Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość dzik jest dziki

kogo stronę trzymać?

Polecane posty

Gość dzik jest dziki

mam znajomych,którzy znaleźli czek pewnego człowieka na 20.000zł.ten człowiek nie wie że go dostanie bo to zwrot z zagranicy,chyba że tam zadzwoni i zapyta czy dostanie takowy więc jest to sprawa niepewna, znajomi chcą podrobić jego dokumenty i wybrać czek,tłumaczyłam że powinni go zwrócić przecież to dużo kasy i na pewno ktoś na nie czeka,oni twierdzą że ta kasa jest warta grzechu.Boje się że mogą za to pójść siedzieć.Wiem co to za człowiek i wiem jak go znaleźć co robić?

Gość dzik jest dziki
nie czepiaj!

Gość oto co masz robić
Zabierz znajomym ten czek i oddaj temu człowiekowi. Bądź uczciwa. Możesz też go zniszczyć/

Gość aha ii ach
kategorycznie im powiedz, ze idziesz na policje. Gratuluję znajomych, tak w ogóle :o

Najlepiej nie rób nic A jeśli juz koniecznie chcesz to naciskaj na znajomych - to co robią to zwykła kradzież - można za to siedzieć

Gość aha ii ach
Aaa, nie doczytałam, że go znasz. To mu powiedz, po prostu. Nie boisz się, ze ciebie też tak kiedys ci "znajomi" potraktuja, w innej sprawie byc może?

Gość dzik jest dziki
to są nowi znajomi sama jestem w szoku że tak postępują,ostatnio pożyczyłam im trochę kasy i oddali w terminie,jeśli coś mi trzeba było to pomogli,naprawde nie wieżę że można kogoś okraść i to na taką kwotę.zapamiętałam nazwisko gościa i znalazłam go na NK i nie wiem czy mu nie napisać po prostu anonima żeby zadzwonił do socjalu za granicą i zapytał o kase?

Gość zrób tak jak napisałaś
anonimowo przekaż właścicielowi czeku wiadomosc

Gość dzik jest dziki
znajomi mieszkają na jego byłym mieszkaniu i boje się że on tu przyjedzie i powie że ktoś mu dał znać że socjal coś wypłacił i że szuka czeku,w tedy oni się domyślą że to ja bo tylko ja o tym wiem

napisz do niego jako socjal,że powiadamiasz Pana o wysłaniu czeku , nie wiem o co dokładnie chodzi, ale tak sensownie na ten temat napisz

Gość vds
powiedz znajomym ze nie zgadzasz sie na to i powiedz wprost ze jesli sami nie oddadza tego czeku to nty to zrobisz..nie boj sie, i nie dopusc do tego co chca zrobic te bydlaki, straszne, nie wierze az

Gość dzik jest dziki
ale trza mieć tupet żeby coś ukraść,to ja spać nie mogę z myślą o tym a oni na luzie gadają jak by tu załatwić lewe dokumenty

Gość dzik jest dziki
napisalam temu człowiekowi,trudno najwyżej ci znajomi się obrażą ale to może i lepiej bo tacy ludzie to nie pewni może kiedyś mnie okradną

bardzo dobrze, gratuluje odwagi, zrobiłas coś dobrego :)