Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

fatimka84

POMOCY chce odkupić winy i kupił pierścionek !!!!!!!!!!!!

Polecane posty

Hej niewiem co mam zrobić pomożcie Jestem z facetem od 5lat - 3lata mieszkalismy razem w anglii 1,5 roku jestesmy w polsce. On ma trudny charakter palił i nadużywał zioła codziennie kilka skrętów - teraz nie pali od 4dni bo tydzien teu z nim zerwałam, oprócz tego kilka razy mnie okłamał, w między czasie obiecywał tez ze rzuci i nic, a wczoraj przyjechał do mnie i kupił mi pierscionek na zaręczyny bo poczuł że to naprawde koniec, dodam że wczesniej na gadkę o pierścionku czy slubie, smoiał się i mówł jeszcze przyjdzie na to czas i sie smial itd. On ma 3o lat w marcu ja 11go paź27.żeby było mało to od roku pisze do mnie chłopak który jest we mnie zakochany i chce ze mną być, a mój obecny/były partner nie daje za wygraną, tylko czemu dopiero teraz i czemu stawia mnie w takiej sytuacji ;(((( kiedy mu mówie ze dosc ze juz dłużej tak niechce to on mi pierscionek kupuje ;((( powiedzialam ze odpowiedz uzyska w moje urodziny i co mam zrobić pomocy !!!!

Gość kokoszanelllll
dziwne te twoje problemy piszesz jakbys była zagubioną zidiociałą 12-latką która nie wie co ma z ćpunem zrobić

Wiem właśnie, a teraz jak tydzien temu się z nim rozstałam to nie pali cały tydzien i kupił mi pierscionek i co ja mam zrobic myslicie ze sie zmieni i faktycznie przestanie palić i nie bedzie mnie kłamał;((( jak pali od 6 lat wczesniej co weekend i co kilka dni a pozniej od 3 lat codziennie kilka skrętów ;( i co?

a skąd wiesz że nie pali skoro nie masz teraz kontroli nad nim to że tak mówi to sobie możesz w dupe wsadzić życie ćpuna to jedno wielkie kłamstwo

kochana ten pierścionek to tylko trik by zagłuszyć twoje sumienie owszem może cię kochać tego nie neguję ale zastanów się czy go kochasz i czy on jest Ciebie wart. zastanów się też co chcesz zrobić z jego nałogiem jeśli ci nie przeszkadza to ok a jeśli chcesz żeby z tym skończył to musisz być konsekwentna niestety. Ja bym zrobiła tak jeśli w ogóle bierzesz pod uwagę wspólną przyszłość po pierwsze szczera rozmowa co zamierzasz zrobić z nałogiem (długo jest uzależniony bo jeśli tak to będzie chyba potrzebna terapia) i twoja kontrola są testy jeśli nie potrafisz do końca tego rozpoznać po jego zachowaniu, po drugie co ten pierścionek właściwie ma znaczyć czy chce dzieci itp. musisz sama wyczuć czy jego intencje są prawdziwe... i oczywiście posłuchać serca :D ale według mnie nie będzie łatwo więc jeśli nie masz silnego charakteru to nie polecam tej drogi. bo to ciężka praca z uzależnieniem..

Nie zmieni się. jak sytuacja z toba wróci do normy to palenie tez wróci do normy. Potem sie rozstaniecie, on rzuci ty mu wybaczysz zejdziecie sie zacznie palic po jakimś czasie zacznie ci to przeszkadzac i sie rozstaniecie on rzuci zioło i zacznie przepraszac...

kochana ten pierścionek to tylko trik by zagłuszyć twoje sumienie owszem może cię kochać tego nie neguję ale zastanów się czy go kochasz i czy on jest Ciebie wart. zastanów się też co chcesz zrobić z jego nałogiem jeśli ci nie przeszkadza to ok a jeśli chcesz żeby z tym skończył to musisz być konsekwentna niestety. Ja bym zrobiła tak jeśli w ogóle bierzesz pod uwagę wspólną przyszłość po pierwsze szczera rozmowa co zamierzasz zrobić z nałogiem (długo jest uzależniony bo jeśli tak to będzie chyba potrzebna terapia) i twoja kontrola są testy jeśli nie potrafisz do końca tego rozpoznać po jego zachowaniu, po drugie co ten pierścionek właściwie ma znaczyć czy chce dzieci itp. musisz sama wyczuć czy jego intencje są prawdziwe... i oczywiście posłuchać serca :D ale według mnie nie będzie łatwo więc jeśli nie masz silnego charakteru to nie polecam tej drogi. bo to ciężka praca z uzależnieniem..

