Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość da sie czy sie nie da

Rozmiar po porodzie

Polecane posty

Jestem ciekawa po jakim czasie (i czy w ogóle) po porodzie wróciłyście do swojego rozmiaru. dwa miesiące po porodzie mam wesele siostry i zastanawiam się czy są szanse, ze zmieszczę się w moje 38 lub ewentualnie 40.

Gość z zapytaniem
to się okaże

Gość .................!!
jak tylko wrocilam ze szpitala miescilam sie w swoje spodnie roz. 36 lub 34 ;) a dwa tyg po porodzie chodzilam w obcislych bluzkach :)

Gość Tymiankowa mama1
Myślę, że spokojnie dasz radę zmieścić się w 1 rozmiar wyżej, tylko kup sobie jakąś bieliznę wyszczuplającą, bo jednak skóra na brzuchu jest przez pewien czas bardziej wiotka i brzuch może być wystający. Kobiety po ciąży wyglądają bardzo różnie. Jedne mają problemy, żeby wagę zrzucić, a inne już w dniu porodu ważą mniej niż ważyły przed ciążą (przykład - moja bratowa). Ja bez żadnych ćwiczeń czy diet (za to wpychając w siebie całą masę słodyczy) miałam po 5 miesiącach od porodu 1kg i kilka cm w pasie więcej, no i tak mi już zostało.

Gość mozna
ja wrocilam bezproblemowo,w ciagu 2miesiecy,a nawet zeszlam z 38 do 34/36 byc moze jest to spowodowane tym,ze karmie piersia juz 9 miesiecy

Gość powiem ci tak
w jakieś 5-6 tygodni po porodzie założyłam swoje dżinsy w rozmiarze 38 i spokonie się dopięłam, ale ciągle mam sporo większe piersi wiec niektóre bluzki się nie dopinają :P, a do wagi wróćiłam akieś 2 tyg temu - po 8 miesiacach od porodu. Czyli z sukienkami może być różnie, a i brzuszek czasem flaczkowaty parę miesięcy.

Ja zawsze jestem tego samego rozmiaru, moja waga sprzed ciąży jest taka sama jak kilka dni po porodzie.

Gość .................!!
ja wam powiem z wlasnego doswiadczenia :) jak sie uprawia sport przed ciaza to po porodzie on sam od razu wraca do swoich rozmiarow ;) tylko trzeba o siebie zadbac przed ciaza :) pamietajcie o tym :) jak tylko urodzilam dziecko od razu brzuszek zrobil mi sie plaski :)

Hehhe, ja przed ciąża wcale o siebie jakoś nie dbałam, a sport to ostatnia rzecz, o której mogę powiedzieć, że lubię :D

Gość .................!!
Tamila masz swietne geny ;)

ja na drugi dzien weszlam w spodnie z przed ciazy, tez jakos specjalnie nie dbalam wczesniej o cialo, tj sporty i takie tam. brzuch tez od razu praktycznie plaski juz jak z porodowki wracalam na sale to nie bylo widac brzucha, ehh mam to po mamie:)

ja przed ciążą ćwiczyłam tak raz w tygodniu coś, teraz też zaczynam trochę, ale juz przytyło mi się z 5 kg a to dopiero 13 tydzien, wiec obawiam się, ze się rozstyje jak świnia.

Zależy ile się ruszasz i ile przytyjesz, ja wracałam do rozmiaru sprzed ciąży pół roku... a przytyłam 25 kilo i większość ciąży leżałam. Tylko chcę schudnąć jeszcze.

no ja własnie mam takie ciało, ze jak się nie ruszam to tyje. a że pierwsze tygodnie czułam się masakrycznie, więc ciągle po pracy leżałam, w weekend tylko spałam. nawet na sprzątanie nie miałam siły i tak szybko przybrałam na wadze. teraz już się lepiej czuje, więc powoli się zaczynam ruszać, typu spacer, dzisiaj chwile potanczylam ;) kurde strasznie się boję, że zrobię się gruba i brzydka. wiem, ze to nie jest najważniejsze, bo dziecko itd., ale tak mam po prostu.

Kurcze, no ja nie wiem skąd te geny, bo w mojej rodzinie takich chudzielców raczej nie ma.... :)