Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość mamuśka może już niedługo

Ile potrzeba pieniążków na dziecko?

Polecane posty

Gość Nie jest łatwo to tak wszystko
wyliczyć, bo choćby kwestia karmienia jest nieprzewidywalna, czy będzie się karmić naturalnie (taniej), czy mm od razu. U nas było tak. Koszt porodu 4 tysiące, wózek 3 tys, fotelik ok 400 zł, szczepienia ciężko wyliczyć, bo odbywaja się 'w ratach". Generalnie 200 - 300 złotych jedna dawka danej szczepionki. Mleko mm ok 32 - 38 złotych za 800 g dobrego mleka modyfikowanego. Łóżeczko, ubranka, pościele - drobniejsze sprawy, ale jak razem wszystko zliczyć, to też trochę wyjdzie. Zabawki, czy "umilacze" zycia, jak huśtawka bywają drogie ok 400 - 600 złotych. Jeśli planujesz nianię elektroniczną to też spory koszt. Ogólnie trzymam kciuki. U nas na dniach pojawi się drugie maleństwo:)

Gość kornelia 3000
dziewczyny co wy macie z tymi szczepineiami. my mamy wszystkie za darmo w ramach nfz, za jakie szczepienia wy tyle placicie? rece opadaja

Gość do autorki.....moze ja
ja miałam cc w prywatnej klinice.koszt-10 tys.do lekarza tez chodziłam prywatnie.w sumie na wizyty wydałam ok.3200.do tego 2x usg 3/4d-500zł(za 2 usg).teraz bedzie pierwsza szczepionka-6w1 hexa-koszt ok.200zł.wózek,łózeczko,ubranka-wszystko kupowaliśmy sami.nie wiem ile dokałdnie na to poszło.wózek z fotelikiem-1900zł,łóżeczko 340zł.

Gość kornelia 3000
10 tys dalas za cos co za darmo moglas miec, ale myslenie widac cie boli :)

jestesmy dobrze sytuowani i prawde mówiac 10tys w ta czy we wtą nie robi nam roznicy :)

dałam bo miałam.chciałam rodzic w konkretej klinice i chciałam zeby cc robił mi konkretny lekarz.a kombinowac i oszukiwac nie zmaierzałam.rodzic sn tez nie chciałam.a ze było mnie stac,to opłąciłam sobie poród w Damianie.

ten post o 16:40-ze jestesmy dobrze sytuowani to nie ja pisałam.ktos sie podszył. tak wiec autorko,jezeli czujesz instynkt to nie czekaj.jak ktos napisał,pokoik mozesz urzadzic pozniej.

Gość zielone konwalie
kornelia 3000 a czego ci ręce opadają, skoro to nie twoje pieniądze na szczepionkę??? hyyy??? ja szczepiłam płatną bo miałam zalecenie od neonatologa i neurologa, ponieważ synek był wcześniakiem i takie dzieci od razu powinny mieć szczepionkę lepiej oczyszczoną i żeby zminimalizować liczbę kłuć dziecka. Nooo tylko że mi też nikt nie powiedział że wystarczyłby glejt od neonatologa tudzież neurologa, że wskazania do szczepionki 5w1, to miałabym refundowaną przez sanepid. Ale to tym nikt nie mówi, bo tak zarabia się na wczesniakach chociażby. Zresztą, jak ktoś chce szczepić płatną to mnie nic do tego.

Gość dkorneliaaaa
wlasnie mi chodzi o takich idiotów jak ty co skierowan nie biora i wywalaja wlasna kase. ja ani grosza na zadne szczepionki nie wydalam :)

Gość dkorneliaaaa
i po zatym co to za lekarze co ci ja zlecili? jak i zlecili tyo i skierowanie na nia powinni dac ale ty szara myszko geby nie umialas otworzyc po to co ci sie nalezy, ale glupi ludzie nigdy pieniedzy miec nie beda

Gość taka sobie ja bez logowania;)
Mnie tam zawsze bawi, ze takie panny przed 30 co to zarabiaja dziesiatki tysiecy miesiecznie, hata, dwa samochody, wycieczki ( nie widzicie, ze to zawsze w takiej kolejnosci idzie? :D ) Bóg wie jakie oszczędnosci na koncie.. i siedza na kafe i sie rozwodza nad swoim zajebistym zyciem ;) Normalne znajome, karmiac bebilonem, zakladając Pampersa kilkukrotnie powtwierdzily kwote ok 500 zl miesiecznie na dziecko.. Wiadomo wyprawka , ale to tez cena nie oznacza odrazu jakosci, wystarczy przejrzec allegro jakie mebelki sa za doslownie grosze od producenta! Ale nie musza byc tak samo wygladajace ale za 20 tys. byleby kolezanka widziala i na kafe mozna bylo napisac.. ;) Moj ty swiecie, a czlowiek tu cieszy sie na ten dzien az wezmie malenstwo w rece.. Niektorym to nie wystarczy.. przed poczeciem zapisy do prywatnego przedszkola w Warszawie obowiazkowo!