Vamos to nie jest reguła każdy człowiek jest inny są specjalne terapie które mogą mu pomóc tylko teraz pytanie czy autorka tego chce czy chce bawić się w jego 24 h opiekunkę bo niestety nad osobami z uzależnieniem trzeba mieć kontrole taka osoba niestety przez pierwszy okres odstawienia może mieć naprawdę trudny charakter ale to minie.. Dobrze by było paradzić się psychologa. Jeśli nie chce tego robić w cztery oczy na początek można poszukać czegoś w internecie jest dużo informacji można nawet uzyskać poradę psychologa.

macie racje, ze jak pod tyłkiem się pali to nagle pierscionek slub i dzieci zioło pali 5 lat a ostatnie 3lata codziennie w duzych ilosciach, teraz NIE pali tydzień i kupił mi pierscionek a co jak za miesiąc zacznie palic itd. wiem ze jestem glupia bo inna dawno kopła by w d....e ale mam taki glupi charakter;(((.Przez tyle lat pierscionka nie kupił a teraz sie obudził niewiem mam dość ;( dziękuje za odp. naprawde mi lepiej jak to czytam

Gość drftgyhujik
yy dziewczyno zrywasz z nim przez ziolo??ja z moim narzeczonym codziennie wieczorkiem na sen palimy

Gość drftgyhujik
gorszy jest alko od jarania

Ale ja jestem inna niz Ty i Twoj chłopak, nie mam nic przeciwko itd. ale on pali przed praca i całe popoludnie po pracy a jak nie pracował to palił cały dzien bo miał firme którą ja prowadziłam a teraz wszystko pada duzo zeby pisac na serio ziolo jest glownym proboemem w naszym "związku"

Gość drftgyhujik
oj noto kochana ci wspolczuje;/ my teaz w uk mieszkamy wiec tu jest lepszy dostep ale niema mowy otym zeby palic w ciagu dnia czy z rana;/ wieczorkiem na sen i tyle noto ladnie twoj sie wpierdolil a niemozesz mu postawic takiego ultimatum zeby np tylko wieczorem sobie zajaral??powiedz ze albo wieczorkiem na sen albo wogole ja tak zrobilam

pOstawiłam mu ultimatum że w weekend a w tygodniu praca albo weekend i raz w tygodniu na wieczór tydzien tak było a pożniej kłamał ze nie palił i znowu zaczął normalnie :( kapa no

Gość do wypowiedzi powyżejj
Naprawdę myślisz, że on przestanie palić w ciągu dnia jak mu postawisz ultimatum ??! Otóż, to jest już nałóg, z nałogiem się NIE DYSKUTUJE !! albo się idzie na terapię i do psychologa, albo się nie polepszy. To tak jak z alkoholikiem, żeby go wyleczyć, MUSI CAŁKIEM PRZESTAĆ PIĆ, BO ON NIE POTRAFI KONTROLOWAĆ ILOŚCI używki. Jeśli zacznie od malutkiej ilości, to znów wpadnie w ciąg. Nie da się mniej palić, jak już jest się od czegoś uzależnionym, rozumiesz ??!

