota bo dlamnie 96 +96 to nie 265 ,a ona mowi szeby isc di pani dyr. bo ona niewie, a pani dyr. niebylo, wiec juz sama niewiem. dodatkowe oplaty jak ubezpieczenie, wyprawka to placilam osobno, juz sama niewiem. moze jakis komitet? ale to chyba nieobowiazkowo i nie ponad 60zl

Gość to może być na rade rodziców
nie wiem ile jest w przedszkolu ale ja w szkole płaciłam 50 zł

czy obowiązkowo nie wiem :( w naszym wszyscy płacą bo z tej kasy kupują później jakieś drobiazgi na dzień dziecka , mikołaja itd na rok wychodzi ok 70-80 zł .Autorko masz na pewno swój egzemplarz umowy zobacz dokładnie bo tam powinno pisać jak naliczają opłaty za godziny chociaż jeśli Twoje dziecko chodzi tylko na darmowe to nie wiem:( bo rozumiem że do umowy zadeklarowałaś że dziecko będzie uczęszczać tylko od 8 do 13?

tak sprawdzalam umowe, jest napisane w niej ze corka bedzie uczesczac na bezplatne 5 godz. od7.30-12.30 i tak chodzi. posilki ma wpisane na umowie sniadanie i obiad - 96zl miesiecznie. nie bylo ani jednego dnia kiedy zostala by dluzej wiec mi wychodzi 192 zl a nie 265. niewiem za co te 70zl, panie przedszkolanki nie umialy mi odpowiedziec, dyrektorki nie bylo. dziwne. fakt faktem ze spoznilam sie z placenie , bo mialam zaplacic do 10 z gory a ja zaplacilam pod koniec miesiaca, ale to chyba nie odsetki 70zl. niewiem juz sama

najlepiej zrobisz jak w poniedziałek pójdziesz porozmawiać z dyrektorką :( ja również we wrześniu nie zapłaciłem w terminie tylko później ale to z winy przedszkola bo dopiero 15 wystawili nam kwity :(wiem że wielu rodziców ma kłopoty z opłatami ale nikt tak dużych odsetek nie ma

Gość rthfthrtyhrt
A czy twoje dziecko chodzi na zajęcia dodatkowe?rytmika, religia, tańce, angielski, logopedia za to wszystko się płaci.

moja mala na rzadne dodatkowe zajecia nie chodzi bo ona jest w grupie maluszkow. mieli konika i pieska jakiegos , ale to placilam przedszkolance tak poprostu ona sobie zapisywala a tak to nie. w poniedzialekn bede musiala isc do dyr. ale nie daje mi to spokoju