Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość iget31

Dzisiaj mama mego faceta zapytala kiedy planujemy miec dzieci

Polecane posty

Gość iget31

a jaj jej grzecznie odpowiedzialam ze nie chce miec dzieci mimo ze bardzo je lubie ( mam lat 31). Glupio sie poczulam bo ona zaczela glosno to komentowac, ze glupoty opowiadam, ze to nie do pomyslenia a jej maz popatrzyl na mnie ironicznie i skomentowal ze my zycia nie znamy ( ja z moim facetem). Mimo ze sa dobrymi ludzmi to ich komentarze mnie rozwalaja.Jak im prosto i dosadnie wytlumaczyc ze dzieci miec nie bede i koniec kropka aby sie w koncu zamkneli...

moi ciagle pytaja,jak mowie ze za rok to larmo,bo czemu tak dlugo:P kazdy chce byc dziadkiem,wiec sie nie dziw. po prostu trzymaj sie swojego zdania i tyle:)

dobry wybór ...:) im więcej ludzi nie uświadomi sobie , że nie będzie chciało mieć dzieci , tym lepiej dla tych dzieci...

Gość sherloczka
a to małżeństwo po ślubie kościelnym?

Gość iget31
wiosna 2012 mamy cywilny

Gość sherloczka
zgadzam się z revolver, ale na pewno rodzice faceta nie bardzo ;-)

Gość Kiedy dziecko?
Jakby każdy musiał je mieć. Mnie po pierwszym wiecznie pytano a wręcz sugerowano że pora na następne. W końcu się wkurzyłam i powiedziałam że nie jestem kobylka do rodzenia dzieci dziecko łatwo zrobić a trudno wychować i jak tak im się chce "dzieci bawić" (oczywiście pewnie nie więcej niż godzinę) to niech je sobie zrobią albo zatrudnia się w przedszkolu. Od tego czasu już nikt o tym nie wspominał

Gość ejże a ja nie teściowa
i nigdy nie trułam na takie tematy niedoszłej synowej ale....potem mi ona powiedziała że szkoda że nie gadałam o dzieciach, bo teraz ona ma zmarnowane i przeklepane, dzieci nie ma i pewnie już nie zdąży mieć, zresztą z tego powodu rozpadł jej się związek z moim synem (on bie chciał dzieci i żony) czyli i tak źle i tak niedobrze, jak teściowa gada o dzieciach to źle i jak śmie się wtrącać jak nie gada o dzieciach, to też źle bo nie zapobiegała zmarnowaniu możliwości realizacji macierzyństwa przez niedoszłą synową nie zauważającą upływu czasu, wyczerpania zegara biologicznego, i nie przewidującą tego że mimo początkowego niechcenia dzieci to potem ten brak dzieci staje się dla niej tragedią nie dogodzisz i nie przewidzisz dodam tylko że bardzo lubie tę niedoszłą synową i bardzo żałuję że nie stała się synową otoczona wianuszkiem dzieci, bo teraz jest to jej największe i nierealne marzenie A do autorki napiszę............zauważ że matka twojego XXX, którego nazywasz tylko facetem, czyli nikim,........ta matka jeśli pyta o planowanie dzieci, to znaczy że cię akceptuje nawet jeśli jesteś tylko "czymś tam nieokreślonym przy tylko facecie"....ani z ciebie żona ani narzeczona, ot ...jakaś tymczasowa "panienka" przykumplowana do TYLKO faceta I nikt ci nie każe mieć dzieci...nie każda kobieta musi mieć dzieci, i nie każdy facet musi mieć dzieci......macie prawo nie chcieć........i macie prawo jawnie i poważnie wyjaśnić swoje decyzje bliskiej rodzinie....raz na zawsze skończa się te tematy , bo wynikaja z niewyjaśnienia.