Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

kamil5020

szansa na rentę zdrowotną?

Polecane posty

Witam, czy mam szansę na jakąkolwiek rentę jeśli jestem po 1 artroskopi (7lutego tego roku) później 3 razy miałem fizioterapię (zabiegi po 10 razy/ 5 dni w tygodiu = 2tyg. ) chodzę cały czas o kuli. Miałem usunięte z nogi ciało hoffy oraz duży fragment fałdu podrzepkowaego. (diagnoza była inna przed artroskopią/ uszkodzenie w lewej nodze tylniego roku łąkotki przyśrodkowej) Byłem przed wczoraj u lekarza, dał mi skierowanie do szpitala na ponowną artroskopię bo mówił, że coś może być tam w nodze nie tak :/ Odczuwam ból ale do zniesienia. Jestem uczniem średniej szkoły. z domu na przystanek mam kilometr, z PKS'a w mieście do szkoły mam 1,5km. pod górkę cały czas. szkoła jest bardzo duża masa schodów. Jest to bardzo męczące, po zajęciach trzeba wrócić jeszcze do domu. Czy należała by mi się jakaś renta zdrowotna za coś takiego?

Gość fsa
Twoim rodzicom przysługuje dodatek pielęgnacyjny jeśli się nie mylę. Ale chyba musisz mieć orzeczoną niepełnosprawność (nie jestem pewna, może wystarczy jakiś papier od lekarza?). Gdybyś miał niepełnosprawność mógłbyś też się starać o dofinansowania z PFRON-u, np. na komputer czy zwrot za dojazdy. Na rentę nie masz co liczyć.