Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Motylla85

pytanie do osób pracujących w księgowości

Polecane posty

Bardzo proszę o informację jak udało Wam się znaleźć pracę w księgowości. Ja jestem po studiach i po kursie księgowości, niestety bez doświadczenia nikt nie chce nawet słyszeć o mnie, a gdzieś to doświadczenie trzeba przecież zdobyć. Wysyłałam nawet prośby do firm o staż, czy pracę jako asystent żeby po prostu się nauczyć i mieć w papierach, w ogóle nie chodzi mi o zarabianie na początku tylko po prostu zeby potem udało mi się gdzieś znaleźć zatrudnienie. Już zaczynam wątpić w to, że kiedykolwiek zostanę księgową bo po prostu nikt nie chce dać mi takiej szansy :-(

Gość fdkdf
a moze sprobuj na poczatek dostac sie do pracy w ksiegowosci w centrach finansowo-ksiegowych SSC, jest to pseudo-ksiegowosc ale od tego mozna zaczac, tylko jezyk obcy trzeba dobrze znac

no wlasnie myslalam tez o tym, z tym że tam jak piszesz, niewiele wspolnego jest z ksiegowoscia ale może to nie taki głupi pomysł..dziekuje za poradę :-)

kochana zrob sobie staz to zawsze doswiadczenie i mozliwosc ze po stazu cie zatrudnia ale powiem ci ze ciezko jest od razu dostac sie na stanowisko ksiegowej bo zazwyczaj jest tak ze albo po znajomosci zatrudniaja albo masz juz doswiadczenie ja po 4 latach dotarłam do stanowiska Głównej Księgowej jest roboty bo musze po wszystkich wszystko sprawdzac robic rozporzadzenia ale jak ktos to lubi to nie ma sprawy musisz tez znac programy jak kadry i place, ksiegowosc i finanse...itd wszystko sie przyda

Gość fdkdf
staz jest za marne grosze, napewno wiecej zarobisz w SSC

staz jest za marne grosze... a myslisz ze w ssc zarobi wiecej poczatkujaca swiezo po studiach? zeby cos osiagnac trzeba ciezko pracowac w kierunku ktory chce sie osiagnac ja nie zaluje zaczelam zwykly staz dzieki ktoremu zatrudniono mnie na ksiegowa a nastepnie trafilam na glowna ksiegowa nie bede chwalila sie zarobkami ale nawet o takich to ja nie marzylam ;)