Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Maniaaaaa

Kiedy się spodziewać porodu?

Polecane posty

Gość Maniaaaaa

Witam. Według ostatniej miesiączki lekarz stwierdził, że obecnie jestem w 35 tc, według Usg dziecka jestem w 37, 38 tc. Czy możliwe jest, że dziecko jest starsze niż ciąża, czy jednak do zapłodnienia doszło wcześniej? Dodam, że mam od kilku dni dziwne objawy: biegunke, wymioty, senność i czytałam w internecie, że mój organizm się oczyszcza, bo poród może nastąpić lada moment. Lekarz za to mówi, że nie możliwe jest abym już miała rodzić, bo od ostatniej miesiączki jest dopiero 8 miesiąc... Szczerze, nie rozumiem nic z mojej ciąży :( Cieszę się na przyjście dziecka, bo to moja pierwsza ciąża, ale im bliżej do porodu, to panikuje, a nie mam z kim o tym porozmawiać... mąż sam nie jest doświadczony, przyjaciółki nie mają dzieci, a lekarz dziwnie prowadzi moją ciąże. ;(

Gość mama taka jak inne
po prostu masz duże dziecko i dlatego tak wychodzi na USG.

Gość hmmmmmmmmm....
sprawdź, jaki miałaś termin porodu z usg w okolicy 10-12 tc. Do tego momentu wszystkie dzieci rozwijaja się mniej więcej tak samo. Potem wzrost dziecka indywidualizuje sie i juz termin porodu nie jest miarodajny.

Gość povvoodka
Nie świruj, wkręcasz sobie. Jedno dziecko sie rodzi w terminie i ma 2800 g i 47 cm, inne sie rodzi też w terminie i ma 4500 g i 60 cm. To albo to drugie powinno sie było już 10 tygodni wczesniej urodzic, albo to pierwsze powinno zostać przenoszone o 10 tygodni, zeby pasowac w norme. Oczywiscie moze być tak, ze urodzisz już lada dzień i to bedzie jak najbardziej ok, ale raczej jeszcze trochę poczekasz. Poczekaj, co bedzie. Moze po prostu jakieś świństwo zjadłaś

Posłuchaj kochana... kiedy Twoja ciąża ma 35 tydzień, Twoje dziecko ma 33 tygodnie. Zawsze o 2 tygodnie jest mlodsze dziecko od ciąży. Poczytaj troche w książkach a się dowiesz :)

Lekarz twierdzi, że masz 38 tydzien. lekarz ma prawo i moze pomylic się o 2 tygodnie w przod lub 2 tygodnie w tył poniewaz nigdy nie jest wiadome dokladnie kiedy doszlo do zaplodnienia :) Poza tym zbieraj manatki i szykuj torbine do porodu :) ja juz jestem po 2 naturalny i cholernie Ci zazdroszcze :) bylam znieczulona tylko 5 minut przed wyskoczeniem moich dziewczynek ( odstep lat 4 ) zabawa, usmiech na twarzy, cos wspanialego, mogla bym rodzic co tydzien :) Powodzenia i pamietaj, że to najpiekniejszy moment w zyciu kobiety !!!