Gość do wypowiedzi powyżejj
Uzależniony SAM MUSI CHCIEĆ SIĘ ZMIENIĆ I CHCIEĆ SIĘ LECZYĆ nie da się go zmusić, jeśli nagle otrzeźwiał, to jest podejrzany. Widać, że Cię nie docenia !! naprawdę chcesz takiego chopa?? chcesz za niego zawsze prowadzić interes, chronić go przed skutkami jego własnych błedów i głupot?? chcesz go zawsze ratować z opresji i wyręczać ?? Jeśli odpowiedziałaś TAK na poprzednie pytania, to już znasz odpowiedź, tylko potem się nie żal. Ja jestem w podobnej sytuacji. Mój poprzedni kandydat nadużywał alkoholu i miał słabość do kobiet. Jak zerwałam z nim kontakt na 2 miesiące, to nagle otrzeźwiał i poszedł się leczyć. Nie pije już rok, stale chodzi na terapię do psychologa. Twierdzi, że już nie ma słabości do kobiet i ja jestem tą jedyną. Szkoda mi go, kocham go, ale strach zostaje, że wrócą do niego te nałogi. Też mam już innego kandydata, na którego mogę zawsze liczyć, więc jego chyba będę się trzymać, bo mu UFAM !! tamtemu raczej już nie zaufam, mimo że chciałabym... Powiedz coś więcej o tym drugim facecie, który jest w Tobie zakochany, jaki jest z charakteru? co robi? co o nim myślisz?

Gość witam proszę o odpowiedź
co trzeba robić żeby mieć kasę na parę skrętów dziennie?

Gość ona zielona napalona
Ale musisz być pierdolnięyta skoro 5 lat siedzialaś z idjotą bez muzgu:D:D:D Buahaha. Tak wez pierscionek kretynko .chciała bym poznac tego chlopaka ktory zamiast muzgu od palenia ziola ma juz sieczke.No i niech taki zrobi ci dziecko które pózniej pod wplywem narkotykowpomyli z kurczakiem i upichcia go w mikrofali.Gratuluje. Juz byla glośna afera jak nacpani rodzice tak zrobili z wlasnym dzieckiem. Akiedy rano sie ockneli bylo juz zapozno bo dziecko zezarli.Teraz siedza w kryminale. Matka jak sie wypowiadała to od lat nie moze nic jesc bo jak sobie przypomni ze zezarła wlasne dziecko to ma odruch wymiotny. Więc zycze powodzenia wszystkim cpunom

No więc tak, tamten jest kochany, ufam mu, czeka na Mnie od roku na to jaką decyzję podejmę, przystojny, dobry, pomocny zawsze uśmiechnięty, znam go już długo mieszka niedaleko, ale teraz tez powiedzial mi zebym sie zdecydowala bo on bardzo chce ze mną być, ale ile moze czekać, nie pije(tylko okazyjnie), nie pali(zioła), jest normalnym facetem, zaradny i ambitny. Czuje ze w nim się zakochałam, ale szkoda mi tych lat z tamtym i jego, glupia jestem wiem ...

Dzięki za szczerość, ale kretynką nie jestem, nie znasz mnie więc nie oceniaj jaka jestem. Mam słabszy charakter od Ciebie i dlatego Mnie nie rozumiesz.

zastanów się czego chcesz bo potem nie będzie odwrotu twojego obecnego czeka długa terapia naprawdę bez niej nie wyjdzie a nawet po niej będziesz musiała go kontrolować a te lata razem ok możesz żałować ale potem możesz żałować że nie wybrałaś drugiej opcji. Może spróbuj z tym drugim dzięki temu twój obecny będzie miał kubeł zimnej wody jak ci spasuje ten związek zostaniesz w nim jak nie to możesz zawsze wrócić do ćpuna a on podejrzewam że po czymś takim będzie chodził jak w zegarku bo będzie wiedział że zawsze możesz odejść :D

85atka :))) uwielbiam Twoje wypowiedzi i dziękuje... Wiesz mam taki charakter że jestem cholernie sentymentalna, ale własnie sie boje ze bedzie tak jak wczesniej, że teraz jest miedzy nami zle a potem jak wroci wszystko do normy to on kątami bedzie podpalać, żal i go no ale hmmm w teym momencie bede musiała być egoistką i myślec tylko o sobie no bo inaczej zawariuje jak tak żeyc dalej będe

jak wcześniej pisałam był u Mnie i dalej to samo że chce żebym mudała szanse,płacze błaga smsy wysyła itd, Mnie tez to męczy bo wiecznie rozpamiętuje, ale boję się co będzie później niewiem co robić, a najlepsze jest to że ten drugi też pragnie ze Mną być :((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((( mam naprawdę dość