Gość zielone konwalie
słuchaj żabko, ja nie powiedziałam że nie mam kasy! tylko że mnie nie poinformowali że te 5w1 mogą być w pewien sposób refundowane, po spełnieniu danych wymogów, a powiedziała mi pielęgniarka środowiskowa już po 1 szczepieniu, a to już było po fakcie, więc machnęłam ręką, stać mnie było na tą szczepionkę. Ale za to widać ciebie baaaaardzo boli serce że kogoś stać i na tą szczepionke, i na to że jakaś tak dziewczyna dała 10tys. na poród, stac ją to dała! ma rodzić w państwowym bo ty tak chcesz, i żeby cie serce o zawał nie przyprawiło że ktos ma więcej??? :O hahhahaha doooooobre, szara mysz może z ciebie, bo tak się troszczysz o cudze pieniądze, koń by się uśmiał :D bo mnie to lotto nawet jak ktos jeździ wózkiem za 10tys. chce i stać go to se wozi, boli cię o to głowa??? hahahahhah

Gość a ja zaszła w ciąże w 17 lat
i nic nie miałam i co, dziecko tak dużo ni kosztuje. W łużeczku może spac z tobą, można kupic tetrówki, wózek używany lub wcale. Jedzenie to najpierw karmisz własnym mlekiej, potem tym co ty jesz i git. Zyje i mało choruje. Teraz znowu jestem w ciazy i mówię da się. Nawet jak ojciec dziecka nie pomaga, wtedy alimenty, rodzice i jakos idzie, a potem dziecko na strośc ci przynajmniej wody poda.

Gość buhhahhaa,,,....///
najbogatsi Polacy to wg was mają pół miliona?!? To niby jest tak mega dużo? Co za gimnazjaliści tu siedzą..

Gość dkorneliaaaa
boli mnie glowa gdy czytam wypowiedzi takich idiotek jak ty, o sprawy zadbac nie umie tylko gały wytrzeszcza juz po fakcie i bidulke pielegniarka śr musi informowa :)

Gość skóra z niedźwiedzia
"najpierw karmisz własnym mlekiej" jak ci się uda, jak masz chęć, pokarm i jak dziecko da radę Na starość wody poda? :D A skąd taka pewność? Jak zechce to poda.

Gość dkorneliaaaa
dokladnie, przeciez pół miliona o którym tu ktoras palnela to 500tys zl.

Gość zielone konwalie
oooooojjj żeby ci żyłka nie pękła tak się martwisz o cudze pieniądze noooo tak, skoro w portfelu krucho, daj se siana dziewczyno, jedyne co się możesz dowartościować to kafe hahahahahahah

Gość dkorneliaaaa
stray oklepany teks o dowartosciowywaniu sie :) zal jeden wielki zal... obudź sie bo nastepnym razem też wytrzeszczu dostaniesz a ktos sie tylko usmieje z takiego baranka :)

tobie szmato to nawet pewnie dziecko wody nie poda, a prędzej wódy, haha:-)

Gość taka sobie ja bez logowania;)
Nie no polewa :D

Gość zielone konwalie
odczep się ode mnie, mnie naprawdę nie interesuje że ktoś wydaje i ile wydaje na szczepionkę, że kogoś stać na prywatny poród, tak ci ciężko to pojąć??? zresztą w ani jedym poście ci nie ubliżyłam, ale z twoje strony juz się naczytałam o idiotce, baranie, bidulce! I to ja się dowartościowuje dowalając komuś epitetami???? jesteś anonimowa i myslisz że to ci daje prawo wyzywać mnie????? pytam jakim prawem???? nie umiesz dyskutować jak ludzie na poziomie to zamilcz, bo chamstwa nie znoszę.

Autorko widzę że już zebrało się stadko szczekaczek wszechwiedzących.Tak wygląda każdy temat założony na kafe.Odszczekiwanie i wymądrzanie się.

wydawac na szczepionki to już przegięcie. Przeciez epidemii nie ma. Kasę na takie głupoity to tylko debilki wydają.

Autorko widzę że już zebrało się stadko szczekaczek wszechwiedzących.Tak wygląda każdy temat założony na kafe.Odszczekiwanie i wymądrzanie się.

Gość dkorneliaaaa
:) :D

Gość dkorneliaaaa
ciąza w wieku 17 lat to też patologia :D:)

Gość dkorneliaaaa
i jeszcze kolejne dziecko w drodze i nowy konkubent na karku :D cud miód idiotko :D

odpierdol się odemnie szmato nie wyruhana

to była planowana idiotko, i wara od moich chłopaków dziwo zza krzaka